En herlig martssøndag


Jorden er stadigvæk for kold og tung til, at det er en god idé for alvor at gå i kast med havearbejdet; men en let omgang oprydning i det fine vejr blev det da til i dag. Det er en hyggelig sport samtidig at undersøge,  hvor langt fremme i udviklingen de forskellige forårsplanter er. Pachyphragma macrophyllum er sprunget helt, mens pæonen og lungeurten står med store knopper,  som bestemt også er dekorative. 


Den mørke pil stod med sine sølvgæslinger op mod en blå himmel,  under nøddehækken var en lille gruppe tete a tete sprunget ud, og de første lærkesporer viser farve.

 


Indlæggets påskeklokker udgør det, vi kalder for buen, set fra siden.

Dagens favorit er helt klart de forskellige grupper med krokus. Man bliver simpelthen i godt humør, når de åbner sig mod solen og får besøg af insekter.  Samtidig er det morsomt at se, hvordan de krydser sig med hinanden og danner nye varianter. Hvilken fed dag, det har været!






Kommentarer

  1. Enig det har været en fantastisk dag, så kan man ikke lade være med at lave indlæg. De krokus kan noget helt specielt, når de åbner sig i solen.

    SvarSlet
  2. Vi har vist oplevet nøjagtig den samme skønne forårsdag 😊

    SvarSlet
  3. Hej Marie!
    Vi har haft några riktigt sköna vårliga dagar, njuter så länge det varar. Idag är det mulet igen. Jag har också fått uppleva de första krokusarna. Så härligt.
    Hälsningar Marika

    SvarSlet
    Svar
    1. Vi har det smukkeste solskinsvejr igen i dag, og vi stornyder det.

      Slet
  4. Det er virkelig fart i blomstringen hos deg. Krokusene dine er veldig fine ja, og de små påskeliljene. De er så søte. Du har veldig mange påskeklokker, og de er alltid så vakre å se på. Lungeurten er alltid en favoritt å se om våren, for der er bladene vel så fine som blomstene.

    SvarSlet
    Svar
    1. Solen sætter i den grad fart i blomstringen. Jeg er helt enig med dig i det, du skriver o lungeurten.

      Slet
  5. Ja, endnu en rigtig forårsdag - og humøret løftes yderligere. Der er så meget i gang i din have, men man skal stadig kigge godt efter for at finde de store knopper. Krokus kan til gengæld ikke overses og de kaster glans over haven, og trækker insekterne til. Sådan et liv kan kun sætte gang i de brede smil!

    Hilsner fra Ulla

    SvarSlet
    Svar
    1. Forårssolen løfter altid humøret, og i år synes jeg, det løftes en tand ekstra ivejret, og smilet er ekstra bredt 😊

      Slet
  6. Det var rigtig "krokusvejr" i weekenden. Nogle år har det regnet, så de knap nok har foldet sig ud. Når jeg ser på bladene på dine lærkesporer, synes jeg, de er forskellige fra andre lærkesporer.

    Hilsen Elna

    SvarSlet
    Svar
    1. I dag småregner det, og de stakkels krokus ser lidt forhutlede ud.

      Slet
  7. Ja både brumbasser og bierne kom frem i weekenden. Kejserkronerne er begyndt at rejse sig i vejret. Det har været så skønt i weekenden.
    hilsner Gunvor

    SvarSlet
    Svar
    1. Weekenden var skøn. I dag kom vi ned på jorden igen med grå himmel og småregn.

      Slet
  8. Dejlige forårstegn du viser. Er det ikke fantastisk som skud og knopper og blomster dukker op lige så stille én efter én. Hver gang man går en runde i haven er der lige lidt mere at få øje på. Sikke en sæson!

    SvarSlet
    Svar
    1. Det pibler frem, også i dag, selvom vejret er råkoldt.

      Slet
  9. Hej Marie,
    Ja det har været en fin weekend med sol og høje temperaturer for årstiden. Der sker virkelig meget for tiden, men mine pæoner er slet ikke så store som dine, til gengæld er der masser af store påskeliljer der blomstrer i skoven, Early Sensation, dem kan jeg anbefale, de er ganske vist netto gule, men jeg synes faktisk det er ok på denne tid til at skabe lidt farve, for ellers foretrækker jeg narcisser i lysere gul. Jeg købte mig en Chrysosplenium macrophyllum i efteråret og stor var min forundring da den allerede blomstrede, jeg havde faktisk glemt den, den er et spændende bekendtskab, kan se den har allerede slået rod et nyt sted, så man skal nok holde øje med den, hvis du ikke har den kan du få en aflægger.
    Jeg købte jo en masse forskellige Corydalis i efteråret i udlandet, kan se jeg har en Corydalis malkensis som står indenfor og blomstrer.
    Jeg har i flere år haft meget tidligt blomstrende Pulmonaria, men sidste år var der noget som åd dem, og de er ikke rigtig kommet til hægterne siden, men de er i live.
    Min Salix mount aso er en daglig glæde at gå forbi med de store lyserøde gæslinge og alle de blå Iris reticulata Harmony, jeg har sat dem i store grupper, de lyser op sammen med Kaj Munks blå anemoner som virkelig trives hos mig sammen med Adonis.
    Det har været underligt at komme i gennem vinteren uden at bestille planter i udlandet, men jeg har ikke plads til mere, for tingene vokser sig store.
    Nu er jeg kommet dertil hvor jeg kan dele noget, det er dejligt.
    Ellers kan jeg se frem til at skulle have en tand trukket ud på mandag, søbemadens tid er kommet, det er ikke rart at tænke på - og så endda inden man har nået pensions alderen.
    Kh
    Dorte

    SvarSlet
    Svar
    1. Den pæon, jeg viser, er nu også ekstremt tidlig med sin blomstring. Chrysosplenium macrophyllum har jeg forsøgt mig med, men uden held. Jeg tænkte ellers, den ville være velegnet som bunddække. Du har åbenbart haft mere held med den. Planter fra udlandet har jeg heller ikke gjort meget i på det sidste, men har dog lige bestilt et par ting, som har stået på min ønskeseddel nogle år. Din kommentar minder mig om, dengang jeg fik lavet et implantat i Kjellerup og kørte hjem efter en forfærdelig omgang hos tandlægen. Dagen endte med, at jeg røg i en fartfælde kort før, jeg var hjemme.

      Slet

Send en kommentar

Populære opslag fra denne blog

blomsteramok

plantetid

Et kort og koldt forårsindlæg

Uberegnelige marts