torsdag den 25. juni 2015

junihaven


June - such a pretty month  og Wallowing in the June gap er tilsyneladende modstridende overskrifter på to blogindlæg, jeg læste fornylig. Imidlertid er de ikke så forskellige endda, idet de begge glæder sig over havens friskhed og alle de spændende oplevelser, vi har til gode. Den ene kunne dog godt tænke sig, at hans grønne hav snart blev afløst af et blomsterhav, og det kan jeg sagtens sætte mig ind i. Men det banker kraftigt på, ingen tvivl om det. Det gamle staudebed herunder, f.eks., ligner ikke et blomsterhav set på afstand.
NB Ukrudtet har det svært i et bed som dette.

Men når man zoomer ind, er der alligevel masser af blomster.


     


                                      

Motiver fra  gårdspladsen: blomster i det hvide judastræ Texas White, whiskykrukke med New Zealandsk hør, alunrod og soløje samt et hav:-)  af timian og sedum.

           

Frühlingsduft er efterhånden en ældre dame, som har ført en omskiftelig tilværelse. Nu får hun lov at blive stående og udfolde sine lange ranker. Jeg vil også gerne vise, hvor fint helleborus fungerer som bunddække foran rosen.

Sidste år lavede Søren et fint espalier til cobaea pringlei (staudeagtig klokkeranke). Da vi kunne se, at planten ikke havde tænkt sig at standse der, arrangerede han en diskret overetage af 2 trådbakker, og da det viste sig heller ikke at slå til, tilføjede han en kvist i form af en mejered :-)
                                                      

En stor og en lille skabiose
 
Hvid blåøje/græslilje/ sisyrinchium angustifolium album 

Islandsk valmue


17 kommentarer:

 1. Du har veldig mange flotte roser i blomst! Jeg har også 'Frülingsduft', men kan dessverre ikke bruke ditt gode tips. Min står rett i solen, og da tror jeg at Helleborus ville få for mye sol. Men hos deg var det en veldig god kombinasjon! Scabiosa er så vakre.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, nu insisterer roserne på at blomstre uanset vejret. Her i haven tåler helleborus fint solen, sikkert fordi vores jord er temmelig leret. Jeg synes også, skabiose er en yndig blomst, men min erfaring er desværre, at den ikke lever særlig længe.

   Slet
 2. Ja der er masser af blomster i bedene, selvom de ser grønne ud, tæt på kan vi se dem alle. Flot stativ Søren har lavet :) God idé med påskeklokker som bunddække ved rosen, det ser fint ud.
  Min New Zealandske græs gik ud i vinter, det har nok været for fugtigt. Min scabiose sår sig selv, men det er den hvide.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er nok rigtigt, at hørplanten ikke bryder sig om fugt - vores overvintrer i sin krukke i stalden . Skabiose har det nok på samme måde, så vores lerjord skal gruses godt, for at den ikke rådner om vinteren.

   Slet
 3. Hej Marie

  Flot bed ja og tætheden gør at ukrudt har det svært - det kan vi li:)
  Sisyrinchium angustifolium ser spændende ud, kan den klare skygge?

  Ha en dejlig aften

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, ukrudtet savner man ikke ; men hvad skulle man stille op, hvis man havde snegle i haven, kan jeg ikke lade være med at spekulere på Nej, sisyrinchium trives bedst i fuld sol og let jord, og så sår den gerne sig selv, hvis den kan lide forholdene.

   Slet
 4. Hvor er det et skønt staudebed. Det er da en klokkeranke, der vil frem i livet. Imponerende som stjerneskærmene blomstrer. Mon min får lidt mere skygge, end den bryder sig om? Flot fad i bedet med timian.

  SvarSlet
  Svar
  1. Om en uge er staudebedet blevet til et blomsterhav, det er sikkert. Hvis jorden er tilpas fugtig, tror jeg faktisk, at stjerneskærm gerne vil have noget sollys. Søren har lavet 3 forskellige fade, de to er baseret på gunnerablade i forskellig størrelse.

   Slet
 5. Amei conhecer o seu blog, já fiquei por aqui!!!Achei maravilhoso!!!
  Visite-me:http://algodaotaodoce.blogspot.com.br/
  Siga-me e pegue o meu selinho!!!

  Obrigada.

  Beijos Marie.

  SvarSlet
 6. Et frodigt bed som dit, er meget dragende og man må bare tæt på for at se hvad der gemmer sig, og det er smukke sager. Dit stenbed er rigtig flot og sikken imponerende fad. For ikke at glemme klokkeranken; den har sandelig ambitioner! Islandsk valmue er i en skøn farvekombination.

  SvarSlet
 7. Tak, Rose, Jeg er personligt lidt ambivalent med hensyn til de betonting, som er så trendy for tiden; men jeg synes, fadet og timiantæppet supplerer hinanden rigtig fint. Den lille valmue er så hyggelig - den vinker til os fra et hjørne, vi passerer forbi mange gange hver dag.

  SvarSlet
 8. Det er nu et lækkert bed du har, også i den lidt grønnere "tilstand" på afstand.
  Frühlingsduft bliver ved med at dukke op som en rose jeg har lyst til, men mangler at finde det rette sted til den.Dejlige blomster du viser og flot fad Søren har lavet:-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg kan også godt lide bedet i sin nuværende tilstand, hvor der er masser af små knopper drysset ud over det i forskellige højder. Frühlingsduft kræver noget plads, men passer i øvrigt fint ind både i mere vilde og mere friserede haver.

   Slet
 9. Fantastisk vakker blomstring i bedet ditt! Det er viktig å gå tett på så en ser all skjønnheten! Jeg venter fremdeles på roseblomstringen, men heldigvis er det mye annet som blomstrer! Klem fra Anne-Kristin

  SvarSlet
  Svar
  1. I år er vi nok blevet snydt for rosernes blomstring i de første fjorten dage, hvor de plejer at blomstre. Heldigvis bliver de ved til langt ud på efteråret.

   Slet
 10. Hej Marie.Smukt bed...................og dejligt med tætheden.For der er vist ikke nogen af os der holder af at luge ukrudt.
  God ide med alunrod under roserne.Og dit stenbed med den smukke timian og fadet ser bare rigtig godt ud.
  Mine skabiose har kun knopper endnu.
  Rigtig god weekend Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Jette. nej ukrudt gider vi ikke spilde vores krudt på. Sådan et timiantæppe forbinder jeg med høj sol, men sådan er det bare ikke i år.

   Slet