tirsdag den 20. september 2016

store legodag

I dag skal vi til 5 års fødselsdag, og jeg har stærkt på fornemmelsen, at lego kommer til at dominere gavebordet. Fødselaren må have været sød, for i dag har vi perfekt septembervejr, vindstille, behagelig temperatur og mild sol.
September er også dahliatid, og mørkerøde dahlier bliver jeg aldrig træt af.

Nogle af hortensierne lider under tørken; men de fleste står nu alligevel med flotte, mere eller mindre falmede blomsterstande.

De gule blade begynder at dominere i hjertetræet

Nedfaldsbladene kan være ganske dekorative som her, hvor de har lagt sig oven på  Abies Koreana ´Kohouts Icebreaker´

Frøstande og bær hører også september til. Hanesporetjørnens små æbler smager i grunden godt.

actea pachypoda

I år har vi virkelig glæde af cobaea pringlei, som ikke bare har produceret enorme bladmasser, men også blomstrer konstant.

Vi har ikke kunnet følge med væksten, så en del ranker ligger henad jorden og får planten til at ligne en balkjole med slæb.

Strawberry candy har bestemt ikke overdrevet blomstringen i sommerens løb, så en efternøler er helt velkommen.

Sølvaks og efterårsstormhat

22 kommentarer:

 1. God fornøjelse på store Legodag og tillykke med barnebarnets fødselsdag.
  Her startede det med vindstille og gråt, nu er det ikke vindstille mere, nej i går var det bedre hos os.
  Jeg kan også godt lide de mørkerøde georginer, men det er blevet lidt for tørt her for mine. Vi må erkende, at det hele er tørkeramt, desværre.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for det. Ja, hvem skulle have troet for en måned siden, at vi ville blive tørkeramt. Vores lerjord gør heldigvis, at det ikke er en hel katastrofe endnu.

   Slet
 2. Ja, Lego er alltid populært i den alderen, og tillykke med barnebarnet!
  Flotte hortensia du viser. Du skulle vel ikke vite navnet på den nederst til høyre, altså den lyseblå? Lekker nyanse av blått på den. Endelig en plante jeg også har, nemlig Actaea pachypoda. Den er så fin med de hvite bærene nå på høsten, og nå legger en mer merke til de enn tidligere på sommeren.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg fik ret, der var hele 4 store legoæsker på gavebordet. Acteaen er på sit højeste lige nu med de flotte frøstande. Hortensiaen, du nævner, er jo falmet meget. Den var meget klart blå oprindeligt, og jeg tror, den hedder Blaumeise.

   Slet
 3. Mørkerøde dahliaer er jeg også meget glad for...ligesom de hvide og lilla også er smukke....
  Til næste år bestiller jeg dog en hel del gule/orange, da jeg mangler den farve i dahliaer.

  Min nevø på snart 9 har elsket lego siden han var bette, så det vækker altid lykke, når han får en æske mere...det er hans moster (=ego) rigtig god til at give ham :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Vi øldre slægtninge er altid glade for at give Lego, det kender jeg godt, for vi synes, det er så pædagogisk rigtigt og udviklende. Der er næsten alle muligheder af farver og former inden for dahlier, det er skønt.

   Slet
 4. Hej Marie - og god fødselsdag

  Imponerende sen blomstring fra din Hemerocallis - nogen er jo kendt for at kunne remontere.
  Nu fastholder de regnen på fredag - det skal være velkomment!

  Ha en dejlig aften

  SvarSlet
  Svar
  1. Strawberry Candy tror jeg ikke er kendt for at remontere, så dens blomst er en ekstra gave. Lad os se, om regnen ikke også blæser væk denne gang.

   Slet
 5. Ja Lego er populær og har været det i mange år, først var det børnene vi købte det til, nu er det børnebørnene 😀
  Flotte georginer, sikke dejlige farver.
  Mine Druemunke har næsten smidt deres bær, jeg har en rød og en sort og så har jeg en som måske er hvid, men den har ikke haft blomster endnu.

  SvarSlet
  Svar
  1. Druemunke er nu flot, når den står med sine bær. Resten af året er den jo temmelig anonym. Sådan har vores forløb med Lego lige præcis også været.

   Slet
 6. Hej. Ja, Lego går man ikke fejl af. Det er ret imponerende alt det man kan bygge. Jeg håber, I har haft en god fødselsdag. De mørkerøde dahlier er helt forrygende. Klokkeranken er da helt utrolig.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jo, tak. Fødselsdagen gik fint. På trods af varmen udenfor var det en stor æske med et polarmiljø, der blev taget hul på. Hverken dahlier eller klokkeranke viser tørketegn.

   Slet
 7. LEGO er genialt legetøj, men nu er dagen jo forlængst overstået, forhåbentlig var den dejlig. Dine Dahlia og hortensier er super smukke, jeg er også pjattet med de mørke Dahlia.

  SvarSlet
  Svar
  1. Dagen var fin, også ifølge fødselaren, som startede med at have besøg af drengene fra DE STORE BØRNS KLUB i børnehaven. Det er sjovt: de mørkerøde roser falmer altid over i blålilla, synes jeg, men det gør dahlierne vist slet ikke. De visner bare.

   Slet
 8. A belated Happy Birthday to your son, he will be very glad with the LEGO. LEGO is also favorite of our grandsons.
  Your autumn photos in the garden are great, there are still many blooms, especially love the dark dahlia.
  Regards, Janneke

  SvarSlet
 9. Thank you, Janneke. Actually it is not my son, but my grandson who is the 5-year-old Lego lover. My son loves it as well, but is 37, can you imagine.

  SvarSlet
 10. Tillykke med barnebarnet.
  LEGO er virkelig godt legetøj, pædagogisk rigtigt, og går ikke i stykker som så meget andet "plastikskrammel". Har i øvrigt selv siddet som modelbygger på LEGO for mange år siden, så jeg har også bygget meget med LEGO ;-)
  Har nydt alle dine skønne billeder af blomster og bær fra din septemberhave :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Barnebarnet siger, at han elsker at bygge Lego, og jeg tror, noget af det fascinerende ved Lego også er, at der stort set altid er en voksen indover, og der er ikke noget, børn holder mere af, end at foretage sig ting sammen med voksne. Det er herligt, at efteråret også har skønhed at byde på.

   Slet
 11. Det er en meget smuk billedserie fra din septemberhave. Hvor er hanesporetjørnens bær dog flotte - og så kan de tilmed spises, det var jeg ikke klar over.

  Hilsen Elna

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var Søren, der vidste, at hanesporetjørnens bær kan spises. De smager ikke stækt, så jeg spekulerer lidt på, hvad man eventuelt kunne lave af dem.

   Slet
 12. Godaften Marie.Så er jeg på igen efter at min PC gik ned først på ugen.
  Men håber den holder nu.
  Håber i havde en dejlig dag med barnebarnet.........og masser af lego.
  Jeg er også glad for de smukke mørke dahlia,selvom det er de hvider og rosa der har blomstret mest.
  Utrolig som din "balkjole" vokser.
  Godaften Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej, Jette. Jeg håber, din pc fungerer fremover. Hvide dahliaer har jeg ikke, men en cremefarvet, som også blomstrer overdådigt. Jeg fik din adresse fra din søster Gitte, da vi var på blogtræf hos Vivi, og nu går jeg og venter på en ordentlig omgang regn, så jeg kan sende en lille hvid peberbusk til dig. Lige nu er det alt for tørt.

   Slet