meconopsis m.m.

Her i haven er meconopsis en vigtig forårsblomst, og i går og i dag er en af de blå og den gammelrosa cookei sprunget ud. Den blå har jeg placeret i min header, og cookei kommer her.Trillium rugelii står i samme bed.

Adonis brevistyla blomstrer omsider flere måneder efter våradonis.

I skovhaven blomstrer den gule klokkebusk middendorffiana


Akebia quinata  er helt overdådig i år.

Den sene glaucidium er sprunget ud, og jeg synes næsten, at den tvangsblomstrer, hvis der ellers er noget, der hedder det.

Ved siden af den står en trillium vaseyi, som er den største trillium, vi har. Den hang lidt med bladene her til aften.

Pierisbladene er nærmest metalliske, nu hvor de falmer.

Cortusa matthiola har jeg haft i haven før, men da holdt den ikke ret længe.

For en gangs skyld synes jeg, at jeg har haft held med at tilplante en krukke. Jeg har simpelthen fulgt en opskrift, der blev bragt i Gardens Illustrated i efteråret.Kommentarer

 1. Meconopsis er ikke min yndlingsplante, jeg synes ikke, farverne passer ind i haven, de er lidt for skrappe. Adonis Brevistyla købte jeg sidste år, desværre er den ikke dukket op igen.
  Jeg har lige set den første blomst i min gule klokkebusk, de er utroligt smukke. Akebia er længe om at blomstre hos mig, måske næste år, og en enkelt lille klase i år. Jeg har lige læst, at de kan blive så store, at de vejer op til 300 kg., det varer længe, inden de bliver så store hos mig. Jo jo din krukke er da så fin.

  SvarSlet
  Svar
  1. Din opfattelse af meconopsis deler jeg jo slet ikke. I denne tulipantid med alskens farver og farvesammensætninger synes jeg nærmest, de er diskrete. Anne Mariehar advaret om, at akebia er en værre bølle, som kan brede sig helt vildt; men jeg har nu ikke set tegn på det endnu.

   Slet
 2. Hej Marie
  Ja, Akebia quinata er meget smuk og med mange blomster. Jeg har den også, men vidste ikke, hvad den hed. Meconopsis er rigtig flot. Nogle gange klipper jeg Pieris bladene. Så skyder de igen.

  Ha' en dejlig aften

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg var ikke klar over, at pieris skyder nye blade, hvis den bliverbeskåret; men det må den jo slevfølgelig gøre, hvis den vil udvikle sig.

   Slet
 3. Smukt og meget fremmedartet - næsten som at komme til udlandet :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jamen vi bor skam også helt ovre i Salling.

   Slet

Tilføj en kommentar