slut på januar

Lige nu er vi inde i en rigtig væmmelig periode, hvor vejret ligger og skifter mellem nogle få graders frost og tø, hvilket absolut ikke er sagen for helleborusblomster - sidste vinter tog mange af dem skade.


Man burde jo nok dække blomsterne med nogle grangrene, men så kan man jo ikke nyde synet af dem.

Vinteradonis har faktisk været dækket af en grangren; men det blev vist for fugtigt og indeklemt. Ligner den ikke en nys udklækket fugleunge?


Vintergækkerne kan heldigvis klare lidt af hvert.

I drivhuset er der mere sikkert. Rosenslynger overvintrede sidste år og klarer forhåbentligt endnu en vinter.

I går besøgte vi antikmessen i Viborg og faldt for disse to spireklokker, som de kaldes. Jeg kender godt de store melonklokker, men har aldrig set de små før.


Ude i haven har jeg beskyttet denne meconopsis mod vintervæden ved at dække den med et minidrivhus. Ellers ville den sikkert rådne. Nu trives den fint.Jeg tror næsten, jeg køber en fyldt form af primula vulgaris hver vinter og derefter planter den ud i haven. I år har den gule blomster.


Kommentarer

 1. Skal si det er vår hos deg med så mye som blomstrer i hagen din nå! Helleborus liker ikke så godt store skiftninger i været, nei. Her er de godt dekket med mye snø nå. Så flott din fylte primula er!

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg må nok tage mig sammen og se at få lagt de grangrene, når nu sneen tør væk hele tiden.

   Slet
 2. Sød primula - for at begynde bagfra:) Jeg har ikke tænkt på at beskytte min meconopsis, den står ret fugtigt, det skal jeg nok lige tænke over. Jeg har beskyttet mine solhatte. Jeg har en rosenslynge i pavillionen, det var da skønt, hvis den kunne overvintre, men der er nok for koldt, min pav. er ikke så tæt som et drivhus.

  SvarSlet
  Svar
  1. Den meconopsis, jeg har gemt i drivhuset, er en specielt blødbladet art. De blå og hvide meconopsis har jeg heller ikke beskyttet.

   Slet
 3. Imponerende at du kan overvintre rosenslynge i drivhuset... men du har måske varme på? Det er godt nok den yndigste primula du viser. :o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Vi prøver at holde drivhuset frostfrit, vil jeg snarere sige. Sidste år overvintrede rosenslyngeren i et frostfrit udhus; men manglen på lys bevirkede, at den var utroligt længe om at komme i vækst. Derfor prøver vi med drivhuset i år.

   Slet
 4. Hej Marie

  Det er noget rod med dette elevator-vejr. Nu skulle der komme mere konstant frost her østpå - det ser vi frem til. Og jeg er egentlig godt tilfreds med at min have stort set er bagud:)

  Fine små drivhuse, din Meconopsis ser rigtig godt ud!

  Ha en dejlig aften

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg ville også foretrække en stabil omgang frost, især hvis man så kunne regne med stabilt forårsvejr, når frosten var overstået.

   Slet
 5. Hvor er de fine dine små spirepotter, det var et godt fund :-)

  SvarSlet
 6. Hej Marie.Synes nu at mine helleborus klarere sig fint derude.Og der er da også godt gang i både vintergækker og erantis.
  Er da vild med dine flotte spireklokker....................de er da ikke til at stå for.
  Og den dobbelte primula køber jeg også hvert år...............har faktisk to hvide der blomstre lige nu i mit nye bed fra efteråret.
  Rigtig god søndag Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Lige nu ser helleborusblomsterne fine ud, men efter 14 dage med vekslende frost og tø, er sagen nok lidt ander ledes. Måske er det en bortforklaring, når man her om vinteren køber planter, som kan plantes ud i haven; men det kan en buket tulipaner i hvert fald ikke.

   Slet
 7. Dejligt som du begynder at have blomster i haven :-)
  Håber din rosenslynger klarer endnu en overvintring i drivhuset.

  SvarSlet
  Svar
  1. Her til morgen er blomsterne dækket af et fint lag sne. Gad vide hvor længe det bliver liggende.

   Slet

Send en kommentar