armchair gardening

December måned har bestemt ikke lagt op til udendørs sysler. I stedet har jeg været en flittig dyrker af armchair gardening. I år har jeg opdaget et nyt frøfirma på nettet, nemlig http://www.alplains.com/ . I sidste uge kom deres frøkatalog og i løbet af kort tid skulle jeg gerne modtage de frø, som jeg har bestilt.

Ejeren,  Alan D. Bradshaw, tilbringer en stor del af året med selv at indsamle frø rundt omkring i USA, hvorpå han organiserer dem til salg i sin enormt kundevenlige mail order butik. Det må være helt utroligt lækkert i den grad at kunne gøre sin hobby til sin levevej. I øvrigt beskriver han sommeren 2012 som "long, hot and brutal", hvor jo kun "brutal" passer på den sommer, vi oplevede.

Her kommer der billeder af min bestilling - det er spændende, om jeg får dem allesammen.

stachys lavandula , amsonia eastwoodiana 

asarum marmoratum, primula cusickiana
synthyris missourica, dianthus freynii 
penstemon hallii,  trollius albiflorus I modsætning til sidste jul har jeg ikke haft havebøger på min ønskeseddel, men har dog foræret mig selv bogen "The Layered Garden" efter at have læst denne anmeldelse. Det var nok især billedet herunder, jeg faldt for. 

Brandywine Cottage, featured inside The Layered Garden by David L. Culp. Photo credit Rob Cardillo.

Kommentarer

 1. Ja, det havebillede er da også helt gudeskøn, det kan sælge enhver havebog. Sidste år tog jeg på biblioteket og lånte omkring 20 tykke havebøger, og det fik jeg mange vinteraftener til at gå med..men i år er jeg ikke nået dertil endnu, jeg ved ikke hvorfor nogle jul er mere travle og stressende end andre år, men jeg tror også at jeg snart må på biblioteket - jeg trænger:-)
  Kh Bente

  SvarSlet
  Svar
  1. Mon ikke du lige skal gennem jul og nytår, før du giver efter for dine dyriske behov?

   Slet
 2. Det er da også et helt fantastisk billede!! - Og det med at have flere lag i haven er noget jeg bliver mere og mere opmærksom på. Jeg kunne da godt overveje at købe den bog ...

  SvarSlet
  Svar
  1. De fleste af os opererer sikkert med flere lag, men uden at være rigtig bevidst om det.

   Slet
 3. Spændende frø du har bestilt, og jeg kan godt forstå, du faldt for det billede, det ser fantastik ud.

  SvarSlet
 4. Tak for endnu et spændende link.

  Hvad synes du om The layered Garden ? Jeg har kigget på den et par gange, men kun på nettet. At stå med den i hånden giver jo et bedre indtryk.

  SvarSlet
  Svar
  1. Bogen er måske lidt for meget en billedbog efter min smag, sådan lidt coffee table agtig. Samtidig er det en meget personlig bog, hvor forfatteren jævnligt vender tilbage til, hvordan hans barndoms haveoplevelser har formet hans havefilosofi. Den er letlæst og meget nede på jorden.

   Slet
 5. Kan vist ikke nå at få den bog på ønskelisten, men så på min egen huskeliste. Den ser vidunderlig og nyttig ud!

  Julehilsner fra
  Katinka

  SvarSlet
 6. Hej Marie.Smukt....Smukt billed.Kan godt forstå at du faldt for den bog.
  Dejligt her i den mørke tid,at sidde og planlægge næste års have sæson.
  Rigtig god jul Jette

  SvarSlet
 7. Det er da nogle spændende frø du har bestilt. Er det planter der kan vokse i vores klima? Ja det må det vel være, siden du bestiller dem mm de skal indenfor om vinteren.
  Jeg vil helst have, at en havebog er det. Altså slet og ret en havebog. Jeg er ikke vild med at der blandes en masse personligt fnidder ind i teksten. Det er sikkert mig der lidt til en side der!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tja, bogen fik mig alligevel til at tænke på de idiosynkrasier, havefolk kan have i forhold til farver og planter. De er garanteret indlært i barndommen.

   Slet
 8. Bogens beskrivelse lyder som en for mig, så endnu en titel at gemme på, dejligt. God jul.

  SvarSlet

Send en kommentar