gråt løv

Efter mørkt og gult løv er turen nu kommet til gråt løv, både sølvgråt og blågråt. Det er vist ikke forkert at sige, at de fleste grå planter foretrækker masser af sol og en let jord for at trives. Jeg synes, de er uundværlige som kontrast til grønne planter, ligesom de fleste blomster får ekstra dybde i farven med en grå plante som nabo.

Den største grå plante, vi kan opvise, er denne sølvpoppel, som står i grundens nordvestligste hjørne og derfor må stå model til en masse blæst. Ikke underligt, at den hælder mod øst.


Et træ i en hel anderledes størrelsesorden er en lille opstammet pilebladet pære, som jeg lige har beskåret kraftigt for at få en solid krone.

Den mest grå eller sølvfarvede rhododendron er viking silver, som ikke har blomstret endnu.


Også pachysanthum hører med i denne sammenhæng; men dens nye blade har et rustfarvet indument, som efterhånden bliver gråt.

Det næste billede illustrerer, hvordan vores øjne forsøger at finde sammenhæng i omgivelserne. Hvis man fokuserer på det gule mos, fremhæves de få nye gule blade på den grå rhododendron, mens mandstroens metaleffekt fremhæver dens grå løv.


Rigtig mange hostaer har et gråblår skær. Jeg har valgt at vise en enkelt, nemlig krossa regal.

Blandt de grå stauder kender vi allesammen lammeøre.

Så følger to små bynker, først schmidtiana, så stelleriana.



Salix boydii er en dekorativ dværgpil, som stammer fra Skotland.

Perovskia er en iøjnefaldende staude allerede nu, selvom den knapt nok er sprunget ud.

Karryplanten er også skinnende grå og dufter selvfølgelig af karry.

Sidste år såede jeg artiskokker, som er blevet ret store.

Athyrium nipponicum metallicum har fået sit tilnavn med rette.

Til sidst to roser: Hvis jeg pillede eden rose fra hinanden, ville man helt sikkert kunne se, at den er rådden indvendig. Claire Austin klarer derimod regnen fortrinligt, selvom den også er en temmelig fyldt rose.


Kommentarer

  1. Sjove indslag denne gang med gråt løv, der har jeg vist ikke så mange, tror jeg. Rigtig god idé at vise de forskellige slags løv. Men hvis jeg tager rhodoerne med har jeg mange sølvfarvede. Det vil jeg lige kigge på i morgen. Jeg har også den bregne, den er utrolig smuk.
    En sølvpoppel har jeg ikke, men ud af den vej, hvor jeg går tur, er der mange sølvpopler, de er især smukke i udspring.

    SvarSlet
  2. Jeg vil godt tro, du har mange grå rhodoer. Vores sølvpoppel står sådan, at den kan ses fra køkkenvinduet, og det er, som om den fastholder lyset selv på gråvejrsdage. Det er lidt som de gulbladede planter.

    SvarSlet
  3. Jeg faldt over dit indlæg her flere år senere 😊👍 Jeg vil høre, hvor man kan købe Viking Silver alternativt, om det evt er muligt at købe stiklinger? Jeg synes det grå løv er så fint 😊

    SvarSlet

Send en kommentar

Populære opslag fra denne blog

blomsteramok

En nødtvungen pause

Hvad er du for en fætter?

gårdspladsen og blomster hist og pist

Med en uge til sommertid