MAJKULDE

Lørdag blev det årlige plantemarked ved Struer afholdt, og som sædvanligt skulle vi se, om der var spændende planter at få. Det var der naturligvis; men vejret var også så hundekoldt, at vi fattede os i relativ korthed. Vi var enige om, at der var påfaldende mange trillium til salg  - for nogle år siden var det lewisia. Sådan skifter moden jo. Vores 11-12 forskellige er nu udslag af en gammel interesse.

Jeg vil også starte dagens indlæg med nogle trillium. Her kommer tre forskellige grandiflorum (rosa, enkelt og fyldt) og en rosa erectum


Bispehue har vi efterhånden en del af. I dag viser jeg nogle små typer: grandiflorum, brachyrrhizum, lilafee og higoense bandit. Især banditten med de brogede blade er en af mine favoritter.


Alunrod var der underligt nok ikke voldsomt mange af på plantemarkedet, men derimod masser af hostaer. Efter min mening leverer alunrod varen i meget længere tid end hosta, som først nu så småt er ved at se ud af noget.


Vores første pæon (veitchii woodwardii) er allerede afblomstret, men er blevet afløst af anomale, mairei og cambessedesii med de flotte blade.Kommentarer

 1. Dejlige ting du viser frem, og der er mange varianter af hver familie. Jeg bryder mig ikke om at tale om mode blandt planter, men selvfølgelig er der tendenser i havelivet som alle andre steder. Sjovt at du kunne se, at det nu var trilium. For et par år siden gik jeg rundt med en violfrøstjerne i posen på et plantemarked, og der var netop en garvet havemand som kommenterede at ALLE købte violfrøstjerne det år. ;) Hvem ved... måske vi alle skal alunrod i år, jeg skal ihvertfald have suppleret lidt.
  Ønsker dig en dejlig søndag, trods den gennemtrængende kulde. :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Nej, vi bryder os ikke om mode inden for planter, men må nok erkende, at vi allesammen bliver påvirket af tidens tendenser.

   Slet
 2. Ja nu var det så ikke alunrod, der var flest af, men det er i hvert fald en taknemlig plante, som stråler lige nu. Trillium er jeg ikke i tvivl om, at du har haft interesse for flere år før trenden. Jeg har i hvert fald lært mange nye planter at kende på din blog, jeg kan ikke følge med, men jeg prøver :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg synes også, at alunrod er en køn og taknemlig plante; men jeg kan huske en tv-udsendelse, hvor Kjeld Slot om en farverig alunrod spurgte, hvad man i grunden skal bruge sådan en til. Sådan er vi og vores haver heldigvis så forskellige.

   Slet
 3. Hej Marie.Jeg beundre alle dine sjældne.planter............ihvert tilfælde for mig.
  Ledte efter en trillium på plantemarkedet i Lyngby........men forgæves.
  Men har da efterhånden en del alunrod.............synes det er en rigtig dejlig plante.
  Og venter også spændt på at mine to flotte knopper i min træpæon skal springe ud.
  God aften Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Hvis du ikke kunne finde trillium på markedet, har jeg måske taget munden for fuld; men der var altså mange af dem på det marked, vi besøgte.

   Slet
 4. Det er sjovt det med plantemode. Lidt lige som når man vælger navne til sine børn. Man synes, man er så original og personlig i sit valg - lige indtil de kommer i børnehave og det er mange med samme navn.
  Vi så forøvrigt også rigtig mange trillium på plantemarked i Haderslev.

  Jeg er som altid vild med dine pæoner.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er fuldstændig det samme. Jeg har et flip med storkonval for tiden - på markedet sagde Søren med løftet øjenbryn "en storkonval mere??"

   Slet
 5. Nej, vi bryder os ikke om mode inden for planter, men må nok erkende, at vi allesammen bliver påvirket af tidens tendenser.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det tror jeg også. Se bare alle tulipanerne og om kort tid alliummerne. For slet ikke at nævne roserne.

   Slet
 6. Hej Marie

  Ja der er helt sikkert mode i blomster, Men mange bliver nok skuffede med Trillium - mon de ved det er en skovbundsplante, eller får det at vide ved købet?
  Flotte pæoner - tror jeg må en tur til Mallorca - Måske planterne derfra har specielt flot løv?
  Det var også derfra den ene x sternii forælder kom - Helleborus lividus...

  Ha en dejlig dag

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, jeg tror også, at Mallorca er lidt af et plantemekka.
   Folk bliver nok også skuffede, når de skal vente i en del år, før deres trillium er blevet til en anselig plante. En enkelt stilk hist og pist ser jo ikke ud af ret meget.

   Slet
 7. Smukt som altid.
  Jeg vidste ikke man kunne få bispehue med hvide blomster.
  Hvor er din samling af alunrod fantastisk.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, Bente. Bispehue findes i utrolig mange forskellige farver, og de er allesammen smukke, synes jeg i hvert fald.

   Slet

Send en kommentar