lørdag den 20. oktober 2012

blomstrende stauder og lign.

er hvad jeg har gået efter i dag, og der da stadigvæk nogle, som ikke bare står med en enkelt blomst, men har en regulær blomstring.
Stormhat


Klokkeranke


Asters

Edderkopblomst
Tudselilje
Høststenbræk


Drejeblomst

Chrysanthemum broadway light


Liriope
Pileurt

KæmpeverbenaDe blomstrende stauder kan dog ikke konkurrere med efterårsløvet som blikfang i haven, slet ikke på de mange gråvejrsdage, vi har i dette efterår.  Hosta praying hands står f.eks fint. Den klasker ikke sammen som så mange andre hostaer.Rhododendron schlippenbachii er virkelig iøjnefaldende.


Stewartia har også et fantastisk efterårsløv. I det hele taget synes jeg, der er god variation i det gamle surbundsbed på denne årstid.


8 kommentarer:

 1. For søren hvor har du mange dejlige blomster i haven endnu. Men du har ret i, at de skønneste farver i øjeblikket er de intense efterårsfarver. Vi må håbe, at det varer endnu et stykke tid inden frosten kommer, så vi stadig kan nyde i en periode :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det har du ret i, og her i Jylland kunne vi også godt tænke os bare en smule solskin.

   Slet
 2. .....og du fandt dem sørme. Skønt med sådanne smukke oktober glæder ;0)

  SvarSlet
 3. Det' da ikk' så ring' endda... ;o) Faktisk ser det rigtig dejligt ud. Din høststenbræk kender jeg slet ikke, den ser rigtig sød ud.

  SvarSlet
 4. Ja du har da stadig en del i blomst. Den høststenbræk har jeg også, min er delt mange gange og står flere steder i haven, nogen af dem har også lige sat blomsterstængler op. Min Schlippenbachii har ikke så fine farver endnu, men den står også lidt i skygge. Stewartia ser fin ud, jeg har kun en lille en, den har allerede smidt bladene.
  Er det et af Sørens stativer, klokkeranken gror op af? Det ser i hvert fald flot ud.

  SvarSlet
 5. Hvor er specielt det sidste billede smukt med din Stewartia - det er jeg da helt vild med.

  SvarSlet
 6. Jeg bliver helt glad, når jeg ser alle dine fine billeder af blomstrende stauder her sidst i oktober :-)

  SvarSlet
 7. Tillad mig at blive lidt misundelig på dig fordi du stadigvæk har så mange planter i blomst endnu.De fleste af mine er gået i Hviletilstand.

  Havehilsen
  Ole

  SvarSlet