onsdag den 6. april 2016

skovhaven

Der er allerede en del læsere af Hortofilia, der har luret, at  nummer 4 af Alt om Haven bringer en artikel om vores have med særlig fokus på skovhaven. Det er journalisten og fotografen  Marian Steffensen, der både har taget billeder og skrevet artiklen, og begge dele synes vi er lykkedes utroligt godt. De første fire billeder er Marians.

Der er så mange detaljer på billederne, at de bedst kommer til deres ret i stort format.

Det er virkelig lykkedes for Marian at gengive den rolige atmosfære, der hersker i skovhaven.


Billederne blev taget i starten af maj sidste år, hvilket er en lidt afdæmpet fase i skovhaven oven på blomstringen af erantis, vintergækker, snepryd, narcisser og ikke mindst påskeklokker. Her i marts-april er det netop påskeklokkerne, der dominerer.


I maj blomstrer også forskellige ranunkler og glaucidium.


Et julibillede

En azalea lyser op i alt det grønne både i juni og november 


Vinget benved laver samme efterårsstunt ved indkørslen, men har nærmest usynlige blomster. Det har den selvsåede akeleje rådet bod på.


Efterårsmotiver

 

30 kommentarer:

 1. Disse bildene gir jo et veldig flott inntrykk fra hagen deres. Du har jo en hel skog bare med påskeklokker! Imponerende :)
  Nå er det like før de begynner å blomstre her.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det glæder mig, at du oplever billederne sådan. Det fine ved de mange påskeklokker er ud over blomsterne, at de danner et udmærket bunddække resten af året.

   Slet
 2. Så den fine skrivelse i bladet og flot beskeven
  En have du/I kan være stolt af

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, Ege, det er en del af haven, som lægger op til at vegetere og tænke sig om.

   Slet
 3. Næ ... det blad må jeg da læse.
  VH Nina

  SvarSlet
 4. Hej Marie

  Alletiders, det ser supergodt ud, og hele året. Som du ved er jeg glad for denne havestil!

  Ha en dejlig aften

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for det, Karsten. Jeg kan selv lide skovhaven hele året, men har nok alligevel efteråret som min favoritårstid.

   Slet
 5. så fint det hele er.... er der en billedtekst til de sidste to billeder... hvad er det jeg ser.... er det en sti der er beplantet... eller et bed med bunddække.....Jeg er lidt nysgerrig

  SvarSlet
 6. Det er en skovsti, du ser, set i begge retninger. Stien er dækket med flis, og så er bladene fra et rødbladet prydkirsebærtræ / prunus Canada Red begyndt at lægge sig dekorativt oven på flisen.

  SvarSlet
 7. Hej Marie. Ja, det var en virkelig fin artikel og gav et godt indtryk af jeres spændende have. Det er meget flot i skoven og helt fantastisk sammensætning af planter.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, du var en af de første, der fik øje på, at det var vores have. Det er nok i høj grad bladformerne, der er med til at give skovhaven sit udtryk.

   Slet
 8. Ja det var en god artikel, jeg nød den på en af mine talrige færgeture :) Dine påskeklokker er ligesom jeg håber, mine bliver en gang, nemlig i store grupper. Dine egne billeder er nu også fine, men vi får ikke det indtryk af skovhaven, som dem vi så i bladet.

  SvarSlet
  Svar
  1. Påskeklokkerne er jo stabile planter, så om få år har du sikkert også store grupper af dem. Jeg tror, der skal en vidvinkellinse til for at kunne tage skarpe billeder med så mange detaljer og så meget dybde.

   Slet
 9. Flotte bilder fra hagen din, og den ser virkelig fin ut gjennom hele hagesesongen !
  Takk for innblikket i hagen din. Vakkert :-)
  Nyt våren.

  SvarSlet
 10. Velbekomme. Jeg er glad for at kunne gøre gengæld for alle de flotte billeder, I har vist på jeres blog.

  SvarSlet
 11. Oh, that woodgarden is so beautiful.....

  SvarSlet
 12. Det er nogle fine billeder fra skovhaven. Jeg holder så meget af den ro, der er på maj-billederne. Så kommer de grønne farver og de forskellige bladformer rigtig til deres ret.
  Hvor er det en flot glaucidium. Den kender jeg ikke.
  Hilsen Elna

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg er helt enig med dig i beskrivelsen af majbillederne. Glaucidium er nok forholdsvis sjælden, men heldigvis meget pålidelig, når først den har taget fat.

   Slet
 13. Nu er jeg da vist nødt til at købe Alt om Haven :) Hendes artikel i Haven sidste år var også rigtig god.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det synes jeg bestemt også, den var.

   Slet
 14. Jeg læste også artiklen, og det er nogle meget dejlige billeder. Jeres skovhave er så dejlig frodig, og man kan se at alle blomsterne/planterne trives. Dine påskeklokker er fantastiske, så store må mine gerne blive engang. Men jeg har nok ikke den gode jord som du har.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er rigtigt, at skovhaven er frodig, hvilket i grunden er underligt; for jorden bliver jo tør under træerne; men så må man bare holde sig til planter, som kan trives og gro under sådanne vilkår. Og du har på den anden side helt ret i, at vores lerjord holder godt på fugten.

   Slet
 15. Så många förtjusande bilder du bjuder på idag. Ni har en mycket vacker och artrik trädgård. Synd att jag inte kan läsa reportaget från trädgården.

  Må så gott och hoppas att våren skärper till sig lite!

  SvarSlet
  Svar
  1. Nej, bladet udkommer vel kun i Danmark og Norge. Allerede i dag har der været forår i luften, og lige nu skinner aftensolen så smukt. Det er herligt.

   Slet
 16. Hej Marie.Hvor er din skovhave smuk og frodig..........det må være skønt at have sådan et sted.
  Har desværre ikke læst bladet.Men så er det jo godt at du viser de dejlige billeder.
  God dag Jette

  SvarSlet
 17. Jeg har netop købt frø af biskophat, og det var et impulskøb på baggrund af et (ikke helt fantastisk) billede, og jeg går og overvejer, hvor jeg skal så dem. Nu så jeg så dine billeder, og jeg er helt solgt.
  Planterne i nederste højre hjørne på det første billede, og nederste venstre hjørne på det andet billede ... jeg er vel ikke så heldig, at det er biskophat?
  VH Nina

  SvarSlet
  Svar
  1. Bull´s eye!! Det er det lige præcis, og når først du har den, sår den sig selv tmmelig flittigt.

   Slet
  2. Yes! Føler mig så heldig :-) Se nu er det jo næsten sådan, at jeg skal have dem overalt.
   VH Nina

   Slet