mandag den 25. april 2016

tidligt eller sent udspring?

Pæonen veitchii woodwardii og glaucidium har altid sprunget ud i 2. halvdel af april, og det gør de også i år, selvom temperaturen har budt på nattefrost.

Fyldt blodurt har også overholdt terminen, og blomstringen varer sikkert længere end sædvanligt pga det kølige vejr. Bedet her er mindst 1,5 m. langt, og rummer også 3 fyldte trillium, som ser ud til snart at ville springe ud.

Blodurten opfører sig næsten som skvalderkål og har invaderet en trillium luteum, der står i samme bed

Blodurten gror op til en pikstenssti, og det er noget, som rigtig mange planter trives ekstra godt med. På den modsatte side af stien holder en stenugle, som Søren lavede for en del år siden, opsyn med jeffersonia diphylla. Uglen er gammel og skaldet, og derfor har Søren fundet en sixpence til den:-)

Traditionen tro blev vores store camellia flyttet fra drivhuset ud i haven i dag. Der skulle to stærke mænd til at klare opgaven.

Et planter i blålige nuancer: springklap/cardamine pentaphyllos og lunaria corfu blue.


Purissima, den tidligste af vores få tulipaner.

14 kommentarer:

 1. Det kunne være lækkert, hvis mine planter ville gro og brede sig lige så ivrigt som dine, så er der noget ved det. Jeg håber, det kommer med tiden. Min springklap er blevet mindre, det er lidt trist. Kæmpe camelia hvor er den flot. Den glaucidium jeg har fået af dig, er først lige ved at titte op af jorden. Du bor et helt specielt lunt sted, tror jeg.
  Sjovt med uglen der har fået sixpence på :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg ved ikke, hvor ivrigt de breder sig. Blodurten f.eks. er jo nok i hvert fald 25 år gammel, så en vis portion tålmodighed må der til. Vi har meget læ i haven, og det betyder uden tvivl meget for planternes trivsel.

   Slet
 2. uha.... dine planter stortrives sgu' dælme :) :) - jeg er helt misundelig ;)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er fedt, når planterne trives, ingen tvivl om det.

   Slet
 3. Hej Marie

  Invasiv blodurt er vi mange der misunder dig, nok flere end mig:)
  Purissima er også en af de sundeste tulipaner - det er egentlig en ren Tulipa fosteriana selektion.

  Ha en dejlig aften

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, hellere invasiv blodurt end skvalderkål. Det er nyt for mig, at purissima er en Fosteriana, som jeg mest forbinder med små, botaniske tulipaner.

   Slet
 4. Invasiv blodurt hadde ikke jeg hatt noe i mot! Så stor deres camellia er. Imponerende størrelse!

  SvarSlet
  Svar
  1. De to planter, du nævner, er store begge to, men efter hver sin målestok.

   Slet
 5. Många skönheter i din vårträdgård, här har blodörten precis börjat titta upp. Kanske gott så för i natt har vi haft 3,4 minusgrader igen.

  Blodörten kan man förlåta för dess invasiva beteende, den är vacker som få när den blommar.

  SvarSlet
  Svar
  1. Vores blodurt vokser under en stjernemagnolia, så frosten generer den ikke. Derimod er magnolianes blomster allerede blevet brune på grund af frosten.

   Slet
 6. Lovely double bloodroot, I should try that in my garden.

  SvarSlet
  Svar
  1. Indeed you should. It is quite slow at establishing itself, though.

   Slet
 7. Hej Marie.Ja !!! jeg er da også lidt misundelig på alle de smukke blodurt der gror i din have.Er da også imponeret over den flotte Camelia.Kan den virkelig godt tåle det vejr vi har lige nu.
  Purissima har jeg også en del af hos mig.Og de har blomstre de sidste 14 dage.Dejlig tulipan.God dag Jette .........der håber i har lidt bedre vejre end her hos os.

  SvarSlet
  Svar
  1. Camelliaen blev dækket med et net i nat, så regner vi med, at den klarer sig. Purissisma kan vi godt blive enige om er en fin tulipan. Vi har et forfærdeligt, koldt blæsevejr i dag.

   Slet