Samme koncept, andre farver

 

Påskeklokker og forårstegn er det koncept, der har fået genvalg. I dag er det påskeklokker i lyse farver, jeg har sat sammen, og så et et billede af en gruppe, der gerne skulle vise, hvordan blomsterstilkene er begyndt at rette sig op, så blomsterne fanger lyset på en helt anden måde end i starten af blomstringen.


Dagens spæde forårstegn  har jeg samlet i collagen herunder.
Jeffersonia diphylla/tvillingeblad, scilla Pink Giant, trillium kurayabashii, paeonia veitchii woodwardii

I går tog jeg på udflugt til Billigblomst i Herning. Anledningen var, at vi havde gravet en gammel og nedslidt Pat Austin og Graham Thomas op og nu manglede to afløsere i bedet, hvor de egentlig  havde fyldt en del. Billigblomst sælger austinroser til den halve pris af det, man forlanger på Jespers Planteskole, så jeg kørte hjem med fornemmelsen af at have gjort en rigtig god handel. Den fornemmelse forduftede, da vi plantede de to roser og opdagede, hvor ringe et rodnet de havde. The Lady Gardener havde næsten ingen rødder, mens Summer Song var lidt bedre kørende. Hvis vi får tørre perioder, skal jeg være flittig med vandkanden, hvis de skal have en chance for at overleve.
Nå, Billigblomst havde også nogle indendørs orkideer at byde på af paphiopedilum typen. Jeg faldt for denne lille skønhed, som har tilnavnet Pinocchio. 

For resten så har Søren konstrueret endnu et stativ, denne gang til clematia montana Marjorie, som er en livskraftig dame, og hvis trefod af gamle grene var tæt på at kollapse. Det får nok tilnavnet kværnstativet, mener Søren, for den nederste ring stammer fra en gammel kværn. I grunden kunne det lige så godt hedde tyrestativet, for den øverste lille ring er en gammel tyrering og kan lukkes op.

Nu vi er omme ved indkørslen vil jeg slutte med et forholdsvis nyetableret bunddække, som skal leve i samdrægtighed med vintergækker, krokus, påskeliljer og skvalderkål. Pesto er ikke min spidskompetence; men jeg har flere gange haft held med at lave det af friske ramsløgblade.

Kommentarer

 1. Du har så mange farger i dine juleroser. De grønne nyansene er også så fine. I grunnen er de veldig flotte alle sammen. Din nye Phahiopedilum 'Pinocchio' var også veldig søt. Jeg kjenner på meg at de kan fort bli en ny dille her 😊
  Dine snøklokker minner meg om at en gang langt i fremtiden kan de ses her også 😉

  SvarSlet
  Svar
  1. Vi er helt på linje, hvad helleborusblomster angår. Ingen tvivl om, at den orkidetype kan gå hen og blive en dille. Hos Carina er det omsider blevet forår. Nu må det snart blive din tur.

   Slet
 2. Hej Marie!
  Så vackra Julrosor, de är vackra oavsett färg. Pioner och annat som redan har kommit långt. Det känns som en annan värld. Växtstativet ser riktigt flott ut. Så bra att ha någon som är händig och påhittig och kan konstruera något så fint.
  Ha en trevlig helg /Marika

  SvarSlet
  Svar
  1. Netop den pæon er altid ekstremt tidligt på færde. Lige nu er vi foran jer i udviklingen, men når vi kommer til sommeren, mener jeg, vores haver er helt på linje med hinanden. Det er fedt, at Søren kan producere den slags tilbehør og oven i købet udnytte de ting, der ligger i gemmerne.

   Slet
 3. Dejlige forårstegn. De lyse påskeklokker er jeg helt bidt af. Der skal vist en tur til planteskolen for at supplere op. Ja det sker, at vi bliver lidt snydt, når vi kommer hjem med en plante i en stor potte. Nyplantede roser skal vel passes godt med vand under alle omstændigheder. Spændende ide med ramsløg i haven lige til at plukke.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, vi jagter vist allesammen forårstegn😊 jo, nyplantede roser skal nok under alle omstændigheder passes godt. Det er en af fordelene ved at have en stor have, at der er rum til sådan en hurtigtvoksende plante som ramsløg.

   Slet
 4. Dit startbillede er da osse ualmindelig yndigheder. Påskeklokker er så skønne-sjove, Bedst som man tænker om en blomst den bare er lys alm, så viser den de fineste tegninger indeni. Og forresten så er det de fine åretegninger jeg kalder stribede. Jeg har nogle der er ualmindelig mørke i tegningen.
  hm, det med købe roser for billigt, har jeg osse prøvet. og andre planter osse, Det gør jeg dog ikke mere. Det er dyre og ærgerlige lærepenge og for meget ekstra arbejde.
  Det er et super stativ I der har kreeret. Både flot praktisk solidt og genbrug. Ren winwin. Jeg må ned i laden og lede rundt. Gad vide hvad gemalen siger til det. hihi Han har jo lovet mig et solidt rosenstativ i årevis.
  hilsner Gunvor

  SvarSlet
  Svar
  1. Nåh ja, selvfølgelig er det dem med årerne, du kalder stribede. Det er de jo på en måde også. Faktisk tror jeg, det er første gang, jeg har købt en plante, som var af så ringe kvalitet, og jeg forstår slet ikke, hvorfor man har kappet så mange rødder af, når der var god plads i potten. Det er nemlig det, der er sket, og planten over jorden ser virkelig fin ud. Ja, stativet er ren winwin, det har du ret i.

   Slet
 5. Jeg har godt set på fb, at de roser ikke har meget rod, det havde dem, jeg købte hos Jas til gengæld. Det er heldigt, når det kun er de 10 af dem, der er plantet endnu. Jeg købte også træpæoner i Billigblomst, tre stk. der var kun god rod på den ene, men også en knop. De andre ser fine ud endnu, jeg håber, de klarer det trods manglende rod. Hundetænder og påskeklokker ser fine ud, sikke farver.

  SvarSlet
  Svar
  1. I hvert fald den ene rose ser ud, som om man har klippet en ret stor rod over. Hvorfor mon man gør det? Det reklamerer de ikke med på tv😏

   Slet
  2. Mange af dem i Billigblomst har ikke spor forstand på planter. I Langeskov er vi så heldige, at dem fra Langeskov planteskole er fulgt med, det virker mere seriøst der, men jeg har ikke talt med dem. Nej det skal de nok ikke lige nævne i TV ;)

   Slet
 6. Din Søren er da noget af en “Ole opfinder”. Hvor mon stængerne med de runde knopper på enderne stammer fra?
  Historien om austinroserne fra Billigblomst er vel i grunden den bedste reklame, Jespers Planteskole kan få.

  Hilsen Elna

  SvarSlet
  Svar
  1. Jo, de dele er nye, nå jeg tilstå; men vi var ved at overveje en form for krave til stativet bestående af kranse, som også stammer fra en kværn. Det må blive en anden gang.

   Slet
 7. Så vackra Helleborus och vilken variation du har :) Vårtecknen är fina och visst är det kul att gå ut och leta efter nya. Orkidéerna var också fina. Älskar det släktet men har tyvärr för varmt inne för att de ska trivas hos mig.

  Ha det gott! Carina

  SvarSlet
 8. Det er bestemt hyggeligt hver dag at lede efter forårstegn. Jeg har absolut ingen erfaring med indendørs orkideer, men har en idé om, at de med fordel kan sættes ud, når det bliver rigtigt varmt.

  SvarSlet
 9. Flot klatrestativ til en kraftig dame! Må være skønt at kunne lave sådan noget selv...
  Din have bugner jo af vårvækster af alle slags, og det ser bare dejligt ud! Sikken variation bare blandt påskeklokker du kan diske op med, og ramsløg som bunddække er en god idé når man har plads nok. Den er jo flot hele foråret, og så kan skvalderkål klare resten...

  Hilsner fra Ulla

  SvarSlet
  Svar
  1. Det ser ud, som om ramsløgfrøene falder ret tæt på moderplanten, så jeg bliver vist nødt til at hjælpe den med at brede sig ved at omplante nogle af planterne. På den anden side kan lugten fra en stor beplantning af ramsløg i blomst godt virke temmelig overvældende, så der er ingen grund til at gå helt amok.

   Slet
  2. Ja, det med lugten kan jeg skrive under på. Vi har en lille landsby her på egnen, hvor hele præstegårdshaven er fuld af ramsløg og det kan lugtes på lang afstand når man kører igennem i bil eller bus. Måske skal man overveje vindretningen i hvert fald inden man går amok.

   Slet
  3. Da vi var på Samsø for nogle år siden, besøgte vi Brattingsborg Skov og havde fuldstændigt den samme oplevelse.

   Slet
 10. Nice to find y our Blog. Lovely Spring flowers. Maybe in a couple of weeks I will have some growing here. Still snow on the ground and more coming in two day!

  SvarSlet
  Svar
  1. Nice having a visitor from the States. Spring is quite late this year, it seems.

   Slet

Send en kommentar

Populære opslag fra denne blog

blomsteramok

violfrøstjerner

Maj måneds kulde, gør laderne fulde

plantetid

Tid for kornel og hyld m.m.