onsdag den 17. oktober 2012

Gode erfaringer efterlyses

Jeg har plukket disse hortensiablomster i dag til en æresport, som skal laves 2. november. Jeg har fået det råd at hænge dem op med hovedet nedad, for at de kan tørre og samtidig bevare blomsterformen.
Men hvad gør man derefter? Giver man dem ikke noget lak for at få dem til at holde bedre? Søren mener, at det er meget brugt, at man giver dem guldspray (guldbryllup); men giver man dem så både lak og guld, og hvornår giver man dem guldspray?
Jeg håber meget, der er hjælp at hente ude i blogland - det plejer der jo at være.7 kommentarer:

 1. Jeg kan ikke hjælpe desværre, så jeg følger tråden.

  Men yndige er de jo i høj grad også friske i kassen der!

  SvarSlet
 2. Desværre har jeg heller ingen erfaring. Jeg synes jo, det er synd at guldspraye så smukke farver, jeg ville bruge dem, som de er. Jeg har plukke nogle ind i et fad, de bevarer de kønne farver, selvom jeg ikke har behandlet dem på nogen måde.

  SvarSlet
 3. Jeg tror sagtens de kan holde sig til 2. november, hvis de står udendørs. Jeg synes også det er synd at spraye dem, og i øvrigt skal det først gøres, når de er helt tørre - ellers tror jeg de klasker sammen og rådner.
  Men jeg har aldrig prøvet.

  SvarSlet
 4. Jeg bliver helt ked at det, når du snakker om at spraye guld på disse skønne hortensia. Kunne du ikke tilsætte noget andet i guld? Måske kunne hjerteskiltet være i guld og ikke rødt? (Hvis altså der skal være et hjerteskilt, skikke og traditioner er jo meget forskellige, alt efter hvor man bor)

  SvarSlet
 5. Hej Marie.Ja! smukke er de.Jeg har lige tørret nogle hoveder.Jeg lader dem stå i en lille smule vand.Og så tørrer de efterhånden som vandet forsvinder.
  Synes også at det er synd at dække dem med guld.men du kunne købe en spray med lidt guld glitter-det tror jeg vil se flot ud.Håber du kan bruge mit råd.
  knus Jette

  SvarSlet
 6. Tak for alle jeres hjælpsomme kommentarer. Jeg tror, jeg vil se, om jeg kan opdrive en spray med guldglitter, for jeg er selv lidt ked af at dække blomsterne helt til med guld.

  SvarSlet
 7. Jeg ville vælge at komme guldglitter på det grønne, som blomsterne skal være omkranset af, og så til allersidst sætte hortensierne på. Jeg synes også det er synd, at overdænge de smukke blomster med guld.

  SvarSlet