noget af det, man kan finde derude ved forårsjævndøg i år.

Selvom det stadigvæk blæser, er temperaturen gået i vejret, og så kan det godt betale sig at se sig grundigt for. F.eks. er lille trillium pusillum med de flotte, mørke blade i udspring dukket op. Jeg har målt den, og den er præcis 7 cm høj.

Og podophyllum versipelle er ved at blive født på ny. Jeg viser lige, hvordan blomsterne og planten som helhed kommer til at se ud sidst i maj. Tænk at de kæmpestore blade ligger foldet sammen inde i "fødselshinden".


                                        


Det er spændende at følge de mere specielle planter; men i skønhed er der ikke noget, der slår de helt enkle blomster i mirabelle- og ferskentræerne.

Selvom vi ligesom er ved at bevæge os ind i en ny fase af foråret, må jeg huske at vise nogle af vores helleborus. Buen består mestendels af meget mørke varianter.


Rhododendron cilpinense kan vi kigge ud på fra køkkenvinduet.

Sesleria heufleriana/ mørk blåaks kan vi også kigge ud på - en fed forårsblomstrende plante, på den diskrete måde.

Lærkesporer vil snart springe ud overalt. Faktisk prøver jeg på at holde dem lidt nede.En af de tidligste er den cremefarvede malkensis, som jeg har plantet i spaltebedet, og den må til gengæld gerne så sig selv.

Camellia Jury's Yellow har fået genvalg i dag.

Kommentarer

 1. Så flott blomstring hos deg, Marie! Dine helleborus er veldig flotte. Her var det hele 13 grader i dag og helt vindstille, og det var utrolig deilig.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, Marit. Så har vejret hos dig været bedre, end det var her.

   Slet
 2. Hej Marie

  Ja jeg har også lige hørt fra Sverige - 14 grader og vild sol med al den hvide sne.
  Min pusillum er gået til de evige Trillium marker - godt at se din den er nu bare så fin!
  Det er et underligt år - vi følges ad med Podophyllum versipelle, det er aldrig sket før - jeg deler din forundring over denne fantastiske slægt!

  Ha en dejlig aften

  SvarSlet
  Svar
  1. Så må sneen da begynde at svinde deroppe, tænker jeg. Øv, pusillum er jo desværre ikke helt let at opdrive. Din versipelle er sikkert ved at have så mange år på bagen nu, at den også har masser af livskraft.

   Slet
 3. Her til morgen er det det smukkeste vejr hos os, men der er rim i græsset. Jeg har også været ude og tage mirabelle billeder, de er nu så fine, og det er næsten en måned tidligere end sidste år.

  SvarSlet
  Svar
  1. Her ved titiden er solen desværre allerede forsvundet. Søren klippede mirabellehækken ned sidste sommer, så vi har kun ganske få grene med blomster.

   Slet
 4. Hei Marie.
  Du har mye flott som blomstrer hos deg.
  Nydelig vær i dag også, men det var rim ute til morgenen. Alt er mye tidligere i år.
  God fredag til deg.
  Hanne-Lise.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Hanne-Lise.
   Ja, når man kigger ordentligt efter, er der en del, der blomstrer. Vi havde også en lillebitte smule til her til morgen.

   Slet
 5. Morsomt, at du gør opmærksom på, hvor stort et blad podophyllum har inde i så lille en knop. Det er mageløst.
  De enkle blomster på fersken og mirabelle er ganske bestemt noget af det smukkeste.
  Vi fik lidt sol i morges, men ellers har det været trist og lidt fugtigt. Men det går den rigtige vej :-) :-)
  Kh Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, naturen kan være mageløs. Det lyder, som om vi har haft nogenlunde det samme vejr i dag. Vi benyttede tørvejret til at tage bobleplastdrivhuset ned. Nu kan der da ikke komme ret meget nattefrost.

   Slet
 6. Jeg giver dig fuldstændig ret i, at mirabelle- og ferskenblomster er noget af det yndigste i al deres enkelhed. Påskeklokker er smukke, når de vokser i store grupper, og hvor har man dog glæde af dem i lang tid.

  Hilsen Elna

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, enkle blomster har ofte en sart skønhed. Påskeklokkerne står for en stor del af farven i haven i lang tid, som du skriver. Vi er heldige, at vi har god plads til nogle store grupper.

   Slet
 7. Härlig utsikt du har från köksfönstret :) Och jag är avundsjuk på din versipille - jag hoppas att fröna jag sått gror i vår. Har sett den i botan och den är fantastisk.

  Ha det gott! Carina

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg krydser fingre for, at din frøsåning vil lykkes. De planter, man selv har produceret, er nu engang de bedste☺

   Slet
 8. Hej Marie!
  Härligt med så mycket fint i blom. Fick med mig hem några nya Helleborus från mässan, är så glad för dem. Den fina röda som du har, fanns inte, men är så glad för dem, oavsett färg.
  Ha det fint /Marika

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, nu er det blevet rigtigt forår. Held og lykke med dine nye påskeklokker.

   Slet
 9. Der er dejligt at se noget smukt fra vinduerne og Rhododendron cilpinense er rigtig fin. Det er Camellia Jury's Yellow altså også, det virker så eksotisk med Camelia i haven, det vil jeg så gerne have.
  Om et par uger henter jeg mine store planter fra deres ophold på plantehotel, jeg håber at jeg når at se blomster i både fersken-, pærekvæde - og blommetræ :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Cilpinense er desværre næsten blevet for stor til sin placering, og i stedet for at flytte den har jeg forsigtigt prøvet at beskære den, men jeg nænner det næsten ikke. Godt at du har en del store planter at sætte i din nye have. Det vil uden tvivl bevirke, at den hurtigere kommer til at se harmonisk ud.

   Slet

Tilføj en kommentar