lørdag den 8. april 2017

småt og stort

Når jeg sammenligner med sidste år, ser det ud, som om planterne er et par uger tidligere på færde i år; men vinteren har jo også været utroligt mild, og allersidst i marts havde vi vel nærmest sommerlige temperaturer, så det er nok ikke så underligt.
Stjerneformet blodurt / sanguinaria can. Star begynder at fylde pænt i bedet.

Fuji kirsebær / Prunus incisa 'Kojou-No-Mai')


Stjernemagnolia fotograferet kl. halv ni her til aften.

I går blev den største og ældste kamelia bakset ud fra drivhuset af  to granvoksne mænd. Vi er enige om, at der skal findes en anden og lempeligere løsning på overvintringen til efteråret.


Daphne laureola philippii er en lavtvoksende  daphne med gulgrønne blomster.


Ligularia i modlys, det er enten desdemona eller Othello.

Anemonella thalictroides ‘Oscar Schoaf’

Det ligner måske en påskedekoration, men er toppen på et klematisstativ. Jeg har lavet "storkereden", og Søren har fundet en brugt solsorterede, og nu håber vi, at der kommer en fugl forbi og slår sig ned.

22 kommentarer:

 1. Det er noget af en kamelia I har, den er superflot! "Storkereden" er også superflot, jeg håber at solsorten flytter ind i de store omgivelser:-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det kunne være så sjovt, hvis solsorten gad flytte ind.

   Slet
 2. Hej Marie

  Ja det går så hurtigt nu. Og du er godt nok foran:)
  Min Anemonella har jeg ikke fået øje på endnu, og mine blodurt står kun i knop, jeg håber på varmen og solen imorgen.
  Ja, det ligner da en påskedekoration, en stor en af de reder man havde som barn, Det ville da være morsomt hvis i fik logerende der!

  Ha en dejlig søndag

  SvarSlet
  Svar
  1. Vores anemonellaer vokser i et par trug, og der er miljøet nok lunere end ude i et bed. Reden har oven i købet overlevet et kraftigt blæsevejr, men er måske alligevel for udsat til, at fugle flytter ind.

   Slet
 3. Spændende om der kommer unger i reden. Ja som Karsten skriver, er du også foran os, men det er nu ikke noget nyt. Min lille stjernemagnolia har store knopper, men endnu ikke blomster. Jeg kan godt forstå, at der skal en anden løsning på kameliaen, den ser tung ud, men flot er den.

  SvarSlet
  Svar
  1. Stjernemagnoliaen er nu også tidligt på færde i forhold til tidligere år. Kameliaen er megatung. Søren troede i starten, da de skulle flytte den, at den stødte imod et eller andet, men det var simpelthen vægten, han kunne fornemme.

   Slet
 4. ....men det bliver nok snarere en kat hi hi

  SvarSlet
  Svar
  1. Vi får se - håber det første.

   Slet
 5. Så vakker den lille stjernen var. Jeg har sett en ny rosa sanguinaria på fb. Har du sett den noen gang?
  Flott camellia du har, og så stor!

  SvarSlet
  Svar
  1. Den rosa blodurt har jeg også, men den er ikke helt klar til at springe ud.

   Slet
 6. Mon ikke påskeharen kommer forbi og lægger et par æg i din rede.
  Igen en perlerække af spændende planter. Din Fuji kirsebær har da de skønneste blomster.

  Hilsen Elna

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg synes også, at reden appellerer til fantasien. Det lille kirsebærtræ er blevet en yndlingsplante efterhånden. Den er smuk hele året, fylder ikke det store og er ganske robust.

   Slet
 7. Hej Marie!

  Vi har också haft en ovanligt mild vinter, kanske den varmaste sedan jag började med trädgård. Men märkligt nog verkar våren vara ganska sen i år, det har varit ganska kyligt under flera månader så det går långsamt. Egentligen är det ingen nackdel, ibland bara exploderar allt när värmen kommer.

  `Kojou-No-Mai´ visar inga livstecken här ännu. Du har lyckats fånga den så fint på bild, de små blommorna är så vackra men man bör betrakta dem väldigt nära.

  En trevlig söndag Marie!

  SvarSlet
 8. Sidste år husker jeg, at varmen kom pludseligt og fik både tidligtblomstrende og mellemtidligt blomstrende planter til at springe ud på samme tid og hurtigt blomstre af. Det er spændende, hvordan 2017 vil udvikle sig. Fuji kirsebærtræet er en lille skønhed.

  SvarSlet
 9. Vi synes også at mye blomstrer tidligere i år, og stjernemagnoliaen vår blomstrer også allerede. Men blodurten er kun knopper, og nå blir det kaldt igjen..
  Spennende med "redet"
  Ha en fortsatt fin påske:-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Også en fin påske til jer nordpå. Det bliver forhåbentligt ikke alt for koldt, nu hvor planterne er blevet lokket i gang af det milde vejr.

   Slet
 10. Det er da en fuldstændig imponerende kamelia, så stor og flot. Har du varme i dit drivhus eller kan den godt klare danske vintre i et koldhus?
  Kh. Ingeborg

  SvarSlet
  Svar
  1. Vi har egentlig ikke varme i drivhuset, men sætter et mindre drivhus i bobleplast derinde om vinteren, og hvis temperaturen bliver virkelig lav, starter vi en varmeblæser. Det har nu næsten ikke været nødvendigt i år.

   Slet
 11. Hej Marie.Det var en flot kamelia - imponerende blomsterrig og stor. Den Anemonella er jeg noget vild med - den er yndig. Sjov idé med "storkereden" Det ville da være så hyggeligt hvis et solsortepar flyttede ind.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var rart at få kameliaen flyttet ud, så vi bedre kan se den. Gad vidst om solsorten bryder sig om en rede, der ligger så åbent. Det kunne ellers være sjovt.

   Slet
 12. Spændende om der er en fugl, der flytter ind på "pinden" :)

  SvarSlet