på falderebet?

Så sent som i går eftermiddag nød jeg synet af denne knopfyldte kvist i Ghislaine de Feligonde i det milde solskin,  men her til morgen har morgenfrosten været på besøg. Blomsterne er stadigvæk smukke, men føles lidt stive og papagtige.


I går så jeg også frem til, at knoppen i hydrangea x mirai ville springe ud, men det sætter frosten nok alligevel en stopper for.

Den store storkenæbfamilie er en kæmpegave til blomsterhaven. Der er altid nogle, der starter blandt de tidligst blomstrende, og andre, der følger haveåret til dørs.Stjerneskærm/ astrantia og klematis Princess Diana giver også deres besyv med her på falderebet.

Igen igen et billede af klokkeranken - vi har været superheldige med den plante, vi købte i år.

Jeg vil slutte med lidt pral. I søndags vandt vores svigersøn andenpræmien i den censurerede udstilling i Bjerringbro Kunstforening. Vi synes selvfølgelig, det er helt fortjent. Den nydelige og snart forhenværende brandmand er Sørens nevø.

Kommentarer

 1. Hei Marie.
  For et mildt klima du har. Heldig er du som har så mye som blomstrer på denne tida. Her er det meldt snø og storm. Uff. I morgen er det meldt regn igjen. Fin dag til deg.
  Hanne-Lise.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, vi har nok et mildt klima. Det værste vejr er, når det hele tiden svinger mellem frost og tø.

   Slet
 2. Hvor er Ghislaine fin i sit stiveste puds, når man ser den tæt på :-)
  Planter du en ny klokkeranke hvert år, eller kan den overleve ude?
  Tillykke med svigersønnen.
  Mange hilsener, Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Vi køber en ny hvert år. I år har jeg dog topdresset planten, men har alligevel ikke de store forhåbninger om, at den overlever.


   Slet
 3. Ja de storkenæb er gode her i november, jeg har lige været rundt og kigget på mine. Synd at frosten ødelagde blomsterne, vi havde rim i morges, men jeg synes ikke, det gik ud over roserne.
  Flot klaret af svigersønnen, tillykke.

  SvarSlet
  Svar
  1. Storkenæbblomsterne er nok mere frostsarte end roserne, men hvis vi får frost igen i nat, tror jeg nu også, at roserne tager skade.

   Slet
 4. Utrolig hvor lenge du har blomstring hos deg. Dine roser er så fine. Det er vel sånn det er at det fordeler/bakdeler uansett hvor en bor. Jeg er glad i vinter i små doser, og hadde nok savnet snøen hvis den helt hadde sluttet å komme.

  SvarSlet
  Svar
  1. En omgang vinter med sne vil jeg også sætte stor pris på, men det må gerne vente til jul, inden den kommer.

   Slet
 5. Hej Marie

  Ghislaine dF er en klar favorit - lækker lille blomst! Og så er4 den robust - mon ikke hun klarer lidt frost?

  Tillykke med svigersønnen.

  Ha en dejlig aften

  SvarSlet
 6. Det er den nemlig. Det kan godt tænkes, at dens forholdsvis små blomster tåler frosten forholdsvis godt.

  SvarSlet
 7. Det er en smuk samling novemberblomster, de ser slet ikke ud til at være præget af blæst, hagl, frost og hvad november ellers har haft at byde på. Hurra for storkenæb, de gør det altså godt.

  Hilsen Elna

  SvarSlet
 8. Ja, hurra for storkenæb. Der er ikke så meget pjat med dem 😊 Blomsterne har generelt klaret sig fint indtil nu, men det nok snart slut.

  SvarSlet
 9. Hej Marie!
  Kan knappt tro att det finns så mycket fint hos dig, vilken skillnad. Här är det grått och råkallt, och trädgården lockar inte alls.
  Ha det fint /Marika

  SvarSlet
  Svar
  1. Ingen tvivl om at de forskellige breddegrader er afgørende for vores haveliv og haveoplevelser. Personligt så jeg gerne, at vi her i landet vender tilbage til en god, gammeldags, men kortvarig vinter, som I har oppe hos dig.

   Slet
 10. Hej Marie.
  Smukke novemberblomster og klokkeranke tåler vi sagtens igen.
  Jeg er sikker på, at roser og storkenæb slutter ballet, men vel ikke endnu? Jeg synes sagtens de tåler, lige at snuse til frosten. Det er først når det bliver mere vedvarende, at også de må bukke under.
  Tillykke til svigersønnen, det er et imponerende maleri, må du hilse og sige.
  Knus
  Malene

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er rigtig nok, men nu har de så også snuset til frosten, så det lakker mod enden, er jeg sikker på. Jeg skal nok hilse svigersønnen.

   Slet
 11. Tillykke med svigersønnen:) Flot maleri - og det er havebillederne også. Utroligt, at vi snart er gennem november måned!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, Susanne. Vi er ved at gøre klar til Sørens fødselsdag, og det er et tydeligt tegn på, at december er lige om hjørnet.

   Slet
 12. Hejsan Marie!

  Så mycket fint som fortfarande blommar i din trädgård.
  Här i Piteå är det full snöstorm och hårda vindar idag.
  Snötäcket är ca. 40cm och mer lär det komma.

  Önskar dig en härlig dag!

  /Helen

  SvarSlet
  Svar
  1. Hyggeligt at høre fra dig, Helen. Uha for et vintervejr!! Det er snart mange år siden, vi har oplevet det.

   Slet

Tilføj en kommentar