lørdag den 12. maj 2018

grødevejr

I torsdags blev der meldt om skybrud, men her nøjedes vi med en kraftig regnbyge, som gav 14mm, og så var det skybrud overstået. Regnen gjorde godt både på ukrudt og velkomne planter. Heldigvis var den ikke så hård, at den væltede store stauder som f.eks. trillium vaseyi.

Vaseyi plejer at danne bagtrop i trilliumblomstringen, men grandiflorum holder også længe ud i år. Den enkeltblomstrende er tæt på at være min favorittrillium .

To meter høj camellia i fuldt flor.


Lundgylden/smyrnium perfoliatum har jeg arbejdet på at få til at brede sig i haven, og nu ser det ud til at være lykkedes. Jeg kan ikke forestille mig, at den nogensinde bliver et irritationsmoment, selvom den sår sig flittigt.

Clematis alpina med den første rigtigt flotte blomstring efter en flytning for 3-4 år siden.

Majæble/ sinopodophyllum hexandrum er smuk i disse dage med de friske blade og den enkle, sarte blomst.

Den opstammede rosmarin er både en æstetisk og en kulinarisk nydelse. Jeg laver jævnligt en kartoffeltærte, hvor rosmarin er en vigtig ingrediens.
Årets første roser i Leonardo da Vinci, som overvintrer i drivhuset.
Og årets første valmuesøster/ meconopsis quintuplinervia.


Pæretræets blomstring med æbletræer i baggrunden

18 kommentarer:

 1. Fantastiske plantebilleder du serverer for os i dag, alt trives bare hos dig. Jeg er glad, når der kommer enkelte trillium op, hos dig er det hele grupper. Nu fik jeg navnet på min røde trillium, tak for det. Camelliaen er fantastisk, sikken et flot træ, nærmest. Min Lundgylden trives også, men der er ikke blomster i endnu.
  14 mm I var heldige, vi måtte nøjes med 5.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for det, Lisbeth. De 14 mm har virkelig gjort en stor forskel. Tænk, camelliaen har været helt ubeskyttet og er alligevel totalt uberørt af de lave frostgrader, vi havde en overgang, ingen visne blade overhovedet.

   Slet
  2. Ja det er da noget anderledes end mine, som alle blev brune fra dag 1.

   Slet
  3. Det gør nok en forskel, at vores plante efterhånden har stået ude i mange år og er blevet hærdet.

   Slet
 2. De lovede også en del regn her, men det blev kun til 3,5 mm, vi kunne nu godt have brugt lidt mere, men hellere det end skybrud.
  Så mange fine planter du viser. Din Majæble, er det en speciel slags, vores har blomst for første gang i år og jeg synes ikke den ligner din.
  Mvh
  Lene Bedstemorshave

  SvarSlet
  Svar
  1. Det lader til, at det varierer temmelig, hvor meget regn der er faldet. For en gangs skyld kunne vi vist allesammen godt bruge en en ordentlig byge. Nej, jeg mener da, at vores majæble er ganske almindelig.

   Slet
 3. Din Camellia er jo helt fantastisk. Heldige deg som har fått så mye regn. Her kom det 1,3 mm forrige dagen. Det er allerede så tørt her, at jeg frykter det blir tørkeskader snart. Sinopodophyllum er så fin.

  SvarSlet
  Svar
  1. Da vi købte camelliaen for mange år siden, vidste vi ingenting om planteslægten; men vi må have været så heldige, at den hører til blandt de mere hårdføre typer. Øv, først får I alt for meget sne, og nu kniber det med regn.

   Slet
 4. Hej Marie

  Her kom der 2mm, men ellers må vi da være rigtig godt tilfredse med dette år!
  Flotte grupper af Trillium!
  Jeg var også ved at sætte sinopodophyllum hexandrum i idag men venter på frugten. Du har ret - det er en super flot blomst!

  Ha en dejlig aften

  SvarSlet
  Svar
  1. Bortset fra marts måneds langstrakte kuldeperiode har 2018 været rigtig god. Hvornår kommer frugten - skal vi ikke hen i juni/juli+

   Slet
  2. Ved det ikke, det er første gang for mig, men sikke frugten vokser, nu den er afblomstret.

   Slet
  3. Din plante er virkelig hurtigt ude. I hvert fald er den almindelige udvikling, at frugten først er moden og rød hen på sommeren.

   Slet
 5. Hei Marie.
  Fantastiske bilder du viser oss. Alt lykkes hos deg ser det ut som. Du er flink. For en fantastisk camelia. Vi fikk en del regn på torsdag. Det trengte vi. Fortsatt god helg.
  Hanne-Lise.

  SvarSlet
  Svar
  1. Haven trives utroligt godt med det vejr, vi har nu. Planterne strutter - det er skønt!

   Slet
 6. Kameliaen di er bar flott! Her er det kun pseudo kamelia som overlever, og vi har ikke mer overvintringsplass. Godt trilliumen greide regnværet.
  Her ble det kort blomstring på et par magnolia pga varmen og så kraftig regn.
  Ha en fin søndag/Eirin

  SvarSlet
 7. Pseudo kamelia kendte jeg ikke og skulle lige google betegnelsen; men det er altså åbenbart det samme som stewartia. Det er et dejligt træ, men meget anderledes end kamelia, synes jeg.

  SvarSlet
 8. Hej Marie!
  Oj vilken fin camellia, det blommar så mycket fint hos dig. Den blå alpklematisen är vacker. Vi skulle också få regn på fredag, men det blev bara några små skurar.
  Ha en fin ny vecka /Marika

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, Marika. Og den nye uge ser ud til også at blive fin.

   Slet