7. februar

I februar får jeg altid før eller siden en snert af det, englænderne kalder cabin fever. Klaustrofobi er vel det danske ord, der dækker bedst; men det rammer alligevel ikke rigtig frustrationen ved at være tvunget til at være inaktiv.
I dag ligger der et tyndt lag sne, og så dukker lysten til at tage billeder så småt op igen. Træerne kommer til at fremstå som skulpturer på den hvide baggrund, hvad enten de er stedsegrønne som parasoltræet/ sciadopitys verticillata eller løvfældende som skovfogedtræet.Dette bed tænker jeg sommetider og måske lidt blæret på som Van Gogh bedet. Ellers hedder det som regel bare noget så nøgternt som det firkantede bed.

          
Vores eneste bambus er ved at være en flot plante. Den hedder phyllostachys aureosulcata 'Spectabilis' / gulfuret bambus, og er den eneste plante med indlagt lyd - der lyder en sagte raslen ved den mindste smule blæst.


Det udgåede blommetræ har dannet klatrestativ for Constance Spry i en årrække, men er nu så udtørret, at det kan væltes omkuld med et lille spark, og sparket får det nok snart, så vi kan undgå kaosset, hvis blæsten skulle vælte hele molevitten i rosens blomstringssæson.

To forskellige stedsegrønne magnolia grandiflora - Goliath er snøret sammen og pakket omhyggeligt ind, mens  krydsningen "Maryland" skulle kunne klare vinterkulden.
                         

Den grønne skimmia har rollen som den kedelige kusine det meste af året, men bliver elegant med sne og bøgeløv som baggrund.

Kommentarer

 1. Hej Marie

  Ja vintermånederne er godt nok meget anderledes end resten af året. Men det går den rigtige vej. Igår var der lyst kl 17, og sneen lyser op, idag skulle også være sidste dag med dagfrost her:)

  Superflot billede af solsorten, du er tæt på!

  Ha en dejlig onsdag

  SvarSlet
  Svar
  1. Jo, fremad går det da, ingen tvivl om det. Solsorten er ikke så flyvsk som rødhalsen og lettere at fotografere.

   Slet
 2. Ja sneen kan trods alt noget, selvom der ikke er meget af den. Dagene bliver efterhånden lidt trivielle, det er vi helt enige om.
  Jeg har ingen bambus i haven, lige nu ser det ud til at pynte godt i din have.
  Vi må se, om vi kan komme igennem februar også, den er heldigvis kort.

  SvarSlet
  Svar
  1. I weekenden har jeg bestemt, at min formeringskasse med undervarme skal gøres klar, og så skal de fleste af de frø, som kræver omkring 20 grader for at spire, sås i den. Så kan februar hurtigt få ben at gå på. Bambus pynter hele året, synes jeg, og nu er denne plante blevet så stor, at grenene lyser gult i solen.

   Slet
 3. Din bambus er fin - jeg har aldrig fået genindført bambus efter at de alle gik ud pga. virus eller hvad det nu var - men det er da vist en fejl - bambus kan også noget, og jeg mangler altid pindene!

  SvarSlet
  Svar
  1. De blomstrede vist samme år allesammen og gik så ud. De stammede nemlig fra den samme plante, som Aksel Olsen havde hentet hjem til Danmark. Jeg synes også, de kan noget specielt.

   Slet
 4. Bambus er spennende planter, og raslingen i bladene er god å lytte til.
  Vintermånedene er alltid tunge å komme igjennom synes jeg. Mangel på lys og lite overskudd gjør at en rammes hardt midt på vinteren. Men nå går det heldigvis rette veien igjen. Flotte fuglebilder!

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, der er ingen tvivl om, at manglen på lys begynder at kunne mærkes sammen med inaktiviteten, også selvom eftermiddagene er blevet længere.

   Slet
 5. February, always one of the coldest wintermonths. Sometimes with snow, sometimes without. We have some frosty days here. Love your bird pictures!

  SvarSlet
  Svar
  1. Maybe this year February feels particularly cold and barren because January was extremely mild and made it possible to be active in the garden.

   Slet
 6. Den bambus har jeg også. Den er blevet 4m sidste sommer.Den mørkegrønne blev 6m sidste år, så nu har jeg snart hegnspæle i den.
  Den Skimmia ser meget spændende ud.Har du et nærbillede? Evt. et navn på den?
  Hilsen Anne Marie

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er nu imponerende med sådan nogle bambus. 100% sikker er jeg ikke, men mener, at skimmiaen hedder Finchy.

   Slet
 7. Din bambus er fin. Det er forbavsende sjældent, man ser bambus på de forskellige haveblogs. Jeg har svært ved at forestille mig en have uden bambus, for jeg synes den har så mange kvaliteter. Eneste minus er, at den ser lidt for eksotisk ud.

  Hilsen Elna

  SvarSlet
  Svar
  1. For rigtig mange år siden havde vi en bambus i et hjørne sammen med et hjortetaktræ, og de var særdeles eksotiske sammen, men bredte sig helt vildt begge to.

   Slet
 8. Der er helt hvidt her hos os i dag, det lyser godt op, men jeg vil nu gerne snart have lidt mere havevejr. Det forstærkes også af, at jeg har været syg de sidste par dage og når man så er ved at være ok igen kan det ikke gå stærkt nok med at komme ud.
  Din bambus ser fin ud :-) vi har bambus rundt om vores terrasse, den giver god læ, men det bedste er som du skriver lyden.
  mvh
  Lene Bedstemorshave

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg kan sagtens sætte mig ind i, at du trænger til at starte på en frisk, når du har været syg. Vi må nok have tålmodighed lidt endnu. Det er rigtigt, at bambus giver et fremragende læ.

   Slet
 9. Hej Marie!
  Längtar också efter att få börja jobba i trädgården, men det dröjer ett tag till. Bambun är fin med sin grönska. Är den grön året om, eller är det bara för att det är varmt hos dig? Här är det vitt, men den värsta kylan är borta.
  Ha det fint /Marika

  SvarSlet
  Svar
  1. Bambussen er grøn hele året, men har et tidspunkt om foråret,hvor bladene ser lidt forslidte ud. Også her er det blevet lidt mildere vejr om dagen.

   Slet
 10. Dine 'sort-hvide' billeder, fx med æbletræet er altså SÅ flotte. Tak til vinteren, for at der dukker så smukke motiver op :-) (og for at du ser dem)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak, Lisbeth. Smukke er de næsten farveløse vintermotiver, men de får mig også til at gyse lidt - lidt a la Breughels vinterbilleder men helt uden sammenligning i øvrigt.

   Slet
 11. Ja, der er lidt udendørs Hammershøi over det ;-)

  SvarSlet
 12. Hej Marie!

  Jag känner också av en sorts rastlöshet vid den här tiden på året, ljuset kommer sakta tillbaka men i trädgården är allt fruset. Ändå så anstränger jag mig att leva i nuet, jag är 70 år och livet rusar på i allt snabbare takt. Åtminstone känns det så. Hur länge kommer vi att orka sköta trädgården och allt annat här ute? Sådana tankar kommer ibland.

  Nu håller jag på med mina växtlistor som är någon sorts ställföreträdande trädgårdsarbete på vintern och så har jag fotograferat mycket i vinter. Men visst längtar jag till våren men när den väl kommer går det rasande fort och dagarna är fyllda med arbete.

  Vilka fina bilder på fåglarna, de har nog det bättre hos dig just nu än här i den svenska vintern.

  Allt gott!

  SvarSlet
  Svar
  1. Lignende tanker har vi også og er klar over, at tiden nærmer sig, hvor vi bliver nødt til at forlade gården og haven; men så længe vi har kræfterne og lysten, fortsætter vi ufortrødent. Jeg laver ikke lister, men sår i stedet for.

   Slet

Send en kommentar