novemberstart

I dag, hvor solen skinner, er det noget lettere at få øje på det, der blomstrer endnu. Her i starten af november kan vi risikere, at den brutale  nattefrost slår til når som helst, så det gælder om at suge indtryk til sig. Høststenbrækken kan vi nu slet ikke undgå at se, for den står og lyser op tæt på køkkenvinduet på nordsiden af huset.

I samme bed står anemone x pradesh, som jeg efterhånden har vist en del gange i år. Dens genblomstring har efterhånden varet lige så længe som den første blomstring. Planterne ser sunde ud, så jeg håber, at den stadigvæk er her til næste forår.

Svenske farver i form af en hortensia og bladene på kinesisk voksblomst/sinocalycanthus sinensis.

Den stedsegrønne magnolia grandiflora Goliath skal snart pakkes ind for vinteren, men har lige en blomsterknop mere, der gerne skulle nå at springe ud først.

Disse tre roser er naboer i det såkaldt varme bed.

Munstead Wood set på afstand er en nydelig busk. Desværre er den angrebet af rust igen. 

Ghislaine de Feligonde vinder end of season konkurrencen lige så overbevisende som Caroline Wozniacki. Dens løv er supersundt, den fylder sit nye stativ perfekt ud, og i tilgift har den ansat en masse friske blomsterknopper.


Nerine kan godt overleve ude i haven her i landet, men trives overhovedet ikke på friland hos os.

Drivhuset er vd at blive ryddet for tomatplanter, sådan at de vintersarte planter kan rykke ind, og nu kan man meget lettere se, at clematis Freckles har sendt sine lianer ind omkring vindruestammen oppe under taget. 


En af de vintersarte er salvia guaranitica black and blue. Jeg har prøvet at dække den med grangrene på et beskyttet voksested en vinter, men det gik ikke.

Kommentarer

 1. Godt solen skinner hos jer, vi fik kun nogle få solstrejf, men jeg nåede da at tage billeder. Din høststenbræk ligner min, jeg synes ikke min er så fin i år, som den plejer at være.
  Min Munstead Wood har bare ben, så den har nok også haft stråleplet, det er der mange af dem, der har.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jo, solen var fremme meget af dagen i dag. Det var rart til en forandring. Bare ben hos roserne om efteråret er bestemt ikke et særsyn.

   Slet
 2. Hej Marie

  Også her var det en grå dag med lidt støvregn i luften indimellem.
  Ja, Ghislaine er også en vinder her. Jeg kan ikke huske et år hvor hun ikke har haft en sund og flot vækst og blomstring, også når andre har haft det svært.

  Ha en dejlig aften

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er herligt med sådan en smuk og ukompliceret rose.

   Slet
 3. Det er da en herlig rose, du viser billeder af. Jeg kan også godt lide de svenske farver, det ser godt ud. Voksblomsten er da helt fantastisk.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, den rose kan jeg kun anbefale, hvis man har plads til den. Ja, voksblomsten er fantastisk, og den bliver så flot gul hvert efterår.

   Slet
 4. Vakre "svenske" farger i bedet ditt! Clematis Frecles er så fin.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er hyggeligt med en blomstrende klematis i drivhuset nu, hvor de andre planter derinde går i dvale.

   Slet
 5. Der er mange flotte blomster i din novemberhave. Den lille anemone er bare så sød, den skulle da gerne komme igen. Frosten må godt lade vente på sig, for der er fortsat meget, der kan gøres i haven.

  Hilsen Elna

  SvarSlet
  Svar
  1. Frosten må godt lade vente på sig, ja. Jeg krydser fingre for anemonen, for den bliver almindeligvis ikke gammel.

   Slet
 6. Hei Marie.
  Så mye som blomstrer hos deg enda. Jeg har flere clematis som blomstrer ute her. Tross veldig mye regn, har vi hatt en mild høst. Munstead Wood skal jeg skaffe meg til neste år. God helg til deg.
  Hanne-Lise.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, når man kigger efter, er der stadigvæk en del blomster. Det er hyggeligt.

   Slet
 7. Härliga färger så här sent i oktober. Jag blir nyfiken på hur du vintertäcker magnolian? Jag har sått en massa frön nu och så småningom så ska jag pröva att ha någon, eller några av dem ute fast det teoretiskt inte går. Men pröva måste jag :) I Sverige är det normalt sett ett träd för växthus eller liknande.

  Ha en fin all helgona helg! Carina

  SvarSlet
  Svar
  1. Tænk hvis dine frøplanter viser sig at kunne overvintre ude☺ Vi pakker vores træ ind i fleece og mulcher den godt, og det er foreløbig gået godt i tre vintre.

   Slet
 8. Hej Marie!
  Så fint det blommar hos dig, din Nerine blev jag nyfiken på, men den fungerar nog inte hos mig. Klematis är en stor favorit och din Freckles är vacker, och en massa knoppar har den också.
  Ha en skön helg /Marika

  SvarSlet
  Svar
  1. Nerinen har det nu også bedst i en krukke her hos os. Freckles skal desværre også vokse et frostfrit sted. Alligevel er det en morsom afveksling med en plante, der begynder at blomstre, når de andre holder op.

   Slet
 9. Hej Marie!

  Än har du mycket vackert att njuta av. Din höstbräcka är fantastiskt fin, här hinner den inte blomma i år - heller men jag gillar den ändå.

  Trevlig helg!

  SvarSlet
  Svar
  1. Høststenbrækken er bestemt også en fin bladplante. Her i november har man hele tiden i baghovedet, hvornår nattefrosten slår til.

   Slet
 10. Så mye fint du har som fortsatt blomstrer. Ha en fin dag, hilsen Ingeborg

  SvarSlet
 11. Du viser mange flotte blomster:) Det glæder mig, at Ghislaine de Filigonde er en favorit, for jeg har plantet en i år i den gule have. Jeg havde også en for flere år siden, men den gik til, da vi lagde haven om.

  SvarSlet
  Svar
  1. Vi har kun haft rosen de sidste tre år, og jeg kan slet ikke forstå, hvorfor vi ikke har anskaffet den for længe siden.

   Slet

Tilføj en kommentar