søndag den 10. april 2016

forårsfornemmelser

Det opleves specielt opløftende at læse med på andres haveblogs i denne tid, hvor det hele bobler af forårsglæde over alt det, der spirer og blomstrer. Det er lidt forskelligt, hvad vi tænder på; men følelsen er den samme. 
Her i haven er trillium en af de plantegrupper, som virkelig symboliserer forår. Her ses de to dværge hibbersonii og pusillum efterfulgt af chloropetalum i camouflageantræk.

                                                                    
    
  
Persicaria tenuicaule overser jeg sommetider - det er en helt lav, bunddækkende pileurt.

Shortia uniflora, som kun kan trives i en tørveklyne, og den spinkle narcissus x spoirot, som jeg har dristet mig til at plante ud i haven.
Paeonia veitchii woodwardii

Sart lyserød hepatica

Fodblad/podophyllum versipelle er fascinerende at følge, mens kobjælden simpelthen er en skønhed i sin dunede fremtoning - ligesom stjernemagnoliaens knopper.


Endnu et forårstegn

Som mange andre følger jeg opmærksomt med i blodurtens udviklingsproces. Solen lokkede den enkle og den fyldte til at springe ud i dag, mens den rosa og den stjerneformede lader vente på sig.

Det bugner med klokker i de små lyngplanter i drivhuset. 

Ved indgangen til skovhaven lige i hovedhøjde er akebia quinata så godt som sprunget ud.12 kommentarer:

 1. Blodurten er en stor favoritt her også. Din lyserøde/hvite hepatica vekte må ha begjær. Jeg har en som er helt hvit, men den har ikke noe rosa i seg.
  Kubjellene er utrolig vakre!

  SvarSlet
  Svar
  1. Ha, det kan godt svært at styre dette velkendte må-ha-begær. Kojælderne er også nogle af mine yndlinge.

   Slet
 2. Hej Marie.Jeg glæder mig også til min ene db.blodurt viser sig.
  Men de smukke kobjælder blomstre fint her.
  Vejret i dag har bare været skønt..........og jeg fik næsten plantet mit nye dråbebed til.
  En flot stor trillium du har.God aften Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Også her til morgen ser vejret fantastisk ud. Ja, den store trillium er niget af en basse.

   Slet
 3. Hej Marie

  Nu er du da definitivt foran - jeg har ingen Trillium i blomst endnu, eller blodurt for den sags skyld:)

  Det ser rigtig godt ud!

  Ha en dejlig ny uge

  SvarSlet
  Svar
  1. Din blodurt står da på spring til at springe ud - gør det måske i dag, hvor solen skal skinne det meste af dagen.

   Slet
 4. Jag blir alldeles salig av bilderna på dina Trillium, jag trodde det var en T. nivale på den första bilden men det var en annan liten skönhet.
  Idag såg jag min T. nivale titta upp ur marken med ett blad. I fjol åt mössen upp hela plantan och jag trodde den gett upp.

  Tyvärr ser det ut som flera andra Trillium är borta.

  Ha det så gott Marie!

  SvarSlet
  Svar
  1. De små trillium minder utroligt meget om hinanden; men nivale har jeg ikke. Forhåbentligt er dine trillium bare lidt forsinkede i år. Det er så ærgerligt at miste planter, som er godt på vej.

   Slet
 5. De er ualmindeligt fine, de små Trillium. Sjovt, at du har sat tommestokken hen, så man kan se, hvor lille den er.
  Jeg MÅTTE eje en lyserød blodurt, da jeg havde set den hos dig, men den kom aldrig op. Jeg må nøjes med billeder fra din have.

  SvarSlet
  Svar
  1. Den første trillium ligger faktisk på jordoverfladen, og det syntes jeg kun, jeg kunne vise ved hjælp af tommestokken. Du må da prøve den lyserøde igen. Min har hele seks skud i år, mens "star" ser ud til kun at få et enkelt.

   Slet
 6. Du har altid de skønneste små vidundere. Jeg købte et år i London løg af en Narcis der ligner din narcissus x spoirot .... den er bare mere mørkegul.... Plantede dem i en potte (da det var i december) første år kom der en blomst....Senere blev løgene sat i drivhuset, men de følgende år er der kun kommet nogen små tynde blade, så der er nok kun lige akkurat liv i dem.... det er en skam, jeg synes de er så specielle og fine.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er de nemlig. Spoirot har fået en pris af det engelske haveselskab, som beskriver den som smuk, iøjnefaldende og blomsterrig, og andre steder beskrives den som nem i veldrænet jord.

   Slet