sommertravlhed

Med børnebørn på besøg er der ikke meget tid til at blogge. Der skal laves anderledes vigtige ting så som fanges krabber, spises bær, findes trolderute, laves bål og snobrød og bygges tipi.

 Jeg bad børnene udpege deres favoritblomst i haven, og uafhængig af hinanden valgte de begge to raketblomsten som den flotteste.Det er den første raketblomst, vi nogensinde har haft, og det var ikke mindst de flotte, mørke blomsterstilke, jeg faldt for. Planten skulle bare have været fire gange så stor for at matche de andre planter i bedet. Navnet er Tawny King.

I nærheden står solhatten paradoxa - den er heller ikke værst.

Min egen yndlingsblomst for tiden er anemonopsis, hvor enkelte af de sarte blomster er sprunget ud.

Ellers er der mange smukke roser for tiden. Evelyn blev skåret langt ned i år og er først lige begyndt at blomstre.

Munstead Wood har sådan set ikke holdt pause, kun haft færre blomster.


La rose des quatre vents

Dronning Viktoria

Santana

Graham Thomas


Georginerne er begyndt at levere de lækre, mættede sensommer farver. Den orange med den frække farvesammensætning er en foræring, som jeg har googlet til at være new baby.

Dagliljerne gløder også. Heldigvis er det ikke dem alle, der er plaget af galmiden.

Kommentarer

 1. Ja, barnebarn tar tid om sommeren, og det er da så hyggelig. Det er mer å finne på ute da enn om vinteren. Anemonopsis er så fin!

  SvarSlet
  Svar
  1. Børns fantasi er helt utrolig, og det er herligt at få haven brugt på en anden måde.

   Slet
 2. Godaften Marie.Dejligt med besøg af børnebørnene..........og sjovt at de begge valgt den samme blomst.
  Solhatte og masser af skærmblomster så jeg på Hampton Flower Show.
  Og som jeg viser blandede de alle farver derover.
  Flotte dahlia du viser............mine i jorden er bare blevet enorme i år,så de har næsten dækket mine roser i mit dråbebed.
  Dejligt at dine dagliljer ikke er angrebet af utøj........de ser smukke ud.
  Godaften Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Jette. Det forekommer også mig, at dahliaerne er specielt kraftige i år, hvilket jeg ikke er udelt begejstret for. Jeg synes nemlig, at bladene dominerer for meget.

   Slet
 3. Ja der er ikke meget tid, når man har børnebørn på besøg, men vi er ikke nået så langt med vores endnu, her kan vi nøjes med lidt vandleg. Yndlingsblomsterne hos både dig og børnebørnene forstår jeg godt. Fine roser Dronning Victoria kendte jeg ikke heller ikke La rose des quatre vents.
  Vi hygger videre med børnebørnene, vores er i seng nu.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er ikke kun børnebørnene , der er trætte, når de bliver lagt i seng:-) Dronning Viktoria er en bourbonrose og den anden en fransk Delbard-rose.

   Slet
 4. Der er tid til haven tid til børnebørn og alt er bare dejligt.
  Skønne blomster du viser, selv har jeg min raketblomst som første gangs blomstrende i år så børnebørnene har god smag..

  SvarSlet
  Svar
  1. Eva faldt for, at raketblomsten er flerfarvet, og Thomas på fire kunne ud over farverne specielt godt lide navnet.

   Slet
 5. Ah, skønt med så mange billeder af kraftige røde, orange og gule farver. Jeg synes også vældig godt om raketblomsten og overvejer at anskaffe den til Flammebedet næste år. Jeg synes jeg har for mange af de der ligularia przewalskii + en anden gul, der ligner den meget. De fylder nærmest 1/4 af bedet og hænger altid med bladene, så snart der er en smule solskin.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg kan godt se, at raketblomsten er et slankt alternativ til ligularia stauderne. Jeg nyder også de kraftige farver, som jo desværre samtidig signalerer, at sommeren ikke er helt ny længere.

   Slet
 6. Det allerbedste er, når haven bliver brugt til leg. Jeg kan godt forstå, at raketblomsterne stikker i øjnene hos børnebørnene. Jeg tror nu nok, at jeg ville vælge din favorit. Den er da bedårende.

  Hilsen Elna

  SvarSlet
  Svar
  1. Sommerdage med børneleg i haven og buketter med korte stilke - så bliver det ikke bedre. Anemonopsis får mange år vissent løv, men det sker ikke i år med al den regn, vi har fået.

   Slet
 7. Hej Marie. Sikken en hyggelig travlhed i har med børnebørnene. Jeg tror de nyder at være hos jer:) Raketblomsten er rigtig fin, men jeg kan nu også godt lide dine dahlier med høstfarverne.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ingen tvivl om, at børnebørnene nyder det, og det gør vi bestemt også. Høstfarverne er så livsbekræftende.

   Slet
 8. Godmorgen Marie

  Forstår godt din glæde ved Anemonopsis - fin og ren...
  det har da foreløbigt været en ideel sommer for rigtig mange planter!

  Ha en dejlig weekend

  SvarSlet
  Svar
  1. Anemonopsis er vel nærmest forårsagtig i sin sarte fremtoning og sammenlignet med de mere frembusende blomster. Jeg kan se, at vi har fået en lille sjat regn i nat.

   Slet

Send en kommentar