løst og fast

I disse dage er der hele fem blomster eller blomsterknopper i den stedsegrønne magnolia grandiflora Goliath, og så er det, jeg godt kan leve med, at den skal pakkes ind om vinteren. Desværre er Søren mere træt af  det lidt uinspirerende vintersyn.


En anden nydelig plante er brogetbladet agapanthus silver moon med lavendelfarvede blomster.


Grønne planter kan også være interessante i august, selvom det er en måned med masser af glødende farver. Betula ermanii mount zao purple er et kønt lille birketræ, og når man zoomer ind, kan man nyde synet af den flotte stamme og de struttende rakler.


Naboen er den forårsblomstrende styrax japonica, som stadigvæk har sit mørke, skinnende løv. I foråret var der lidt skriveri om, hvorvidt den kunne være en Evening Light, og det bliver jeg mere og mere tilbøjelig til at tro, at den er.

Dryopteris sieboldii med de specielle, læderagtige blade har lidt svært ved at trives under danske forhold, selvom den vist er ganske hårdfør. Derfor dyrker jeg den som en krukkeplante.

En krukkeplante, der er kommet til i år, er den ikke hårdføre busk cistus/ soløjetræ. Den har jeg savlet over billeder af  i engelske bøger og blade i årevis, så da jeg faldt over et forsømt eksemplar i en planteskole først på sommeren, slog jeg til med det samme. Det skulle være nemt at tage stiklinger om foråret, så det må jeg huske at forsøge mig med.


Endnu to krukkeplanter: codonopsis vinciflora og grey-wilsonii

Kommentarer

 1. Smuk er magnoliaen i hvert fald, men jeg kan godt se, at det nok ikke er så kønt et syn, når den er pakket ind om vinteren.
  Der er selvfølgelig heller ikke så meget ved det stedsegrønne, hvis den skal pakkes ind, men nogle gange må man leve med noget der knapt er så kønt om vinteren.
  Betulaen er vældig flot.

  SvarSlet
  Svar
  1. Heldigvis plejer vores vintre ikke at være særligt lange, Den første vinter var der et rådyr, der gnubbede sig op ad birkens lille stamme, men det har heldigvis ikke sat træet tilbage.

   Slet
 2. Jeg tar meg i å tenke at alt overlever ute hos deg, men sånn er det jo ikke. Vinterinnpakking ser nok kjedelig ut, men det er nok bare nødvendig med sarte planter. Lekker sak den lille betula, og så flott bark den har!

  SvarSlet
  Svar
  1. Magnoliaen ville helt sikkert ikke overleve uden vinterbeskyttelse, men måske kan vi konstruere noget beskyttelse, der ikke ser alt for trist ud.

   Slet
 3. Hej Marie

  Sikken en imponerede blomst - Magnolien!
  Det er i det hele taget en finurlig slægt.

  Ermans birk ser spændende ud!

  Ha en dejlig aften

  SvarSlet
  Svar
  1. Imponerende og kortvarig. Det bliver spændende at følge birkens udvikling.

   Slet
 4. Hei Marie. Nydelig blomst på magnoliaen. Enkelte planter må pakkes inn. Ikke noe fint syn, men alternativet er at de går. Spennende planter du viser. Fin kveld til deg.
  Hilsen Hanne-Lise.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hvis vi vil have magnoliaens blomster, må vi også tage vinterdækningen med, selvom den er trist at se på.

   Slet
 5. Hej Marie!
  Fantastisk Magnolia, härligt med en som blommor nu. Vacker stam på trädet, du har mycket fint i din trädgård. Försökte övervintra en stor agapanthus, men det lyckades inte. De är så fina.
  Ha det bra /Marika

  SvarSlet
  Svar
  1. De fleste knopper på magnoliaen dannes samme år, som de blomstrer, og derfor er det spændende at holde øje med, om den overhovedet kommer til at blomstre. Det har den dog gjort de seneste år.

   Slet
 6. flotte magnoliaer :) :) - de er bare smukke når de står i blomst ;)

  SvarSlet
 7. Dit billede af den mørkløvede Styrax i et tidligere indlæg fristede mig over evne, så nu har jeg fundet den i Tyskland og bestilt nogle hjem.Den måtte prøves.
  Hilsen
  Anne Marie

  SvarSlet
  Svar
  1. Så må billedet i det her indlæg da bekræfte dig i, at det var en god idé.

   Slet
  2. Ja,jeg er glad for dit billede igen. Den har lige været omtalt i det tyske Gartenpraxis sammen med de andre Styrax.

   Slet
 8. Hej Marie!

  Ja, den var då särdeles vacker, blomman på Magnolian!

  Jag gillar också vackra stammar, alla sådana detaljer på en växt gör den attraktiv och odlingsvärd. Tyvärr har jag ännu inte lyckats få tag på `Chief Joseph´ nästa år gör jag ett nytt försök via den plantskola där jag är stor kund.

  Trevlig helg!

  SvarSlet
  Svar
  1. 'Chief Joseph' kan købes i Holland hos Herman Geers, www.hgeers.nl
   De sender og er med på Plantemarkedet i Kolding geografisk have 5.juni hvert år. Jeg købte en gul dværg skovfyr hos ham.
   Hilsen
   Anne Marie

   Slet
  2. Gunilla, jeg håber, du ser Anne Maries kommentar herunder om, hvor du eventuelt kan finde Chief Joseph.

   Slet
  3. Nå, Anne Maries kommentar kom til at ligge oven over min.

   Slet

Send en kommentar