stilstand og 1. sårunde


I haven er alt tilsyneladende gået i stå; men inde fra varmen kan vi i det mindste kigge ud på stjernemagnoliaen, som står som en hvidlig-sølvgrå parasol. Den er desværre ikke så tydelig på billedet som i virkeligheden.

Faktisk må der være livlig aktivitet i haven om natten, i hvert fald at dømme efter de mange rådyrspor. Først i dag har jeg opdaget, at de også har taget for sig af de yderste, lækre knopper på troldhasselen. Vi må se at få busken beskyttet med nogle stikkende  grangrene, så vi får lov at beholde de sidste knopper.


6 timer senere: Så har handymanden fældet et grantræ, lavet huller i den bundfrosne jord og pakket troldhasselen ind i grangrene. Naboplanten, et lille ahorntræ, er forebyggende blevet forsynet med et omvendt juletræ.

Inden døre har der også været stilstand, ikke mindst i min blogaktivitet. Jeg har ikke rigtig haft noget på hjerte, hverken i form af indlæg eller kommentarer, og har i den sidste uges tid mest gået og ventet på mildere vejr til frøsåningen. Af uransagelige årsager drøner jeg nemlig konstant ud og ind efter dette og hint, når jeg sår; men det iskolde vejr er jo blevet hængende, så de sidste dage har jeg taget tyren ved hornene og sået de frø, der skal starte ude, og nogle få, som skal have varme en måneds tid og derefter kulde, i alt 25 forskellige slags. På denne hjemmeside huserer en særdeles kompetent "frødame", som altid dækker frøene med sne, så det har jeg også valgt at gøre i år. Også som noget nyt holder jeg mig til Pindstrups så- og priklemuld i år, selvom den er ret dyr. Den har så god en konsistens, at den næsten ikke behøver at blive forbedret, som jeg ellers ofte har  haft for vane.  

Et par iskolde billeder fra haven..
Tilbage i varmen til et billede af primulaen Suze, som jeg mener at have stødt på på en anden haveblog. Min undskyldning ;-)  for at købe den er, at den ifølge etiketten godt kan trives udendørs.


Kommentarer

 1. Magnoliens skønhed er rigtig svær at fange i et overbliksbillede - det har jeg også måttet sande. Men når man ved hvordan den ser ud, så kan jeg levende forestille mig, hvor smuk jeres eksemplar er. Så kompakt og rund - den må være så smuk, når den springer ud.

  Tak for henvisningen til hjemmesiden. Var lige forbi og fandt ud af, at jeg skal igang med at så kæmpeverbena. Dem havde jeg ikke held med at så sidste år, men det skyldes - kan jeg se - at jeg ikke fik dem stratificeret. Gad vide om man kan tage nogle af frøene fra planterne, som står udenfor nu med frø på, og så dem indenfor. De må jo have fået kulden.

  Jeg glæder mig til at følge med i dine såninger og gad vide hvad du har sået nu. Det kunne være interessant om du lavede et indlæg om, hvad du har sået.

  SvarSlet
  Svar
  1. Stjernemagnoliaen er efter min mening et træ, som giver noget til haven året rundt. Der er selvfølgelig selve blomstringen,men derudover står den længe med en fin høstfarve, og når den har smidt bladene, står den allerede klar med de bløde knopper.
   Ja, gad vidst, om der stadigvæk er frø på den gamle verbenaplanter. jeg plejer at lade den så sig selv.

   Slet
 2. Hvor er stjernemagnoliaen stor og flot. "Suze" er en sød primula. Det er dejligt at få lidt forårsblomster ind i stuen.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, forårsblomsterne giver lidt farve og liv til vinterstuerne.

   Slet
 3. Dejlige billeder.

  Jeg er ikke så god til at så - andet end på friland - men jeg kan se at alle I andre gør det, så måske skal jeg bare prøve igen.

  Jeg tror slet ikke man skal have en undskyldning for at købe primula ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Nej, præcist - derfor min smiley.

   Slet
 4. Jeg har også i dag lagt et billede ind af vores magnolie træ. Vanskeligt at se de mange knopper lige nu hvor alt er hvidt rundt omkring.
  Jeg er enig med Susanne i, at det kunne være rart at høre HVAD du har sået.
  Ha´ en dejlig aften.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg bemærkede godt de fine knopper, da jeg var inde på din blog.

   Slet
 5. Godaften Marie.Det var da en del du har sået.Er spændt på at hør hvordan det går med at have det ude i sneen.
  Godt at i har fået dækket de små træer til.
  Og smukke primula du viser.
  Rigtig god aften til dig Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. jeg ville ønske, vi havde været på forkant med at dække planterne; men vi ikke i mange år haft rådyr på besøg.

   Slet
 6. Det var en lækker primula og en skøn solnedgang? For det er da ned ikke.
  Jeg har også dækket den smule, jeg har sået med sne, det står ude i pavillionen, spændende om der kommer noget op, men det gør der nok hos dig, du er mere erfaren. Jeg kan desværre ikke få fat i noget så- og priklemuld herovre.
  Virker det at dække af med stikkende gran for rådyrene? Har I prøvet det før.

  SvarSlet
 7. Det er nu en solopgang. Søren er bekymret for, om rådyrene ikke bare puffer grenene væk, og vi har ikke prøvet det før, så tiden vil vise, om det virker. Hvad har du sået? Måske har du kastet dig over nogle af de besværlige frø.

  SvarSlet
 8. Hvor er den flot din magnolie....og når man zoomer kan man tydeligt se knopperne. Smart dækning af troldhasselen. Jeg har ingen erfaring med rådyr, så jeg tænker, mon det hjælper?
  Altså, jeg ville ikke behøve nogen udskyldning for at købe så yndig en primula!

  SvarSlet
  Svar
  1. Det bedste er næsten, at det er en primula veris, fordi jeg mener, det er en af de mest robuste primulaarter.

   Slet

Send en kommentar