under fire uger til jul

Jeg har ikke tal på, hvor mange trillebørfulde af nedfaldsæbler der er blevet kørt væk; men nu får de sidste lov til at blive liggende som et tagselvbord til fuglene, og det forstår de at værdsætte.Boikentræet har et reservelager, som formentlig vil blive hængende et stykke ind i det nye år.

I dag var der stadigvæk flotte roser. Først er der to billeder af Eden og et enkelt af  Penny Lane og Ghislaine de Feligonde.

Her kommer to af Leonardo da Vinci og et af Troika og Pat Austin.

 Mozart har det som en fisk i vandet her sidst i november, selvom der måske er knap så meget pink på blomsterne som i højsommeren

Hvornår er en hortensia i grunden afblomstret? Det må den da være her sidst i november, men det synes jeg alligevel ikke man kan sige om denne her.

Så er det noget mere tydeligt hos den næste.

Bøgehækken danner baggrund for bedene, som jeg ikke har travlt med at rydde op i, men trækker samtidig blikket til sig, sikkert fordi den er så stram i formen som kontrast til det rodede bed.

Glasbærbusken leverer stadigvæk noget farve i bedet, selvom den har smidt mange bær.

Dette kig ud af haven blev rettet til i søndags. Heldigvis besluttede vi at beholde de buede hasselgrene i forgrunden. Det er overraskende hyggeligt at kunne kigge ind i haven henne fra vejen, når vi er på vej hjem.

Kommentarer

 1. Hei Marie. Bøkhekken er nydelig, også med brune blader. Jeg ser at du også har roser, selv om klimaet er mildere. Jeg tror hortensia blomstrer til snø og frost tar den. Moro med så mye epler. Fin kveld til deg.
  Hanne-Lise.

  SvarSlet
  Svar
  1. Når vi køber roser, tænker vi sikkert ikke på, at noget af det, de er så gode til, er at fastholde blomstringen så længe. Det kunne tyde på, at du har ret hvad hortensiaen angår.

   Slet
 2. Hej Marie

  Det er egentlig en rigtig god tid, man får tid til at fundere og man kan lægge mærke til små ting man ikke havde en chance for at bemærke i den hektiske sommer.
  Sjovt med hortensiaen, ser man lige bort fra det visne omkring den, Ja, så kunne det da være september:)

  Ha en dejlig aften

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det er nemlig en god tid, og jeg tænker med undren på de mange timer, vi tilbringer i haven på andre tider af året.

   Slet
 3. Så mange flotte roser du har fortsatt! Eden Rose hadde en stor knopp her også i forrige uke, men nå er den frossen. Det er vel verdt å merke seg seg de som holder ut lenge.
  Fantastisk hortensia!

  SvarSlet
  Svar
  1. Nu kommer der lige straks nogle dage med nattefrost, og det vil nok gå ud over roserne. Eden har været meget flittigt blomstrende i år; ellers synes jeg den plejer at reagere negativt på regnvejr, og det har vi jo ellers haft i store mængder.

   Slet
 4. Vilken fantastisk bokhäck :) Tycker det är härligt med de otömda planteringarna. Rensar inte alltid tycker det är bra både för jorden och som skydd om det blir tjäle. Hortensiorna var väldigt vackra i båda stadierna.

  Ha det gott! Carina

  SvarSlet
  Svar
  1. Bøgehækken giver en lun fornemmelse med den brune farve og tætheden. Ja, hvis man rydder op i bedene, kan det hele komme til at se for friseret ud, og skulle der mod forventning komme hård frost, er planterne mere beskyttede.

   Slet
 5. Ja nu er der tid til at nyde og reflektere over tingene. Bøgehækken er flot der i baggrunden af bedet, det er et stort arbejde at holde den, men den er uundværlig.
  Sikken en masse roser du har i blomst, slet ikke de samme som jeg har.
  Spændende om de holder til frosten.

  SvarSlet
  Svar
  1. Søren spurgte, hvem jeg har til at holde hækken så flot klippet😁 Frosten gør det nok af med de fleste roser.

   Slet
 6. So many apples.......and I really love your brown beech hedge on the background. Always fun to have roses in November!

  SvarSlet
 7. In its green period I don't think we notice the beech hedge that much, but that really changes when it turns brown.

  SvarSlet
 8. Hej Marie!
  Vackert i din november trädgård. Häcken är så fint klippt, ser ståtlig ut. Fantastisk hortensia, och fina rosor. Så stor skillnad mot hur det ser ut här.
  Ha det fint /Marika

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for kommentaren. Ja, fra nu af bliver der stor forskel på, hvordan vores haver kommer til at se ud.

   Slet
 9. Really a beautiful blog.It is very astonishing and marvelous design.

  หนังออนไลน์

  SvarSlet

Tilføj en kommentar