søndag den 8. juli 2018

søndagsbilleder

Tørken og varmen holder mig væk fra haven i et vist omfang, må jeg tilstå, og jeg har på fornemmelsen, at der er en del bloggere, der har det mere eller mindre lige sådan. Heldigvis er det ikke sådan, at alt er vissent og indtørret; men hvis vi ikke vandede, ville det se skidt ud flere steder. Zinnia red lime er et studie i farver og former i aftensolen og har det fint på trods af tørken; men den enkelte plante er nok mindre, end den plejer at være.

Echinacea purpurea green twister såede jeg sidste år  med frø fra Jelitto og troede, det var en etårig plante; men det viser sig, at den faktisk er en staude, hvilket er langt bedre i mine øjne.


I sidste indlæg viste jeg liljen Lankon og har den med igen i dag for at vise, hvordan et par af blomsterne varierer i mængden af prikker og har næsten helt mørke områder. Nu har den blomstret i ca 10 dage stående i fuld sol, så i morgen er det nok slut med den fornøjelse.

Hemerocallis American Revolution er en af de planter, der blomstrer specielt meget i år i varmen, eller også hænger det sådan sammen, at blomstringen er mere komprimeret end normalt.

En enkelt rose i form af Händel.

En blomstrende gren af Roguchi

 Dahlia dreamy nights startede som krukkeplante, men trives meget bedre plantet ud i et bed, selvom den står tørt og skal vandes ind imellem.

Koreaklokke/ campanula takesimana er køn, tåler tørke, breder sig gerne og lægger sine blomst henover sine naboer.
 


Solbrud/ helenium moerheim beauty har allerede blomstret et stykke tid.      
                            

26 kommentarer:

 1. Hej Marie

  Jeg har haft en Lankon som var nærmest helt hvid. Den har fået et ry for netop at sporte og iøvrigt ikke være helt stabil - din ser nu godt ud!
  "Green Twister" ser godt ud - frisk og en spændende farvekombination.

  Ha en dejlig ny uge

  SvarSlet
  Svar
  1. I vores lankon er der kun prikkede og mørke blomster, men ingen hvide. Måske kommer der nogle hvide til næste år, hvis den er så ustabil, som du skriver.

   Slet
 2. Ja du har fuldstændig ret, det er svært at motivere sig til at gå i haven og dermed også til at lave indlæg. Jeg har netop gået og overvejet at skrue ned for blusset. Blæsten og tørken kan ødelægge det hele.
  Min solbrud er slet ikke nået så langt, heller ikke Händel har blomstret endnu, men den har dog et par knopper, så der er fremskridt. Skønt at echinaceaen var en staude. Nu skinner solen, det hjælper da lidt på humøret :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, der skal graves ret dybt for at finde motivationen lige nu. Så er det godt at få en positiv overraskelse som den solhat.

   Slet
 3. Din Green Twister er omtrent helt lik den som jeg har som heter Green Envy. Den kommer også igjen hvert år, og jeg synes at disse solhattene er så fine. Nå må vi håpe på at det snart kommer noe regn!

  SvarSlet
  Svar
  1. De minder en del om hinanden, ja. Godt at de er glade for sol og varme.

   Slet
 4. Hej Marie!
  Blir helt betagen av ditt collage på Zinnian, vilka fina färger. Green Twister går i samma fina färgskala, så fin. Vacker Dahlia, väntar med spänning på att mina skall börja blomma. Idag har solen gömt sig bakom molnen, och det känns riktigt skönt.
  Ha det fint /Marika

  SvarSlet
  Svar
  1. Zinnia og solhat kan hjælpe med til at fordrive ventetiden, mens vi venter på regnen, som stadigvæk har lange udsigter.

   Slet
 5. Hei Marie.
  Av en eller annen grunn får jeg ikke til solbrud her. Har prøvd flere ganger. Nå har jeg egentlig gitt opp. Roguchi fikk jeg sansen for. fin dag til deg.
  Hanne-Lise.

  SvarSlet
  Svar
  1. Man kan sommetider undres over, hvilke planter man ikke kan få til at trives. Roguchi burde der bestemt være plads til selv i en lille have.

   Slet
 6. Lækre zinniaer - selvom jeg ikke har det helt store held med dem...
  Den Roguchi måtte også gerne bo hos mig!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, Tina. Zinnianerne er efterhånden blevet en fast bestanddel af sommerhaven. Ja, det er Roguchi faktisk også.

   Slet
 7. Smukke farver på de blomster du viser.Zinnia og purpursolhat har nogle fantastiske farvesammensætninger.
  Jeg har heller ikke den sædvanlige lyst til at være i haven,da flere planter er mærket af tørken og det er umuligt at tilgodese alle med vand.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, Lise. Det er rart, at der er noget smukt at se på, selvom tørken tager meget af vores lyst til at opholde os i haven. Vi må krydse fingre for, at de planter, vi ikke får vandet, overlever alligevel.

   Slet
 8. Jeg synes også at det er bedst at være i skyggen og lade haven hvile sådan som tørken har ramt. Jeg havde en tanke om at snuppe nogle klumper af mine yndlingsstauder med videre til den nye have, men det vil dels ødelægge de stauder jeg snupper fra når jorden er så tør, dels være svært at holde liv i de opgravede... Der er stadig pænt derude og der er noget at se på vidner dine billeder også om:-) Herligt med den purpursolhat :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Noget kønt er der da at se på, selvom haven er knastør; men jeg kan godt se, det bliver svært for dig at grave stauder op og tage med, når I flytter. Måske kan du aftale noget med de kommende ejere. Det må da for pokker give sig til at regne på et tidspunkt.

   Slet
 9. Skøn farvekombi på dine zenniaer. Mine er slet ikke så lang fremme.
  Og den Green Twister er da helt uimodstålig. At det er en staude er et kæmpepluds. Her har tørken og især blæsten lagt en dæmper for havelysten, man kan simpelthen ikke lave noget af det sjove hyggelige. Jorden er for hård, og solen for skarp. Jeg har prøvet at danse regndans uden held.
  ilsner Gunvor

  SvarSlet
  Svar
  1. Forhåbentligt vender green twister glad tilbage næste år. Vi er nok allesammen i venteposition og går og sukker efter regn. Hvis du får lyst, synes jeg bestemt, du skal danse videre. Måske er det det, der skal til.

   Slet
 10. Hej Marie
  WOW nogle farver i ziniaerne. Og i din såede Echinaceae. Koreaklokken ser god ud og da den kan åbenbart tåle tørke, vil jeg købe på fredag - jeg skal på 'besøg' i Staudestedet ;-)
  Mange hilsener Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Red lime kan noget med farver, og det ser solhatten også ud til at kunne. God fornøjelse på Staudestedet 🌹

   Slet
 11. Jeg vælger Roguchi som min favorit. Blomsternes facon er yndig, og det samme er den blå farve. Det er den slags planter, der gør haven til et godt sted at være - på trods af tørke og blæst.

  Hilsen Elna

  SvarSlet
  Svar
  1. Det har du ret i, og den ser ikke ud til at være generet af tørken.

   Slet
 12. Fina bilder och jag blev kär i dahlian :) Mina Echinacea är helt nertorkade blir inte en enda blomma i år tyvärr.

  Ha det gott! Carina

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, dahliablomsten og plantens mørke løv passer godt sammen. Vi må håbe, at dine echinacea overlever, selvom de ikke kommer til at blomstre i år.

   Slet
 13. Det er utroligt med så mange forskellige udtryk for zinnia’en, den er smuk i farverne, og hurra for en staude solhat.
  Ja, megatørt nu, men. I vander især roserne i øjeblikket.

  SvarSlet
  Svar
  1. Red lime er en forholdsvis dyr frøkenhat, men den er pengene værd, synes jeg. Og det er solhatten bestemt også. Roserne har sikkert brug for vand for at kunne sætte nye knopper.

   Slet