mange planters værste fjende

- er havejerens nysgerrige pilfinger, læste jeg engang, eller sådan noget lignende. Noget der nok om snakken. I hvert fald var min pilfinger i gang i går, da jeg udforskede de første skud på blodurt. Ligeledes skulle jeg lige undersøge, om der var en blomst på vej i påskeklokken. Det var der desværre ikke.

Trillium chloropetalum  kunne jeg godt få øje på uden at skulle pille ved noget; men jeg skulle også lige undersøge, om blomsterfarven snart  åbenbarer sig, og så skulle der jo alligevel pilles.

Kartoflerne blev lagt i jorden for et par dage siden. Der går et godt stykke tid, før Søren begynder at pille i jorden under plastikken.

I drivhuset agerede Søren bi i ferskenblomsterne ved hjælp af en vatpind - det er vel det modsatte af at pille.

Regulært pilleri var der derimod tale om, da jeg undersøgte en frøpotte med den specielle pæon cambessedesii. Man kan vist lige skelne plante nummer to til højre i potten.

Moderplanten ses herunder i slutningen af marts og begyndelsen af maj sidste år. Det er bestemt en af mine yndlinge.


Ikke mere pilleri - for nu



Kommentarer

  1. Ja, det stemmer nok det. Vi er så nyskjerrige tidlig på våren... ;)
    Den helleborusen du viser er utrolig vakker! Jeg har fått helt dilla på de...

    SvarSlet
    Svar
    1. Ja, og i vores utålmodighed kan vi nemt komme til at skade planterne.Det er plantens sidste blomst, jeg viser. Nu håber, jeg planten samler energi til en ny, flot sæson.

      Slet
  2. Ja det pilleri kan vi nok alle nikke genkendende til :) Blodurten holder jeg mig fra, men jeg kigger gerne efter knopper i påskeklokkerne.

    SvarSlet
    Svar
    1. Det tænkte jeg jo nok. Men du er åbenbart også blevet klog af skade og lader blodurten være i fred.

      Slet
  3. Hej Marie. HI HI det var sjovt. Jeg fandt ud af i dag, at alle mine pæoner er på vej op og ligeså bonderoserne. Jeg gik meget forsigtigt til værks, da jeg skulle luge. Det har været en dejlig dag i haven i dag.

    SvarSlet
    Svar
    1. Så du undlod at pille ved pæonerne:-) Vi har også fået en masse fra hånden i det fine vejr.

      Slet
    2. Hej igen. Jeg må altså lige skrive til dig, for jeg blev vel nok glædeligt overrasket, da jeg læste i Alt om Haven om jeres have. Sikken en stor og flot og velholdt have og hvor var det spændende at læse. Det var også sjovt at få sat ansigt på dig og din mand. Meget imponerende og hvor må det være dejligt, at have boet og levet så mange år det samme sted. Det er noget helt specielt, synes jeg!

      Slet
    3. Tak for din søde kommentar. Jeg overvejer at lave et indlæg om artiklen, men kan ikke rigtig finde ud af at gøre det, så det ender vist med, at jeg lader folk selv finde ud af, at det er vores have, ligesom du har gjort.

      Slet
  4. Hej Marie

    Ja, det tror jeg vi alle har prøvet:)
    Og lært at det faktisk er bedre at lade være. Men ja, det kan være svært!

    Spændende med dine pæonfrølinger!

    Ha en dejlig aften

    SvarSlet
    Svar
    1. Ja, hvis bare man kunne lade være. Frølingerne har udviklet temmelig store rødder, så det er nok ved at være på tide at omplante dem.

      Slet
  5. Hahah...sikke et pilleri :)
    Jeg opdagede under lugning i går at de to eneste pæoner jeg har nu har vist sig med ca 1 cm røde skud...spændt på om de blomstrer i år. De blev plantet sidste år, hvor de kun fik blade (Det vidste jeg godt de kun ville få.)

    SvarSlet
    Svar
    1. Der kan du bare se - du piller jo også og gør lækre opdagelser.

      Slet
  6. Hej marie.Vi piller vist alle lidt.
    Men min blodurt er da slet ikke synlig endnu.
    Det er tilgengæld mine pæoner og mange af havens stauder.Smuk påskeklokke du viser.
    Her har manden lagt fiberdug i højbedet til at holde lidt på varmen.......men han venter lidt med at lægge kartoflerne til det bliver lidt varmere.
    Fortsat god påske Jette

    SvarSlet
    Svar
    1. Ja, mange af stauderne står med nogle friske, smukke blade, som skinner i solen. Varme i jorden skal kartoflerne have for at komme godt i gang. Tænk at vi "snart" kan grave nye kartofler op.

      Slet

Send en kommentar

Populære opslag fra denne blog

blomsteramok

"Julepynt"

Mellemtiden

Nu med sne

Hvor stammer ens haveglæde fra?