fredag den 22. december 2017

drivhus og julegave

Mit sidste indlæg før jul tager udgangspunkt i drivhuset. Rundt omkring på bloggene har jeg set mange fine eksempler på, at folk har pyntet deres drivhuse op til jul efter alle kunstens regler med de hyggeligste siddepladser, man kan forestille sig. Det er der overhovedet ikke plads til i vores, som benyttes til opbevaring af mere eller mindre vintersarte krukkeplanter som f.eks. clematis crispa, der lige har en enkelt blomst tilbage.

Freckles er plantet ud og bor fast i drivhuset, og den har en fest for tiden, selvom december indtil nu har været utroligt lysfattig. Det er en fornøjelse at kigge indenfor og følge blomstringen.

Den gule lewisia trænger snart til en pause, hvor den kan tanke ny energi og danne nye knopper.

Rosenslyngeren skulle sådan set bare overleve i drivhuset, men bliver stædigt ved med at blomstre.

Allerede i onsdags pakkede jeg den første julegave ud. 5. december viste jeg Søren en sjov og anderledes regnmåler på dette amerikanske blogindlæg, og hans reaktion var at foreslå, at jeg skulle bestille den som julegave. Som sagt så gjort, og nu har Amazon.com oven i købet fundet ud af at indregne den ellers så irriterende importafgift i betalingen, så alt er idel lykke.

Hermed en rigtig glædelig jul til alle jer, der kigger indenfor hos Hortofilia.

19 kommentarer:

 1. Hej Marie

  Så nydelig din Freckles er! Godt å ha drivhuset til overvintring av planter. Mitt drivhus er også fullt av jordbærplanter som står i potter. Aner ikke om de vil overleve i potter, men det er forsøket verdt. Så fin julegave du har fått! Regnmålere er alltid godt å ha i hagen. Vakker julerose!

  Jeg ønsker deg og dine en riktig god jul!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak i lige måde, Marit. ja, jeg prøver også hvert år mod alle odds at overvintre ting og sager, som i sidste ende sikkert ender med at blive smidt ud.

   Slet
 2. Glædelig jul, Marie.
  Sikke en skøn regnmåler du gav dig selv i julegave, det er en ting som er dekorativ og hyggelig at støde på når man færdes i en have:-)
  Jeg har som du heller ikke dekorative siddepladser i drivhuset for mit er også proppet med planter til opbevaring for den værste frost. Men jeg må også erkende at det er meget begrænset hvor meget jeg sidder ned og hygger mig i haven i vintermånederne.
  Din Freckles er virkelig skøn! Hvordan går det med at have klematis plantet i drivhuset og så holde utøj væk? Jeg har indtil nu afholdt mig fra at plante noget mere varigt i drivhuset fordi jeg bliver så forbandet over spindemider, lus og cikader.

  SvarSlet
  Svar
  1. Regnmåleren bliver bestemt noget, vi kommer til at nyde synet af. Måske sidder de mennesker, der har indrettet fine siddepladser i deres drivhuse, heller ikke ret meget derude. De nyder sikkert lige så meget synet. Utøj i drivhuset er i grunden ikke det store problem.

   Slet
 3. Hej Marie

  Sikken sjov regnmåler og den ser også gedigen ud!
  Det er som om drivhuse enten er totalt ryddede eller står proppede i disse måneder.
  Hvis det ikke fryser tror jeg du kan overvintre rosenslyngeren.

  Ha nogen dejlig juledage

  SvarSlet
  Svar
  1. ja, god julegave. Rosenslyngeren står i et lille bobleplastdrivhus inden i selve drivhuset, oddsene er ret gode, for at den over lever

   Slet
 4. Det ser godt ud i dit drivhus, noget der blomstrer - sådan kan jeg også lide det, selvom jeg ikke har så fine ting i pavillionen. Jeg nøjes med azalea og hvide potteroser. Flot regnmåler - den ser godt ud.
  God jul til jer og familien.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, blomsterne giver fornemmelsen af, at haveåret ikke er helt nulstillet, og så skal der ikke vandes ret meget derude. Det er også rart. Også god jul til jer to på Samsø.

   Slet
 5. Superflot regnmåler. Jeg har straks googlet den og sat den på ønskesedlen. Det bliver jo nok ikke til en pakke på søndag, men måske engang til næste år.
  God jul.

  SvarSlet
  Svar
  1. Alletiders. Jeg købte den nu hos Amazon - der har jeg handlet meget.

   Slet
 6. Mycket spännande och vackert i ditt drivhus, där kan man sitta och drömma och tänka långa tankar.

  Festligt med boken Homo deus, hoppas din son gillar presenten.

  En riktigt God Jul Marie!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak i lige måde, Gunilla. Bogen stod på hans ønskesedeel, så det går jeg ud fra, at han gør.

   Slet
 7. Det er godt nok en flot regnmåler, sikken dejlig julegave.
  Her bruges drivhuset også udelukkende til vinteropbevaring. Vi har ikke så mange frostfølsomme og fine planter, men en del krukker med roser, som helt klart står bedre i drivhus end ude i haven.
  Rigtig glædelig jul til jer :)
  Ulla

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak i lige måde, Ulla. Vi opbevarer også to opstammede roser i drivhuset.

   Slet
 8. Hej Marie!
  Så fint det blommar hos dig, mitt växthus är vinterförvaring för möbler och trädgårdsredskap, inte lika fint. Regnmätaren är fin.
  Önskar dig en riktigt God Jul!
  Marika

  SvarSlet
  Svar
  1. Vi er så heldige at have et udhus, hvor der er god plads til møbler og redskaber, og der er det alt for mørkt til planterne.
   Også god jul til dig, Marika.

   Slet
 9. I love your clematis! So different from the sorts I usually see and very beautiful!

  SvarSlet
  Svar
  1. Thanks! How nice to get a comment all the way from New York, where my son happens to live

   Slet
 10. I'am glad to read the whole content of this blog and am very excited,Thank you for sharing good topic.

  หนังออนไลน์

  SvarSlet