fredag den 22. april 2016

aprilyndlinge

Anemonella thalictroides (= lille anemone med violfrøstjernelignende blade) er en af mine erklærede yndlinge. Jeg har købt de fleste på diverse forårsplantemarkeder - de visner gradvist ned efter blomstringen. Klog af skade dyrker jeg dem nu i krukker, da jeg har mistet flere efter at have plantet dem ud. I nogle haver går det sådan, mens andre har stor held med at plante dem ud.
Ukendt, green hurricane, schoaf´s double, Amelia

Trillium er også en yndling: chloropetalum, albidum, pusillum og rivale.


 

Hundetand må jeg ikke glemme. Nu handler det om white beauty, Susannah og hendersonii.


Sørens aprilyndling er hjertetræet - sammen med hendersonii.

24 kommentarer:

 1. Dejlige yndlinge, du er langt foran, mine trillium er ikke sprunget ud endnu.
  Men en enkelt hundetand er da kommet i dag.

  SvarSlet
  Svar
  1. Vores trillium er msåke lidt tidligt på den. Ellers er der vist ikke den store forskel.

   Slet
 2. Dine hundetenner er så flotte! Hvilken variasjon du har i de. Hjertetreet er en favoritt her også, sammen med trillium. Noen planter får en aldri nok av!

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, hundetand har jeg mange forskellige af. Forårsløgene oplever vi nok ekstra intenst, fordi de visner væk efter blomstringen.

   Slet
 3. Många favoriter där som du visar, och dina Trillium är fantastiska. Jag får nog inse att jag förlorat många av mina men de är kluriga har jag insett. De kan vara borta något år och sedan återkomma. Här är också hundtandsliljorna på gång, de tidigaste har nästan blommat över.

  Trevlig helg!

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, indtil trillium er helt veletableret, kan de godt være lidt uberegnelige. Her er de lave dens-canis sorter også afblomstret.

   Slet
 4. Hej Marie.Det er bare så mange smukke aprilblomster du viser.Hundetand har jeg ikke.Og heller ikke trillium.
  Men nyder alle dine billeder.
  Godaften Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Det glæder mig, at du nyder mine blomster. Du har ikke hundetand; men til gengæld har du sikkert masser af tulipaner, som desværre trives ikke alt for godt i vores jord.

   Slet
 5. Svar
  1. Ok, det kan godt være, vi er ovre i det feminine.

   Slet
 6. Med dine små ting i nips kan jeg slet ikke være med. De er så fine.
  Men hjertetræet er da til at forholde sig til. Kan godt forstå Søren.
  Jeg har fornylig fået fif af en gammel planteskolemand:Hvis bladene er røde i udspring, er det en hunplante. Er de mere brunlige, som jeres er det en hanplante. Jeg har en af hver i haven og de sår sig nu.
  Som små er de alle røde i udspring. Spøjst.
  Hilsen
  Anne Marie

  SvarSlet
  Svar
  1. Hjertetræet er bestemt et smukt træ, og det må være sjovt at se det frøformere sig.

   Slet
 7. Det er vel nok et stort og flot hjertetræ, I har. Vi havde også et stort eksemplar engang, men fældede det, da der ikke rigtig var plads til det. Nu kommer jeg helt til at savne det!
  Hilsen Elna

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er da et dejligt træ, men kommer også til at fylde meget mere, end man lige regner med ved plantningen.

   Slet
 8. Hej Marie

  Yndlinge? Det må også være hendersonii og så den hvorfor ikke den lille blomst på T. rivale - lidt anderledes og rigtig fin.
  Sjovt som vi har forskellige blomstringstidspunkter på så meget - Lige nu forekommer du langt forud:)

  Ha en dejlig aften

  SvarSlet
  Svar
  1. Det med blomstringstidspunktet kunne måske have noget at gøre med, hvor veletablerede planterne - det er bare et gæt - men vores trillium har for de flestes vedkommende en del år på bagen.

   Slet
 9. Dejlige yndlinge - de er da slet ikke til at stå for, de anemoner. Må huske at se efter flere forskellige anemoner, men glemmer det ofte i vrimlen af andre og mere anmasende planter.
  Trillium og hundetand - de er så smukke. Jeg tænker altid på dig og Lisbeth når disse navne nævnes - igen to planter, som jeg burde tænke mere på ved besøg på planteskoler. Hjertetræet er bare så flot.

  SvarSlet
  Svar
  1. De her skønne forårsblomster visner jo væk efter blomstringen, så man er mest tilbøjelig til at købe dem, mens man kan se dem. Jeg husker første gang, jeg købte en gudeblomst. Det var i slutningen af juni, og der var absolut ingenting at se i potten ud over et par visne blade.

   Slet
 10. Selvom jeg er vild med både hundetand og trillium, så må jeg også gå med Søren. Det er den bedste tid på året, når hjertetræet folder sine blade ud. Vi har netop nyindrettet soveværelset, så vi nu kigger lige ud i hjertetræets krone gennem et lille vindue. Smukkere maleri fås ikke :)
  Når det så er sagt, så er jeg jo helt vild med de andre ting du viser. Måske skulle jeg også dyrke Anemonella i krukke, for jeg har købt adskillige, som stille og roligt bliver pist væk.

  SvarSlet
  Svar
  1. Sikken en udsigt at have fra sit soveværelse! I krukker trives de små anemonellaer rigtig godt.

   Slet
 11. Sikke et skønt træ.
  VH Nina

  SvarSlet
 12. Ih, hvor er der mange skønne planter jeg slet ikke har i haven...f.eks. hundetand og trillium...men pt. er der nu heller ikke plads, så jeg nøjes med at nyde jeres billeder :)
  Hav en dejlig lørdag.

  SvarSlet
  Svar
  1. Nej, du mangler bestemt ikke planter i din have:-) Men man kan nu engang ikke have alt.

   Slet