store stauder og lidt forskelligt


I dagens indlæg har jeg sparet på ordene og nøjes med at notere plantenavnene. Den første plante er sølvlys / cimicifuga (actaea) brunette.
 
Sibirisk vortemælk/ euphorbia seguieriana

 
Vinterhårdfør begonie/ begonia evansiana

Månestråle/ kirengeshoma palmata


Oktoberstormhat/ aconitum carmichaelii


Dagens klematis: Clematis petit faucon

Dagens rose: Hot Chocolate

Dagens krukkeplante: agapanthus inapertus graskop


Dagens græs:  molinia transparent

Dagens løg: nøgen jomfru/ colchicum autumnale

Dagens frøstand: Åkandemagnolia/ magnolia sieboldii

Kommentarer

 1. Flotte store stauder hos deg. De synes godt når de blir så store som dine. Spennende frøstand på din magnolia.
  Vinterhardfør begonia har jeg ikke sett her. De tåler nok ikke en norsk vinter 😊

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er rart at have så god plads i haven, at stauderne kan få lov til at vokse sig store. Nej, jeg tvivler også på, at begonien kan klare sig i dit klima.

   Slet
 2. Jeg fandt slet ikke magnolia, da jeg var på Mors, jeg havde ellers tænkt på at købe åkandemagnoliaen, den jeg havde er gået ud. Du kom først med Cimicifuga, den ene af mine er lige sprunget ud på en enkelt stængel. Heller ikke min oktoberstormhat er så langt som din, men du er som regel også foran os.
  Tak for navnet på molinia transparent, den har jeg også, den er svær at tage billeder af, men flot er den.

  SvarSlet
  Svar
  1. De må da have et udvalg af magnolia, men måske ikke så stort som deres udvalg af blomsterkornel. Cimicifugaen står et meget lyst sted, så den er nok tidligt på færde. Transparent er så elegant, men som du skriver også virkelig vanskelig at fotografere.

   Slet
  2. Jeg har ikke været helt rundt åbenbart, for jeg så heller ikke blomsterkornel. Der var nogle steder mellem træer og buske, hvor det var ret glat på det sorte underlag, det holdt mig lidt tilbage.

   Slet
  3. Blomsterkornellerne står ovre i nærheden af det hus, hvor de opbevarer deres krukker, og jeg tror faktisk, at jeg har set magnoliaplanter i det samme område.

   Slet
  4. Så er det derfor, der var jeg ikke.

   Slet
 3. Hej Marie

  Flotte sager du får vist!
  Magnoliers frøstande er fantastiske, og farven passer jo fint til Hot Chocolate:)

  Ha en dejlig aften

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for det, Karsten. Frøstandene er også mine egne favoritter i dag.

   Slet
 4. Orv, kan Månestråle blive så stor. Og med så mange blomster... Så er min da en pistling. hmmm
  hilsner Gunvor

  SvarSlet
 5. Så vackert med sen blomning och det finns långt mer än man kan tro. Jag har planterat om samtliga silverax i höstas förra året och nu i vår så blomningen blir dålig. Men desto bättre nästa år hoppas jag.

  Ha det gott! Carina

  SvarSlet
  Svar
  1. Du har investeret i fremtiden. Det er man nødt til engang imellem, selvom det går ud over blomstringen.

   Slet
 6. Hej Marie!
  Oj, så mycket fint. Mitt höstsilverax blev delat och flyttat, för att den inte blommade. Nu har jag två som inte blommar. Hot Chocolate , vilken vacker färg. Så vacker Magnolian är med frökapslarna.
  Ha det gott!
  Marika

  SvarSlet
  Svar
  1. Dine sølvaks samler sikkert kræfter til en flot blomstring til næste år. Frøkapslerne er i grunden lige så iøjnefaldende som røde blomster.

   Slet
 7. Ih, hvor er det flot altsammen.
  Jeg har også sølvlys i blomst og aconitum begynder at vise blå farve.
  Dejligt at se du viser Månestråle - to læsere har foreslået den som plante i vores problembed nr. 1 langs husmuren mod øst, men jeg kendte den ikke.
  Jeg overvejer jo stadig den bispehue, som Lisbeth i Ebeltoft har, Orange Queen. Vil du vise mig jeres bed med de gulblomstrede bispehuer? Står de også i et bed under et udhæng?

  SvarSlet
  Svar
  1. Umiddelbart ville jeg tro, at der for tørt under udhænget for Månestråle. Den må i hvert fald ikke mangle vand. Jeg vil gerne prøve at finde billeder af de Bispebjerg, jeg nævnte, og de står faktisk under et udhæng.

   Slet
  2. Tak - jeg streger Månestråle - jeg er også mere interesseret i bispehue, så hvis du ved lejlighed finder et billede at din i bedet under udhænget, må du gerne dele med mig.

   Slet
 8. Der er så mange dejlige stauder her i september.
  Jeg har lige fået den hårdføre Begonia, så den glæder jeg mig rigtig meget til. Jeg ville ønske at min Månestråle kunne ligne den du viser, men det er en af de stauder jeg desværre nok må opgive, de vil bare ikke trives her. De får en sidste chance til, jeg har købt en igen :-) denne gang en koreana, så må vi se om det er bedre.
  Oktober Stormat er så fin, vi kan godt se I bor længere sydpå, her er de ikke i blomst endnu, heller ikke Oktober Marguriten.
  Med venlig hilsen
  Lene Bedstemorshave

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, du har ret i, at det er en god ide at sørge for at have nogle stauder, som blomstrer nu. Dem kan man ellers let komme til at glemme, når man sukker efter nye planter først på sæsonen.

   Slet
 9. Også jeg forbavses over størrelsen på din smukke månestråle. Det var da godt, jeg ikke lod mig friste til at plante sådan en her i haven. Den har ellers de yndigste blomster... men det har dagens clematis nu også.
  Mine sorte agaphantus er kommet... jeg ser, at dagens 'A' står stor og tæt i en lille krukke. Jeg ved, de tåler/kan lide at stå lidt trangt, men der er stor forskel på, om folk anbefaler omplantning. Planter du din om og deler hvert andet år?
  Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Månestråle trives åbenbart godt i lerjord. Det lyder lovende, at dine agapanthus allerede har en pæn størrelse. Jeg deler dem efter behov, dvs når det bliver for besværligt at vande og gøde dem. Det er nu heller ikke alle, der hylder det princip, at rødderne skal stå i trængsel.

   Slet
 10. Bare skønne billeder af skønne blomstrende vækster i din have!

  Hilsner fra Ulla

  SvarSlet

Tilføj en kommentar