torsdag den 1. september 2016

projekter

En færdig have er en kedelig have efter min mening, mens der i en levende have jævnligt er projekter på beddingen I dag vil jeg vise et par af Sørens nyligt afsluttede projekter. Det første har børnebørnene hjulpet ham med, og det var også deres idé oprindeligt. Det drejer sig om en postkasse til træhuset, for som Eva siger, så er det meget lettere for mig at lægge en seddel i postkassen, som de så hejser op til sig, end at skulle råbe til dem, når  maden er klar.

Vi bor på nr. 13, så træhuset har fået 13a.

Det andet projekt handler om min rodeafdeling. I flere år har jeg brokket mig over den bare jord deromme, fordi den fyldes af ukrudt i løbet af ingen tid, og hvis der er noget, jeg ikke bryder mig om, så er det at luge bare for at holde jorden ren.


Rodeafdelingen ligger ellers godt gemt og har tre forskellige adgangsveje, herover fra syd og nedenfor fra nord og øst.Resultatet er jeg ovenud tilfreds med. Området er ukurant og skrånende, og der skulle bl.a.tages hensyn til en træstub og to dæksler, som ikke må fjernes, og endelig måtte det helst ikke koste noget. Kort sagt noget af en udfordring

Udsigten derinde fra er sensommerfin og luften fuld af insekter. 

23 kommentarer:

 1. Det er klart, det er meget nemmere at sende et brev end at at der og råbe ;-) hvor er din rodeplads fin, der kan man da godt ' gemme sig' med en kop kaffe! Hilsner

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det er da logisk. Faktisk savner jeg lidt en bænk eller stol på rodepladsen, det er måske fliserne, der lægger op til det.

   Slet
 2. Så flott hus med egen postkasse! Kan tenke meg at barnebarna vil trives der.
  Vakkert bilde med sommerfugl og dahlia.
  Takk for tips om varigert hjerteglød! Det traff du et ømt punk, for jeg elsker varigerte blader ;)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg blev jo inspireret af dine sommerfuglebilleder.
   Nu må vi huske at sammenligne vores hjerteglødplanter til næste år. Den ses vist ikke ret mange steder.

   Slet
  2. Ja,det kan vi gjøre! Jeg glemte å kommentere hvor flott det var blitt etter din opprydning :)

   Slet
  3. For nu at skærpe din appetit endnu mere får du lige adressen på den planteskole, hvor jeg købte den med brogede blade.
   http://www.atouchofgreen-gardenwebshop.nl/

   Slet
  4. Tusen takk! Det er nok ikke så enkelt for meg som ikke bor i et EU land å få kjøpt den, men jeg skal da prøve :)

   Slet
 3. Ja der ser ikke rodet ud i rodeafdelingen længere, jeg kan godt forstå, at du er tilfreds med det. Børnene er sikkert også tilfredse og du kan spare din stemme :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det ser ikke rodet ud, og det må være stærkt begrænset, hvor meget jeg kommer til at luge. Ja, jeg sparer stemmen, men skal lige skrive og aflevere et brev:-)

   Slet
 4. Jeg er helt enig i at haven skal være levende og udvikle sig i forskellige retninger og så er det hyggeligt at føje nye projekter til. Postkassen er genial og Eva har ret i det med sedlen;) Din rodeplads blev jo flot og I fik puslespillet til at gå op - hold fast for en flot udsigt du har derfra:-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er fedt med sådan nogle succesfulde projekter. Søstenene er perfekte til at danne helhed og fungere som bund, der hvor det er for ujævnt til sten og fliser.

   Slet
 5. Hej Marie!

  Trädgårdsmänniskor är i själ och hjärta riktiga uppfinnare och möter ständigt nya utmaningar som kräver en lösning. Jag gissar att barnbarnen är förtjusta.

  Trevlig helg!

  SvarSlet
  Svar
  1. Du har ret, det er noget sjovere selv at udtænke en løsning end at købe noget massefabrikeret på den lokale tømmerhandel Ja, børnebørnene er vilde med postkassen, måske især fordi det er deres egen idé.

   Slet
 6. Hej Marie

  det er da lidt hyggeligt med sådan en postkasse:)
  Ja en "færdig" have er netop ret kedelig, statisk og ulevende. Selvom det kan være smart at planlægge så man ikke behøver at grave og flytte det store alt for tit, så er det nu alligevel vilkårene ind imellem.
  Det var dog ellers en tjekket rodeafdeling - imponerende!

  Ha en dejlig aften

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er bestemt smart at planlægge, så meget man overhovedet kan; for der er masser af planter, som bliver sat langt tilbage af at blive flyttet og i værste fald går ud. MEN lidt impulskøb kan jo komme på tværs af planerne.

   Slet
 7. Nu må du huske at sende quickbreve til børnebørnene, ellers når maden jo at blive kold, inden brevene når frem. Det koster så godt nok 27 kr.!

  Hilsen Elna

  SvarSlet
  Svar
  1. Det aspekt havde jeg så ikke lige tænkt på:-)

   Slet
 8. Hej Marie

  Heldige børnebørn, fedt med bedsteforældre der ikke har glemt hvordan man leger. Ad den note vil jeg da lige gøre dig opmærksom på at du allerede har en siddeplads ved "rodepladsen" (bør den ikke omdøbes, det er da ikke så lidt misvisende...). Der hænger da en fin gynge lige ved siden af ;-).
  Nu ved jeg jo ikke hvordan der så ud før, men hvor er der blevet fint! De mange belægninger gør pladsen langt mere interessant end hvis der havde været en nyindkøbt kedelig og ensformet flisebelægning. Ikke fordi den ikke også har sin berettelse sine steder, personligt er jeg nok bare mere til din løsning. Og med den smukke røde mur og de fantastiske kig til bedende, ja så bliver det ikke meget bedre. Det skulle da lige være om man via postkassen kunne inviteres til kage og saftevand i hyggehjørnet :-).

  Mvh. Gitte

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for din kommentar, Gitte. Sørme ja, du har ret, gyngen er der jo!! Vi har sådan set drukket saftevand og spist kager lige uden for ved den grønne bænk i sommerferien i anledning af, at gyngen blev hængt op og hyldetræet indrettet til klatretræ. Der blev skam klippet en snor over, så det var en højtidelig begivenhed.

   Slet
 9. Hej Marie. Hvor er det sjovt med den postkasse. Det er da lige noget for sådan nogle børnebørn. De må elske at være hos jer:) jeg synes også rodepladsen er blevet en rigtig fin plet i det hele. Det ser rigtig hyggeligt ud. Jeg håber, I kommer til at bruge den meget!

  SvarSlet
  Svar
  1. Børnebørnene kan bestemt rigtig godt lide atudnytte haven, ogjeg synes tit, atderes leg går ud på at opbygge ting, så en aktivitet som at konstruere en postkasse sidder lige i skabet. Rodepladsen bruger jeg mere og mere til opbevaring af kasser med nysået frø og priklede planter.

   Slet