Uge 17

 - har været en travl uge i haven, så travl, at bloggen har måttet passe sig selv, og kommentarer på andres indlæg har jeg heller ikke fået lagt ret mange af. Oven i det gjorde tordenvejret tirsdag nat det af med vores induktionskomfur, som viste sig at måtte udskiftes, selv om det ikke var specieltt gammelt. Nu småregner det og indbyder ikke til mere haveaktivitet i dag.
Det første billede viser stjernemagnoliaen fredag aften. Den blomstrende rhododendron er roxieanum var. oreonastes, og lidt længere væk står løvfældende schlippenbachii, som også er startet på sin blomstring.

Paraplyblad/ diphylleia cymosa har ikke fået sit danske navn uden grund; men blomsten er nu også fin, når man kigger nærmere efter.


Hvide vibeæg kan variere en del, alt efter hvor meget de mørke har "smittet" dem. Selv på den rent hvide kan man skimte det ternede mønster på blomsten.

Storkonvallen polygonatum x Betberg er en af de forårsplanter, jeg holder meget øje med.  Dens farve bliver mættet mørkegrøn med tiden. Bunddækket i baggrunden er en lyserød trillium erectum, der blev flyttet sidste år, fordi den stod for tørt.


Nu skal jeg til at vælge blandt de mange motiver, ellers bliver indlægget vist for langt. Her kommer saruma henryi,  cardamine/ engkarse, tapurt/ uvularia grandiflora og til sidst Sørens yndlingsprimula Lilian Harvey.
Anemonella -  lille anemone - kan kendes fra anemonerne på løvet, der minder om violfrøstjerner. De har da også tilnavnet thalictroides, som betyder violfrøstjerneagtig. De er megalækre, synes jeg.

I drivhuset blomstrer staudeklematis ochruleuca, som på engelsk har tilnavnet curly heads. Dens lille blomst er lige så dunet som kobjælder. Pixie er helt anderledes - godt man ikke behøver at vælge imellem dem.

Kommentarer

 1. Trods regn og torden er der stor frodighed i jeres have. Alt er både længere og i større grupper end mine af samme slags. Selv min Pixie kan ikke være med i år. Stjernemagnoliaen er fantastisk, jeg glæder mig til min lille bitte bliver lige så flot, det oplever jeg nok ikke :)
  Ærgerligt med komfuret. Vi havde solskin i formiddag, men nu regner det også her.

  SvarSlet
 2. Da først vinteren var forbi, kom der rigtig godt gang i tingene omend et par uger eller tre forsinket. Vores stjernemagnolie er nok mindst 30 år gammelt, så det er et voksent træ. Regnen falder faktisk på et tørt sted heromkring.

  SvarSlet
  Svar
  1. Nej min er kun 2 år :)
   Vi får kun 1 mm i ny og næ, så det hjælper ikke meget, heldigvis er vi ikke tørkeramte (endnu)

   Slet
  2. Ja, så varer det noget, før dit træ virkelig ser træagtigt ud. Heldigvis blomstrer det også som en ung plante.

   Slet
 3. Tråkigt med er häll... Men bilderna och växterna är underbara. Det finns så många fina vårväxter. Saruma stog jag och tittade på häromdagen, nu funderar jag på om jag inte måste ha en ändå :)

  Ha en fin helg! Carina

  SvarSlet
  Svar
  1. ja, vi vidste ikke, at den slags komfurer er specielt sårbare over for lynnedslag. Saruma kan jeg kun anbefale. Den er robust, og så er det sjovt at følge dens udvikling henover sæsonen.

   Slet
 4. Hei Marie.
  Godt det ikke var tordenvær her. Er ikke trygg, da jeg opplevde episoder med lynnedslag da jeg var liten. Skrekken sitter i. Mye flott som blomstrer hos deg. På magnoliaen her kommer det en blomst. Det har vært en hard vinter. Fortsatt god helg.
  Hanne-Lise.

  SvarSlet
  Svar
  1. Sådan en traumatisk barndomsoplevelse kan virkelig sætte dybe spor. Vi nyder nok forårsfloret ekstra meget, fordi vinteren endte med at blive lang og hård.

   Slet
 5. Hej Marie

  Nej, man kan ikke nå det hele, hvis man ikke tager sig tid til at passe det hele incl haven så er der jo ikke meget at skrive om:)
  Flotte planter du kan vise - jeg er også glad for de fine Anemonella!
  Mange vil vist slå slægten sammen med Thalictrum.

  Ha en dejlig weekend

  SvarSlet
  Svar
  1. Nej, sådan er det jo. Det er rigtigt, at anemonella er ved at blive omdøbt; men jeg foretrækker langt det oprindelige navn.

   Slet
 6. Hej Marie!

  Vilken blomning på Magnolia,och allt annat med förresten! Uvularia är en av mina vårfavoriter, det finns något med den växten som berör mig riktigt ordentligt. Här i Sverige kallas den för sorgklocka, lite ledsen ser den ut med de hängande blommorna. Jättefina bilder!

  SvarSlet
  Svar
  1. jeg nåede lige at få et billede af magnoliaen. I dag er den godt i gang med at fælde blomsterne, og de begynder at blive brunlige i toppen af træet. Vi har også uvularia sessilifolia med lyse blomster. Den er næsten smukkere end grandiflora, men breder sig nærmest invasivt i surbundsbedet.

   Slet
 7. Hej Marie!
  Blir alldeles tagen av allt fint du har. Växter som jag aldrig sett förut. Magnolian är fantastisk, Uvularian ser spännande ut, och dina små klematis är så fina.
  Ha en fin helg!
  Marika

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er dejligt, at du nyder mit indlæg. Her til morgen er magnoliaen begyndt at vise et beige skær over den flotte blomstring.

   Slet
 8. Hej Marie!

  Nei, en kan ikke nå det hele, men du har da fått med mye fint! Jeg kjenner ikke alle du viser, men Anemonella kjenner jeg for den overlever så vidt her så jeg har noen i hagen jeg også.
  Pixie er jo helt nydelig!

  SvarSlet
  Svar
  1. Anemonella er jeg begyndt at plante i krukker efter at have mistet en del ude i haven.

   Slet
 9. Takk for en flott billedkavalkade fra hagen din. Du har virkelig mye fint som blomstrer nå. Flere er nye for meg.
  Stjernemagnoliaen er bare praktfull.
  Ha en fin søndag/Eirin

  SvarSlet
  Svar
  1. Forårsblomsterne har en skøn friskhed, som de sommerblomstrende ikke kan konkurrere med.

   Slet
 10. Parasolblad er virkelig fin i både løv og blomster. Og bær engang.
  Og den lille lådne staudeclematis - hvor ER den sød. Skal den stå i drivhus?

  SvarSlet
  Svar
  1. Paraplyblad - ja, nemlig! Nej, den dunede klematis kan sagtens stå ude, men jeg fik den så sent på efteråret, at jeg ikke turde plante den ud.

   Slet
  2. Tak. Den noterer jeg: Staudeclematissen

   Slet
 11. Man kan ikke nå det hele, for det går bare så hurtigt. Igen har du fanget mange spændende stauder, men jeg synes nu ikke, der er noget, der overgår stjernemagnoliaen. Hvor er det et smukt og harmonisk træ - og fyldt med blomster.

  Hilsen Elna

  SvarSlet
  Svar
  1. Stjernemagnoliaen opfatter jeg nærmest som en paraply, og i dag er jeg forundret over, hvor heldige vi har været med beskæringen af den i tidernes morgen.

   Slet

Send en kommentar