januarmotiver

Vejret i dag har ikke været befordrende for at tage billeder; men i det mindste regner det ikke. Troldnødden  brænder heldigvis også igennem selv i gråvejr.

Cyclamen coum album blomstrer i det tidlige forår, hedder det sig; men så starter foråret altså i januar, for i dag fik jeg øje på disse to miniblomster. Ved det sidste billede prøvede jeg at bruge en løs makrolinse, men kunne ikke få billeder skarpere, end det ses her.



Her i haven myldrer vintergækkerne også frem, og jeg har vist ikke før bemærket, at de er stribede, indtil de springer ud.

Også her forsøgte jeg mig med den lille makrolinse.

Juleroserne står på spring - den lille krave af nye blade er så charmerende, synes jeg.

De to peberbuske blomstrer diskret.

                           

Blade fra alunrod, bispehue og heucherella.

 Til sidst et par billeder mere af winter beauty i drivhuset. Søren syntes, at jeg, så vidt det var muligt, skulle vise hele planten, som er stedsegrøn.







Kommentarer

  1. Hvor er det skønt at se at der er liv i haven. Mon de nu kan klare den varslede frost.
    Havehilsen
    Ole

    SvarSlet
    Svar
    1. Sidste år syntes jeg, at blomsterne på juleroserne tog skade af det milde og skiftende vejr, så hvem ved.

      Slet
  2. Hej Marie

    Vi er da frygteligt bagud herovre østpå. Hele klumpen der, af vintergækker springer jo snart ud!

    Super du forsøger med lidt macrofotografering. får man indstillingerne rigtigt kan det give forbløffende resultater:)

    Ha en dejlig aften

    SvarSlet
    Svar
    1. Min mobiltelefon er bare ikke god til makrobilleder, så jeg overvejer lidt at investere i en bedre linse end den lille fyr, jeg har nu.

      Slet
  3. Ja det er da gået rimeligt med macrofotograferingen. God ide at vise hele planten winter beauty, den er flot, jeg kan godt lide, at de er vintergrønne.
    Jeg siger som Karsten, vi er også bagud i forhold til jer. I må bo på en lun plet med meget læ?

    SvarSlet
    Svar
    1. ja, vi har læbælter på alle fire sider, så der er et temmelig lunt klima inde i haven. Det er ret besværligt at fotogradere klematissen i drivhuset pga pladsmangel.

      Slet
  4. hmmmm, tjaeee ..... så MÅ det jo være forår, det kan jeg da se af dine skønne billeder :-)

    SvarSlet
    Svar
    1. Tja, det snerper da i den retning; men du meldes der jo om frost den næste uges tid.

      Slet
  5. Imponerende så meget fint du kan byde på i januar, kan læse at i bor lidt lunere, er lidt nysgerrig hvor i landet i bor? Finder det også udfordrende at tage billeder i disse dage, men i går måtte jeg altså.
    Ha en god dag:-)

    SvarSlet
    Svar
    1. Vi bor i Salling, og det er ikke sådan, at det generelt betegnes som et lunt sted. Det handler snarere om, at det kan se sådan ud, når vi sammenligner haven med haver på andre blogs. Limfjorden ligger kun små 2 km væk, så den kan måske godt gøre en forskel.

      Slet
  6. Hej Marie.Ja !!! det ligner da lidt forår i din have.Den Winter beauty kan jeg slet ikke stå for...............og dejligt at den er stedsegrøn.
    Men den lille cyklamen er da heller ikke til at stå for.
    Må lige spørge..............har altid troet at de hvide var juleroser og de røde var påskeklokker.
    Men det er nok mig der ikke er helt inde i sagerne.
    God dag Jette

    SvarSlet
    Svar
    1. Før Claus Dalbys tid kaldte man næsten alle helleborus for juleroser, og det er jeg stadigvæk tilbøjelig til at gøre eller også bruge det latinske fællesnavn helleborus. Der findes også hvide påskeklokker, så farven er ikke det eneste kriterium. Den helt rigtige juleros, hvis man skelner mellem dem op påskeklokker, er på den anden side den, der hedder helleborus niger på latin, og den er ganske rigtigt hvid, som du skriver. Nu har jeg vist desværre gjort forvirringen total. Men summa summarum: en julerose er altid hvid, mens en påskeklokke godt kan være hvid, men ofte har andre farver.

      Slet
  7. Så mye flott som allerede blomstrer i din hage! Det er virkelig mye på gang nå :)
    Helleborusene / påskeklokkene er så vakre synes jeg, og jeg lengter vilt etter å se mine (om noen måneder) Jeg har også hvite påskeklokker, men de er ikke så ofte å se i handelen og i alle fall ikke her.

    SvarSlet
    Svar
    1. Jeg holder også meget af helleborus lige meget, hvilken farve de har. Når de sår sig selv i haven, giver det uvægerligt stor farvevariation.

      Slet
  8. Der er nu ikke noget som en blomstrende troldhassel til at sætte en i godt humør sådan en grå og kold januardag. Hvor er den smuk den lille cyclamen. Jeg har prøvet et par gange at sætte en cyclamen ud i haven, men de er aldrig kommet igen.

    SvarSlet
    Svar
    1. Jeg er helt enig - sådan en troldnøddegren får humøret til at stige. Cyclamenknoldene er jo også så bittesmå, at man let kan komme til overse dem og måske endda fjerne dem, hvis man er i gang med at fjerne ukrudt og deslige.

      Slet
  9. Hold da fast som foråret pipler frem hos dig Marie.......det smelter mit hjerte at se så meget "krudt" i januar mørket. Godt nytår Dorthe

    SvarSlet
  10. Hvor er det utroligt at dine peberbuske er så langt fremme. Du har da i det hele taget rigtig godt gang i haven allerede.
    Dejlige billeder.
    God aften.
    Anita

    SvarSlet
    Svar
    1. Jo, der er i grunden en del ting, som viser liv. Det er rart at se.

      Slet

Send en kommentar

Populære opslag fra denne blog

blomsteramok

Hvor stammer ens haveglæde fra?

"Julepynt"

Decembers udfordringer