lørdag den 1. april 2017

en 1. april som vil blive husket

Selvom jeg ofte siger til mig selv, at den og den dag glemmer jeg simpelthen aldrig, så gør jeg det alligevel gang på gang; men sådan oplever jeg bestemt denne lune forårsweekend, og oplevelsen er jo ægte nok, selvom datoen formentlig alligevel ikke bliver hængende i hukommelsen.

Det er blevet de gul-hvide blomsters tid, og en af dem er den enkle blodurt/ sanguinaria canadensis - i grunden en utrolig enkel blomst; men om kort tid folder de flotte blade sig ud i al deres vælde.

Den lille bellis i græsplænen er lige så fin, og skovanemonen ligeså.

Tulipa tarda har holdt en pause i haven. I år oplever jeg dens gule farve som ekstra klar og mættet.

Kodrivere/ primula kan også være med  i det hvidgule tema. Den første er en hose-in-hose primula med et ekstra hold blade under blomsten.Pierisklokker

Det kalkunlignende monster er en gunnera, som er blevet befriet for sin vinterbeskyttelse.

Trillium ovatum hibbersonii er en miniplante, max 5 cm fra bladspids til bladspids.

Ringen af hundetand var mere rigtblomstrende sidste år, som jeg husker det. Løgene ligger nok i trængsel og trænger til at blive delt.

Cilpinense er begyndt at smide blomsterne, selvom den står i halvskygge.

27 kommentarer:

 1. Deilige vårbilder ! Det er bare å nyte den første blomstringen :-)
  Våren kommer litt senere her, men etter godt med regn og så varme skjer nok alt fort.
  Nyt våren./Eirin

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, tak i lige måde. Med det vejr, vi har nu, eksploderer det sikkert snart hos jer.

   Slet
 2. Nej og det er slet ingen aprilsnar at det bare myldrer op og man opdager noget nyt hele tiden...det ser godt ud det hele.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det myldrer og myldrer. Det er svært at følge med.

   Slet
 3. Flotte bilder av alle blomstene hos deg! Likte spesielt godt dine primula,og for ikke å snakke om din ring av hundetenner. Veldig fint!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, Marit. Der er noget friskhed over de tidlige forårsblomster, som er så tiltalende.

   Slet
 4. Hei. Flotte bilder. Dere ligger litt foran oss i Norge. Det blomstrer flott hos deg. Ønsker deg en fin kveld.
  Hilsen Hanne-Lise.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for din hilsen. Vi er nok en smule foran hernede, men jeg har på fornemmelsen, at forskellen i år er forholdsvis lille.

   Slet
 5. Det har været en herlig dag, selvom skyerne ind i mellem har slukket for solen, men lun og dejlig har den været alligevel. Jeg har ikke vovet at lukke op for gunneraen endnu, måske skal man prøve. Hose in hose primula har jeg ikke hørt om før, men den er rigtig fin.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det har været en fin dag. Vinterdækket ligger ikke langt væk fra gunneraen for det tilfælde, at der bliver meldt om nattefrost. Hver enkelt lille primulablomst ligner næsten en knaphulsbuket, synes jeg

   Slet
 6. Hej Marie

  Ja, om ikke andet så er det nu dokumenteret på bloggen at det var en dag at huske,
  Og det har godt nok været et par flotte forårsdage!
  Og du kom som så ofte først med en hel del - Blodurten, og din Trillium...

  Og flot er det! Hundetænder i trængsel ere noget af et luxusproblem!

  Ha en dejlig aften

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, så har hukommelsen da noget at støtte sig til. Den lille trillium formerer sig næsten ikke, ærgerligt nok.jeg gad da godt også have den i trængsel:-)

   Slet
 7. Sikke skønne forårsbebudere du viser. Og det går godt nok stærkt lige nu, hvor varmen er kommet til landet. Det er bare den skønneste tid. :o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er en fantastisk tid. Og vi har jo næsten ikke haft vintervejr.

   Slet
 8. Oj, så tjusigt! Våren har sannerligen kommit till er nu! Här har det varit mulet och kyligt men snart så kommer det att hända grejor. Hundtandsliljor kan man inte har för mycket av.

  Kram!

  SvarSlet
  Svar
  1. Fredag var den mest forrygende dag med omkring 20 grader, og så reagerer planterne omgående. Det kan ikke være bedre.

   Slet
 9. Hej Marie. Sikken nogle dejlige forårsbebudere du kan vise frem. Jeg synes de gullige farver er så dejlige i denne tid, hvor man længes efter solen. Det minder de gule farver mig om.

  SvarSlet
  Svar
  1. Sådan har jeg det også med de gule farver.

   Slet
 10. Det tror jeg på! Sikke et flor på en første april, det er jo forrygende. Jeg har på stedet besluttet mig for flere primula i haven.
  Jeg ønsker di en dejlig søndag :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Søndag har indtil nu været mild, men overskyet. I en periode var jeg medlem af primulaklubben for at få frø, som er forholdsvis lette at have succes med. Men kan kan vist godt bestille frø uden at være medlem.

   Slet
 11. Dejlige forårsbilleder.
  Mine tulipa tarda er kommet frem, men kun med bladene indtil videre. Til gengæld er der knopper i mange af mine nye botaniske tulipaner. Turkestanica f.x.

  SvarSlet
  Svar
  1. De botaniske er mine favoritter, dels kommer de år efter år, dels er deres udtryk mere raffineret og afdæmpet end de forædlede, synes jeg.

   Slet
 12. En flot samling hvide og gule forårsblomsterne. De lyser så dejligt. Den enkle blodurt er flot, jeg synes, den er skønnere end den dobbelte. Men den lille bellis i plænen skal nu have førstepladsen.

  Hilsen Elna

  SvarSlet
  Svar
  1. jeg er glad for begge slags blodurt og synes egentlig, de er meget forskellige, og så har jeg som dig en svaghed for den lille bellis.

   Slet
 13. Gule og hvide blomster er totalt dejlige på denne årstid, og det er da helt vildt så mange du kan præstere, nu husker bloggen det i hvert fald. Det går stærkt lige nu, man må virkelig ikke springe nogen dage i haven over, men hvem har også lyst til det med dette vejr.
  🌻😊

  SvarSlet
  Svar
  1. Nej, man skulle da nødigt gå glip af noget som helst i det forrygende forårsvejr. Der er mange gule skønheder, påskeliljerne ikke at forglemme.

   Slet
 14. Mycket vackert och många vackra gula eller vita vårblommare. En ljuvlig tid som vi har nu. Pierisblomningen var speciell - skulle gärna se mina buskar blomma så :)

  De enkla Sanguinarian är så fin och speciell just i sin enkelhet tänker jag.

  Ha det gott! Carina

  SvarSlet