podophyllum 2014

Her kommer en gennemgang og opdatering af havens 4 podophyllum. Generelt har planterne klaret sig fint i år, endda helt uden at blive vandet, og blomstringen har været langt over forventning. De er allesammen umiskendeligt fodblade, men alligevel meget forskellige, og jeg ville nødigt undvære en eneste af dem.

Podophyllum pleianthum/dysosma versipelle var den første, der dukkede op, allerede sidst i marts.

Blomsterne var en stor og glædelig overraskelse at følge i maj måned.

19. juni er den forlængst afblomstret og står resten af sæsonen med de imponerende blade, inklusiv det lillebitte nye helt nede ved jordoverfladen.


Den næste podophyllum, der viste sig, var delavayi - det første billede er fra 7. april.

19.juni er bladene blevet grønne, men stadigvæk marmorerede, og blomsterne næsten faldet af.


Sidste år anskaffede jeg kaleidoscope og plantede den ud i foråret. Desværre synes jeg ikke, den har udviklet sig overhovedet - altså udover at visne lidt hist og pist. Måske har jeg glemt, hvor lang tid planterne er om at komme i god vækst.

Spotty dotty,derimod, svigter aldrig. Den dukkede op først i april, i år med masser af blomsterknopper.
19. juni står den stadigvæk med alle de flotte blomster intakte og en ny generation af blade på vej, og bladene vil bevare marmoreringen længe endnu. Podophyllum hexandrum chinensis var den sidste, der dukkede op, helt henne midt i maj, og den blomstrede lynhurtigt af. 19. juni er bladene allerede helt grønne og ret anonyme, men dog udmærkede som bunddække.Kommentarer