torsdag den 5. april 2018

omskiftelige april

Bare på de første fem dage af april har vi prøvet lidt af hvert. Mandag og onsdag skinnede solen smukt og indbydende det meste af dagen, tirsdag var råkold og uindbydende, og i dag har vi stille regnvejr, ja rigtigt grødevejr. De varmere temperaturer har fået den lille scilla til at springe ud, og nu dufter der helt livsaligt i området omkring den hvide peberbusk.Påskeklokken herunder har jeg soigneret omhyggeligt, for de mange skift mellem frost og tø har bevirket, at mange af bladene faktisk rådnede under den beskyttende grangren. Den skal sikkert både have luft og beskyttelse.


Winter Bells plantede jeg ud i haven i går. Jorden var stadigvæk kold og våd.

De to klematis Jury's Yellow og Hagoromo har forladt drivhuset og pynter ved østgavlen. Den gule skal vokse videre i sin krukke, mens den lyserøde skal plantes om i skovhaven, når blomstringen er overstået.
I mandags fældede vi græsserne i sensommerbedet. Søren klippede dem ned med motorsaven, og så hjalp vi hinanden med at bære det på bålet. Det tog fem kvarter og var forbløffende hårdt i betragtning af, at græsset nærmest ingenting vejer.

Bjælkehytten er nu nået så langt, at taget er næste etape i projektet.

28 kommentarer:

 1. Flotte camellia! 'Jury's Yellow' er veldig lik en som jeg har som heter 'Brushfield Yellow'. Jeg klarer ikke å se forskjell på de.
  Været her skifter også veldig. Sol, snø og regn om hverandre. Nå håper jeg det snart blir vår!

  SvarSlet
  Svar
  1. Nej, jeg kan heller ikke se forskel på dem; men jeg har navneskiltet, der siger Jury's Yellow. Det er vel typisk aprilvejr, vi oplever lige nu.

   Slet
 2. Hej Marie

  Det bliver en rigtig flot hytte:)
  Imponerende at de nordlige Helleborus er så rubuste, jeg fornemmer klart at min Sternii -fra middelhavet- ikke har samme råstyrke.

  Ha en dejlig torsdag

  SvarSlet
  Svar
  1. I weekenden skulle vi gerne holde rejsegilde. Sternii kan jeg ikke rigtig udtale mig om. Jeg fik plantet den et sted, hvor jorden var for fugtig, og oven på flytningen sidste år har den ikke vist ret meget endnu.

   Slet
 3. Det bliver da en imponerende smuk hytte.

  Mht. vejret, så passer det mig egentlig at vi har "grødevejr" idag, da jeg alligevel ikke har tid til at komme udenfor.
  Jeg går og glæder mig til weekenden, for vejrudsigten ser jo helt fantastisk ud - og vi har ingen andre planer for weekenden end at ordne have-ting (Nå ja, min priklekasse skal have træbeskyttelse..)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg skal lade de rosende ord gå videre til Søren. Der er lagt op til en herlig weekend ovre hos jer.

   Slet
 4. Ja vejret er meget omskifteligt, jeg vil hellere have vejret som i går. Græsserne er smukke, men det er hårdt arbejde, når de skal væk. Bjælkehytten bliver godt nok fin.
  Du har skrevet klematis i stedet for camelia :)

  SvarSlet
  Svar
  1. her til aften skinner solen igen. Ja, arbejdet med at fjerne græsserne er godt nok hårdt. Jeg kom nok til at skrive klematis, fordi der kom fire med posten i dag:-}

   Slet
  2. Det lyder spændende, mon ikke vi hører mere om det :)
   Her skinner solen også, men hold da op hvor det blæser, jeg kan mærke vindpustene herinde i huset.

   Slet
  3. Jo, det kunne da godt være; men de ser jo ikke ud af meget endnu. Ja, blæsten er enerverende.

   Slet
  4. Det var mere navnene, jeg var interesseret i.

   Slet
 5. Ja det er godt nok omskifteligt vejr! Hvor er dine kamelia flotte :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, nu skinner solen, og det blæser ret kraftigt! Den lyserøde Hagoromo er jeg især vild med. Den er fyldt uden at være overfyldt og pink uden at være for sødladen.

   Slet
 6. Svar
  1. fint! Jeg fotograferede også dens bedste profil, skal lige siges.

   Slet
 7. Vejret er rigtig aprilvejr, men bare vi kan blive fri for sne og frost så er jeg tilfreds.
  Vores påskeklokker er ikke så langt fremme, men mange af dem ser desværre ikke for godt ud, nu må vi se hvordan det går.
  Vi har ikke klippet græsserne ned endnu, men det er vist ved at være tiden.
  Flot hytte 😀
  Mvh
  Lene Bedstemorshave

  SvarSlet
  Svar
  1. Flere af vores påskeklokker har blade, der rådner mere eller mindre, og også knopper, der har taget skade. Græsserne har jeg normalt klippet ned i marts, men det kunne jo ikke lade sig gøre i år.

   Slet
 8. Jeg har meget ros til Søren. Hytten er virkelig flot, og vinduerne er fine og sjovt fundet på - og vist ikke helt nemme at lave.

  Hilsen Elna

  SvarSlet
  Svar
  1. Nej, vinduerne var vanskelige; nu skal der forsynes med rigtigt glas og ikke plexiglas. Vægten af de kraftigste stammer var afgørende for, hvor lang hytten blev.

   Slet
 9. Det pynter gevaldigt når græsset bliver trimmet.Vi har flyttet alle vores store græsser i efteråret, så de får lov til at beholde pelsen i år. De gulbladede Acanthus er kommet fra Belgien i dag. De er rigtig flotte. Jeg gemmer en til dig.Fint børnehus Søren laver.
  Hilsen
  Anne Marie

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er i grunden sjovt med græsserne. Deres havesæson er forskudt nogle måneder i forhold til de fleste andre haveplanter. Så må vi finde et tidspunkt, hvor jeg kan afhente stauden.

   Slet
 10. Hej Marie!
  Mina Helleborus ser lite ledsna ut, de vill nog bli planterade snart. Kameliorna är så vackra. Kanske skall jag göra ett försök. Stockstugan är fin, och fönstren blev fina. Vi har gråväder men det har blivit varmare.
  Ha en trevlig helg /Marika

  SvarSlet
  Svar
  1. Lad os krydse fingre for en herlig forårsweekend. Sidste år lod jeg Winter Bells blive i potten, og det trivedes den bestemt ikke ved i længden, så i år har jeg valgt at plante den ud.

   Slet
 11. Hej Marie!

  Härligt med dina vårbilder, egentligen tycker jag att allt som bara visar upp sig vid denna tid är värd all uppmärksamhet efter den långa vintern. Här går det långsamt och den ihärdiga tjälen har inte gett upp.

  Trevlig helg Marie!

  SvarSlet
  Svar
  1. Frosten er borte her, men jorden er stadigvæk kold, selvom det er tydeligt, at haven begynder at grønnes.

   Slet
 12. Hei Marie.
  For en flott hytte. Godt med en mann som er nevenyttig. Nå ser det endelig ut som vi får våren her også. Som jeg har misunnet deg de bare marker. Fin helg til deg.
  Hanne-Lise.

  SvarSlet
  Svar
  1. Nævenyttig betyder noget helt andet på dansk, end jeg tror, du mener:-) Vi hentyder til en person, der stikker næsen i ting, der ikke vedkommer ham.

   Slet