Da jeg viste de cremefarvede kvædeblomster i mit forrige indlæg, glemte jeg at fortælle, at kvæden er købt hos Anne Marie


Og denne primula er købt hos http://www.blomstenogkrukken.dk/. Den er en jack-in-the-hose type, dvs at den har en krans af grønne blade lige under blomsten.


Phyllodoce nipponica er købt hos Thuya Alpine Nursery. Her kan jeg ikke formidle et link, for planteskolen har hverken en netadresse eller en mailadresse, så man må ringe eller skrive, hvis man vil handle med dem.

Asarum geophilum er købt hos Kalle. Det er en storbladet hasselurt med nogle finurlige blomster. Jeg er ikke helt tryg ved navnet - synes ikke, blomsten ligner.

I sandbedet har jeg forskellige små narcisser med trådlignende blade, som jeg ikke regnede med at se blomster i i år.  På engelsk har de tilnavnet krinolinenarcisser.

I formiddagssolen sprang de botaniske tulipaner (caerulea= himmelblå) ud. De er snart afblomstret.

Mon tapurt har fået sit danske navn pga disse javerter?

Vortemælk af forskellig slags begynder at gøre sig bemærket I nordspidsen af et bed har vi plantet tre claire austin roser i et af Sørens stativer, og i år har jeg forsøgt mig med Claus Dalbys fidus med at binde grenene ned til stativet for at få maksimal blomstring.


I søndags blev køerne lukket ud på græs over hele landet, og i dag var det så tid at sætte vores store kamelia ud på friland. Det gik forbløffende smertefrit. Græsplænen gav lidt associationer til Hans og Grete bagefter.


Kommentarer

 1. Hej Marie

  Dejligt at se den "blå" tulipan!
  Så godt som alle min små humilis blev taget af krager og skader - til at fore rederne med tror jeg.
  Det tog mig lidt tid at regne den ud...
  Flotte vortemælk du kan vise.
  Og lækker lyng - Phyllodoce nipponica - mon den kan klare sig i Sverige....?

  Ha en dejlig aften

  SvarSlet
  Svar
  1. Phyllodocen er vist lidt kræsen, vil have meget lys, men ikke sol, og kan ikke lide at tørre ud. Og så er den ikke helt let at opdrive.

   Slet
 2. Jeg kommer nu til at tænke på Søren Ryge med de fine røde blomster i græsplænen, sådan gør han jo, når georginerne blomstrer. Nr 2 vortemælk må være Fireglow. Claire Austin ser lidt mystisk ud nu, men det bliver nok pænt, når de blomstrer. Den cremefarvede kvæde er da et hit, mon jeg kan få plads til den.

  SvarSlet
  Svar
  1. Nå, ja, det er rigtig nok. Det kan også minde om Søren Ryge. Jeg tror, det kommer til at fungere godt med rosen, fordi den formentlig ikke vil lave de lange skud, som engelske roser godt kan finde på at sende ud i luften. Kvæden har en tendens til at brede sig til siden mere end at gro opad, så jeg prøver at holde den samlet ved at beskære den lidt.

   Slet
 3. Hej Marie.Skønne ting du viser.Din lille primula er bare så fin...........og det samme er den himmelblå tulipan.Det ser godt ud med rosen........har jo gjort det samme med mine to Alfred roser op af rionettet...........og det virker.
  Må vist også se til min vortemælk.
  God aften Jette

  SvarSlet

Tilføj en kommentar