torsdag den 14. april 2016

Hvorfor viser du ikke buen?

Det spørgsmål har Søren stillet gentagne gange, og i dag får han så sin vilje; men buen er altså nærmest umulig at fotografere, så den virkelig kommer til sin ret.

Den fyldte primula Lilian Harvey dukker trofast op år efter år.

Lige nu blomstrer hasselurt  og udvilker nye blade. Den lille klokke har raffinerede farver og fine dunhår. Asarum caulescens får noget større blade end hasselurt og en pudsig, lyserød blomst.
                       

Det lille prydkirsebær/ Prunus incisa Kojou-no-mai er næsten helt udsprunget. Vi flyttede det for en måned siden, fordi det var kommet til at stå for klemt. Nu byder det velkommen omme i skovhaven.


Blodurt igen igen, de to mindste er nemlig også sprunget ud i dag. De hedder Star og Amy.
 

33 kommentarer:

 1. Wow den sidste blodurt ser fantastisk ud, det må så være Amy. Buen med påskeklokkerne er også fin, også fordi de er så fyldige, vi fornemmer udmærket buen, selvom den er svær at tage billeder af. Din prydkirsebær er længere end min og selvfølgelig noget større, min er kun 3 år gammel. Hasselurt er jeg også stødt på flere steder i skoven i dag.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, Amy er en lille skønhed. Søren fik græsset slået, inden jeg tog billedet af buen, og det pynter jo altid. Vores prydkirsebær var et impulskøb i sin tid, men det har jeg bestemt ikke fortrudt. Også om efteråret er den en fryd for øjet.

   Slet
 2. Åhhh, de to blodurtene har jeg aldri sett før! De var virkelig lekre. Flott bue med enorme mengder helleborus :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, jeg synes også, de er lækre, og især Amy formerer sig ganske pænt. Vi aner ikke, hvor mange helleborus der er i buen; men der har været flere, fordi vi har foræret en del væk.

   Slet
 3. Hej Marie

  Blodurt er jo en favorit - Amy er en lækker selektion!
  Og buen er dejlig organisk, og præsenterer sit indhold flot:)

  Ha en dejlig aften

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, karsten, dejlig positiv kommentar.

   Slet
 4. Kære Marie Det var dejligt, at du blev overtalt til at vise buen, den er jo helt fantastisk. :-) knus Tina

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, Tina, jeg var faktisk heldig med billedet, for jeg har skrottet mange, som viste mere græsplæne end bue.

   Slet
 5. Fantastisk flott med alle julerosene :-)) Fin helg!

  SvarSlet
 6. Mäktigt med denna massverkan av julrosor och jag förstår att kameran inte kan återge denna fantastiska blomning - så fint!

  Jag har också en P. incisa `Kojou-no-mai, stod och tittade på det lilla trädet igår men ännu är det för kallt för att det skall våga sätta igång.

  En skön helg till dig!

  SvarSlet
  Svar
  1. Der er et utal af detaljer på buen, og resultatet kan let blive et værre rod. Kirsebærtræet er utroligt kønt; det bliver højere, end jeg oprindeligt troede, idet jeg gik ud fra, at det var en dværgplante, hvilket det jo ikke er.

   Slet
 7. Det var godt, at Søren fik sin vilje. Buen er utrolig flot. Det er i det hele taget flot, når mange planter står så tæt og frodigt.

  Jeg tror jeg også har den lille prunus. Jeg købte en lillebitte plante hos Anne Marie fra Lønbæk, da hun holdt foredrag. Jeg bed mærke i, at den ikke ville blive ret stor, men den gror som en vild :)

  Forleden jamrede jeg over, at min lyserøde blodurt ikke var kommet. Men har nu erfaret, at det hjælper at kigge på det rigtige sted. Der er en fin lille plante på vej et sted, jeg aldrig ville have gættet, hvis ikke der var stukket et skilt dybt ned i jorden.

  SvarSlet
  Svar
  1. Frodighedgør meget for havens udtryk, det er jeg helt enig i. Det lyder som den samme prunus; jeg synes også den gror ganske godt.Til lykke med den lyserøde blodurt - heldigt at du ikke har trådt på den, når nu den dukkede op et helt uventet sted.

   Slet
 8. Fantastisk med julrosebuen !
  Prydkirsebæret viser at der fortsatt ligger litt foran oss :-)
  Tror vi har blodurten Amy, og den er på gang.
  Ha en fin helg :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for kommentaren. Det er morsomt, at vi går og hygger os mmed de samme planter her i foråret.

   Slet
 9. Wauw ... hils og sig tak fordi han blev ved med at spørge, indtil du tog billedet. Den må tage sig fantastisk ud i haven. Er der kun påskeklokker, eller er der blandet andet ind i buen om sommeren?
  VH Nina

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er kun påskeklokker, og om sommeren danner de et grøntbunddække ud mod græsplænen.

   Slet
 10. Hej Marie.Godt at Søren overtalte dig til at vise den flotte bue mad all dine påskeklokker.
  Og dine blodurt er da flotte.........har kun de almindelige i to farver.
  Har jo selv en lille fin opstammet Prunus,som bare blomstre så smukt lige nu.God aften Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg har godt bemærket din prunus og spekulerede på, om dens blomster ikke ligner dem på min prunus.

   Slet
 11. Hej Marie. Nej hvor er buen flot. Det var godt, at du viste den:) Det ser godt ud det hele.

  SvarSlet
  Svar
  1. <tak, Birgitte. Faktisk er buen nok begyndt at miste lidt farve, for den har allerede blomstret længe.

   Slet
 12. Tak for buen, hvor er det fantastisk flot med så mange påskeklokker - hvor mange år har den været undervejs?

  SvarSlet
  Svar
  1. Buen startede som en lille eng det samme sted for ca ti år siden. For to år siden ændrede vi på bedet, og da blev buen skabt; men i virkeligheden blev kimen lagt for mange år siden (25-30 år), da jeg så det smukkste billede af et stort bed med påskeklokker i en engelsk havebog.

   Slet
 13. Tak for dit svar vedr. den smukke lysegule lille Narcis. Jeg har købt tre små potter med Narcissus bulbocodium var. conspicuus 'Golden Bells' på torvet i Køge i dag - hey 25 kr. for 3 potter, det ku jeg da ik gå forbi :-) .... nu er jeg spændt på om de kan overvintre ude hos mig... på etiketten står der at det er en potteplante - at den kan plantes ude i kummer og at løgene efter nedvisning skal opbevares køligt... ikke et ord om at den kan plantes ud i haven

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var billigt!! jeg kunne ikke lade væremed at google den, og Pottertons Nursery skriver det følgende:

   The best & most floriferous Hoop Petticoat that reliably produces five or more bright golden-yellow flowers per bulb in mid to late April, 20cm, good for naturalising in rough grassland or in an open garden situation.

   Det lyder da rigtig godt. Så er spørgsmålet bare, om du tør plante dem ud. Hvis du gør det, tror jeg, du skal finde et solrigt sted med rigtig godt dræn.

   Slet
 14. hov hov.... jeg glemte at skrive at buen er meget smuk - mængder gør altså noget særligt.... selv om et enkelt blomsterhoved af påskeklokker også er forførende dejligt

  SvarSlet
 15. Flot bue der er vær at vise frem. Jeg kan sagtens forestille mig resten af det som ikke kommer frem på billedet. :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er fint, at billedet fungerer efter hensigten. Både ved meget sol og ved en del skygge forsvinder detaljerne nemlig, og billedet bliver rodet og uoverskueligt. Det har jeg oplevet en del gange.

   Slet
 16. Synes nu godt man kan se buen tydeligt...også selvom der åbenbart ikke er det hele med. Under alle omstændigheder ser det rigtig godt ud.
  Tak for de dejlige billeder - lige til at blive i godt humør af.

  SvarSlet
  Svar
  1. Billedet her blev nu også relativt vellykket, i hvert fald set i forhold til nogle af de øvrige forsøg. Godt mine billeder kan kvikke dig lidt op:-)

   Slet
 17. Such a wonderful bow of Hellebores, a lovely sight. That bloodroot is a beauty too!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tank you, Janneke, there is so much to take pleasure in at the moment.

   Slet