januars favoritplante

                


Dette indlæg har jeg lavet til http://annavattenkannastradgard.blogspot.se/p/lanksamling-manadens-favoritvaxt-2013.html, og mit valg er faldet på daphne mezereum album, hvid peberbusk.
Sidste år startede den sin blomstring i begyndelsen af december, i år i slutningen af december. Disse billeder er fra 8. januar.Og dette billede er fra i dag, hvor busken er dækket af sne. Når vejret bliver varmere, begynder blomsterne at dufte, og efter blomstringen udvikles der gule bær.


Det sidste billede viser, hvordan busken så ud sidste år i slutningen af marts, hvor bladene er begyndt at springe ud. Blomstring i 3-4 måneder - ikke dårligt!Kommentarer

 1. En sån härlig vinterblommande buske du visar!

  Kram

  SvarSlet
  Svar
  1. Nemlig. tak for dit fine initiativ med denne linksamling.

   Slet
 2. Hej Marie
  Det er da en flot flot hvid version af peberbusk - jeg har selv den "normale" ved mit hus i Sverige, de kalder den iøvrigt for "Tibast" deroppe.
  Held og lykke i konkurrencen.

  SvarSlet
  Svar
  1. Gad vidst hvaf tibast betyder. Er det en konkurrence? jeg troede bare, det var en samling månedsbilleder.

   Slet
 3. Hvor er den skøn! Den må være blandt mine favoritter blandt favoritterne ...

  SvarSlet
 4. Den er godt nok også smuk, så det var da et herligt billede at deltage med. Så kan vi jo også lære nyt om, hvad der blomstrer om vinteren også......så kan man jo godt ønske sig hen hvor peberet gror, når det ser sådan ud!

  SvarSlet
 5. Hvor er den smuk.
  Ha´ en god dag.

  SvarSlet
 6. vilken vacker buske
  ha det så bra
  maggan

  SvarSlet
 7. Häftig! Blomning i flera månader, jo jag tackar jag. :-)

  SvarSlet
 8. Det var en riktigt vacker buske!
  Ha det fint,
  Carina

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak. Din blue princess er også fin.

   Slet
 9. Fantastiskt att ha en blommande vinterbuske så länge. Hos oss börjar Daphne blomma i mars, men står sig inte så länge. Det är en av mina favoriter. Synd bara att den är så giftig.
  Ha det bra! Luna

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er så interessant at læse, hvor forskellige vilkår vi havefolk i Skandinavien har at forholde os til. Selvom jeg synes vinteren er hård lige nu, har vi jo nok et mildere klima end jer.

   Slet

Send en kommentar