lørdag den 27. juni 2015

kun en enkelt rose

Om sommeren synes jeg let, mine indlæg kan blive domineret af roser i alle nuancer af pink, så i dag prøver jeg at holde igen på den front.December - februar er den normale blomstringstid for clematis cirrhosa freckles i drivhuset, hvor den blomstrer på livet løs lige nu. Kan det kølige vejr have lokket den i gang?
Den har nærmest facon som en himalayaceder.Muskatsalvie er en to-årig eller kortlivet staude med store, ru og behårede blade, som igennem en årrække har sået sig selv i et lille område i køkkenhaven sammen med især honningurt, men også akelejer og fingerbøl.


Margueritter i hundredevis


Fra det vilde til det superforædlede, nemlig itohpæonen Cora Louise.

Frueskoene er ikke en succeshistorie i år, selvom jeg lavede et specielt bed til dem i efteråret. Men kentuckiense blomstrer da i det mindste.
 

 Fra gårdspladsen forleden glemte jeg gummipudeplanterne, som Thomas på 3 ynder at gå på - det føles nu også specielt. Siden sidst er agapantuskrukkerne kommet på plads.

Når vi sidder ved køkkenvinduet og spejder efter sommervejret, ser vi den opstammede rose, når vi kigger lige ud, allium og bladplanter til højre og den gule ahorn til venstre. Styrax japonicus / japansk sneklokke er på nippet til at springe ud  - den er godt fundet på.
  

  


8 kommentarer:

 1. Du har så meget fint at vise, så måske kan du nøjes med en enkelt rose. Det kan jeg ikke, for mange vil gerne se roser, og jeg vil gerne vise dem :)
  Fin køkkenudsigt - også til den fine rose, hvad er det for en? Jeg undres lidt over din gule ahorn, klipper I den? Min er meget højere, men nok efterhånden blevet lidt for høj, så det kunne være interessant at vide.

  SvarSlet
  Svar
  1. I dag kunne jeg i hvert fald godt nøjes med en enkelt. Rosen er Leonardo da Vinci. Ja, den gule ahorn bliver holdt i denne højde ved beskæring, ellers kunne den ikke stå lige uden for vinduet. Det med at beskære en velvoksen japansk ahorn tror jeg desværre godt kan give problemer i form af svampeangreb, men jeg er absolut ikke ekspert på området.

   Slet
 2. Hej Marie

  Ja, meget bliver rykket rundt når vejret er anderledes. sjovt med din Clematis.
  værre er det med Frueskoene - Du har i det mindste en i blomst - jeg fik mine ædt af snegle.

  Fin farve på den opstammede rose - og den gule ahorn ser totalt japanskt ud:)

  Ha en dejlig aften

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak i lige måde, Karsten. I foråret havde vi en besøgende, som insisterede på, at vores have er meget japansk. Det synes jeg nuoverhovedet ikke, men rundt omkring er der sikkert elementer, som har et japansk præg. jeg har lyst til at grave ned og se, hvad der er sket med de orkideer, som ikke har vist livstegn; men ifølge englænderne er et af planternes største problemer ejerens "prying fingers".

   Slet
 3. Du har så mye spennende som jeg en gang ikke har hørt om! Min fruesko får 2 blomster hvert år, og det er jeg godt fornøyd med. Jeg rører aldri røttene, for det er nok best å la være ja.
  Din gule lønn ser helt fantastisk ut!

  SvarSlet
  Svar
  1. Du har sikkert ret - jeg skal holde fingrene væk fra orkiderødderne. Lønnen giver en fornemmelse af sol også på gråvejrsdage, og dem har vi jo så rigeligt af i år.

   Slet
 4. Hej Marie.Det må da være dejligt at have en klematis i blomst i december-januar....................men det er jo nok det kølige forår vi har haft siden den blomstre lige nu.
  Er vild med din lille stenhøj med gummipudeplanterne.
  Og det samme med din smukke acer..................den er bare flot.Går ud fra at du selv har opstammet den?
  Dit lille rosentræ er nu heller ikke så tosset.
  Rigtig god dag Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, alt hvad der blomstrer om vinteren, er mere end velkommen. Spændende om klematissen også vil blomstre næste vinter, når den har en stor blomstring nu. Aceren er især blevet beskåret hvert år for at blive ved med at være sådan et lille træ.

   Slet