søndag den 17. april 2016

elektronisk søndagscafe

Som sådan kan man efterhånden næsten betegne havebloggenes verden, så her kommer også et indlæg, selvom solen i dag havde det med at forsvinde, i samme øjeblik jeg gik udenfor.
Dicentra cucullaria skal man skynde sig at nyde, for blomstringen er kortvarig, og den visner væk efter blomstringen.Den sår sig selv en del i det cementtrug, som den står i.


Epimedium x Orange Königin

Vårskærm / hacquetia er blevet populær i de senere år pga de grønne blomster.  Personligt er jeg ikke forfærdelig vild med den og vil flytte den ind under en busk, hvor den kan stå som et diskret bunddække. Det vil sikkert se godt ud.

Killingehale / synthyris missurica har et meget passende navn.

Anemonella schoafs double, anemone green finger?/dream? / crown? og anemone multiplicity


I løgafdelingen har jeg som mange andre holdt øje med white beauty, og i dag sprang den første blomst så ud. Den står i en bundløs cementbeholder, som oprindeligt blev brugt til opbevaring af læsket kalk. Den bliver snart fyldt med blomster.Det kunne se ud, som der gror to små slyngplanter i det smalle bed, men det er nu ikke tilfældet. Stativerne har jeg sat for at beskytte nogle favoritplanter, som kattene yndede at lægge sig på.

Stjernemagnoliaen kan man vel godt tillade sig at sige, der er sprunget ud.

Det sjoveste motiv  i dag var fodblad / podophyllum spotty dotty med de dunede ben.

22 kommentarer:

 1. Jeg skriver også om fodblad i dag, men det er selvfølgelig ikke Spotty Dotty. Stjernemagnoliaen tænkte jeg nok, at du snart viste, jeg så den på en anden blog og kom til at tænke på dit store flotte eksemplar. Vårskærmen vil ikke gro hos mig, men det har du så ingen problemer med. Du kom først med hundetanden, det er en smuk blomst.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var godt husket, at vi har en stor stjernemagnolia. Fodblad mener jeg vi har fem forskellige af og kun de to er dukket op endnu. Det kunne tyde på, at vårskærm bedst kan trives i lerjord.

   Slet
 2. Lovely, you have some real treasures.

  SvarSlet
 3. Yndige små dunede ben :-)
  VH Nina

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, ingen grund til at barbere dem:-)

   Slet
 4. Hej Marie

  Det har du da ret i - mange er "søndagsbloggere", man får kigget rundt og måske også skrevet selv. Det er alletiders.
  Spotty Dotty er jo en genial favorit.
  Og ja, jeg tror du er den første som har "white Beauty" i blomst - imponerende!

  Ha en dejlig aften

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, godt vi har weekenden, ellers så det sort ud. Spotty dotty er en helt utrolig plante, næsten unaturligt livskraftig.

   Slet
 5. Spotty Dotty er utrolig flott! Jeg skal kjøpe den igjen hvis jeg kommer over den, for mitt første plantekjøp av den gikk dårlig. White Beauty er rette navnet på den, for den er så vakker!

  SvarSlet
  Svar
  1. Måske har jeg været specielt heldig med spotty dotty, for den er virkelig særdeles robust og frodig.

   Slet
 6. Jeg er utrolig glad for at kigge med på din blog, opdager pludseligt at det er længe siden jeg har givet lyd.
  For en stund siden viste du billeder fra jeres skovhave som også var i med i havebladet. I har en utrolig smuk have som også virker spændende-robust- naturlig, og utroligt godt indrettet.
  Godt Søren fik dig til at vise jeres bue med påskeklokker, vældig imponerende skue.
  Flot kig i dag også, med fine billeder, har aldrig hørt om en blomst der hedder killingehale før, men sådan er der så meget jeg aldrig har hørt før, heldigvis;-)
  God dag!

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er rigtig hyggeligt, at du tager dig tid til at give lyd. De store linjer i havens indretning var sådan set på plads, da vi flyttede ind, og så har vi herset og regeret inden for de givne rammer, så haven blev, som vi kan lide det. Det gør vi sådan set stadigvæk, selvom vi er pensionister;-)

   Slet
 7. Hej Marie. Det er pænt med dine cementbeholdere og gode planter, du har i dem. Den limegrønne plante vil helt sikkert lyse godt op i skyggefulde omgivelser. Jeg synes, den er meget flot. Jeg lagde mærke til hvor velholdt græsplænen er, det kan jeg ikke prale med her hos os, vores er fuld af ukrudt og mos. Men græsset bliver alligevel pænt grønt når vi kommer lidt længere hen.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg tror nemlig også, at vårskærm skal ind i halvskygge for at komme mest til sin ret. I år har vi faktisk mere mos i plænen, end vi plejer; men heldigvis er græsset begyndt at gro tidligt. Derfor ser plænen ret pæn ud allerede. Hvor mosset er værst, har Søren forsøgt sig med at give det jernvitriol, og det ser ud til at virke omgående. Lidt mos i plænen har jeg på den anden side ikke spor imod.

   Slet
 8. Dejlige forårsbilleder - selvom det er gråvejr :) Fordelen ved gråvejr er at det er nemmere at tage gode billeder, synes jeg.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det giver jeg dig ret i, selvom man også ind imellem kan savne noget lys.

   Slet
 9. Vakre vårbilder fra hagen din !
  White beauty er virkelig fin. Og ser at vi fortsatt ligger litt etter her.
  Har plantet vårskjerm for å ha den som bunndekker, og tror det kan bli fint.
  Nyt vårdagene:-)
  Eirin

  SvarSlet
  Svar
  1. Hyggeligt at få en kommentar fra jer. Min konklusion er også, at vårskærm vil fungere bedst som bunddække. I dag er det bidende koldt, men alligevel har jeg nydt formiddagen ude i haven - de sidste roser skal skæres tilbage.

   Slet
 10. Översiktsbilden från trädgården är så fin, här råder ordning och reda och så väl strukturerat.

  Blommande Magnolia är alltid en upplevelse, här håller några på att öppna sin päls, jag hoppas att de låter bli för vi har frostvarning här framöver.

  Må så gott Marie!

  SvarSlet
 11. Tak for din kommentar, Gunilla. Jeg gøtter på, det er de store hække, som får haven til at se struktureret ud. Jeg krydser også fingre, for at magnoliaens blomster ikke bliver svedne af frosten.

  SvarSlet
 12. Hej Marie.Uh !!! hvor er det koldt og blæsende i dag.
  Men mange spændende planter du viser.Og elsker når vores magnolie springer ud med sine smukke blomster.........og din er da tidligt på den.
  Smukt billede af dit smalle bed.Og din White Beauty er så smuk.
  Blæsende hilsener Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej, Jette, ja, det blæser vildt i dag. Solen skinner heldigvis for det meste, og så kan man rigtigt få øje på alt det, der er på vej. Jeg går og holder øje med, om bøgen snart springer ud.

   Slet