Nogle få blomster


er der da endnu derude, selvom december venter lige om hjørnet, og solen har mistet meget af sin saft og kraft.


Men for at finde farver skal vi i køkkenhaven med palmekål, pastinak og ikke mindst rødbeder på rad og række.


Den brogetbladede benved udviklede oprindeligt nogle lyserøde bær, som nu har åbnet sig og afsløret orange bær inden for dækbladene. Nogle af dem har allerede sluppet taget og ligger på jorden.I skovhaven er et udgået elmetræ hjemsted både for efeu og  klatrehortensia.


 Disse yuccaer  har jeg muligvis ikke vist før. De  er jo stedsegrønne, og jeg kan godt lide kontrasten mellem deres spidse blade og buksbomkuglen og Sørens stensvampe, som lige kan anes. 
Kommentarer

 1. Det ser jo nærmest helt sommerligt ud.... min have er absolut brun/grøn, der er ikke mange sommerfarver at hente. Men nu har vi hængt julekugler op i Magnolietræet - lige her ude i mit synsfelt.... det er så hyggeligt

  SvarSlet
  Svar
  1. Sommerligt er det på ingen måde, men heller ikke ligefrem vinteragtigt. Du er simpelthen så ferm til at skabe lyspunkter i den grå tid.

   Slet
 2. Det ser ud til at være et rigtig godt sted for en gærdesmutte i den udgåede elm.

  SvarSlet
 3. Det ville være alletiders.

  SvarSlet
 4. Ja jeg er jo helt vild med den brogetbladede benved og de skønne frugter den får. Nåe ja og din asters, som nu står på min planteønskeliste.
  I dag så jeg en grønkålsstok til hmmm 65,- kr. Den så lidt pillen ud, så den var da en ganske flot pris at forlange!! Med tanke på dine flotte palmekål...

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var da en utrolig høj pris for grønkål.

   Slet

Send en kommentar