pæoner, store stauder med mere

Pæonarterne har altid haft en særlig plads i mit havehjerte, og deres blomster er et vigtigt islæt i majhaven. I dag sprang steveniana og en rockii træpæon ud.

Anomale og emodi er også begyndt at blomstre.


På et plantemarked så jeg en pris på 50 kr. på sådan nogle små frøplanter af mlokosevitchii.

Fritillaria camschatcensis dukker trofast op i spaltebedet hvert år, men formerer sig kun sparsomt.

Motiver fra skovhaven



Det kølige og fugtige vejr var gunstigt for flytningen af den store månestråle herunder. Sørens mantra er at flytte med klump, hvilket sikkert også har hjulpet til.

Den er nabo til parasolblad/ Astilboides tabullaris og veratrum/foldblad. 


Storkenæbsæsonen er startet og varer vel indtil frosten. Maccrorrizum spessart er et nydeligt eksempel og alletiders bunddække.

Til slut en af de mere specielle: podophyllum aurantiocaule.

Kommentarer

  1. Så nydelige peoner du viser i dag! Mine rockii står med store knopper, men ingen av de viser noe farge ennå. Din lysegule steveniana er da så flott. Tenk å komme over frøplanter av mlokosevitchii til 50 kr! Det er da et røverkjøp ;) Heldige deg! Mine Fritillaria camschatcensis har ikke dukket opp i år dessverre. Har hatt de i mange år, men i år ville de ikke mer. Må nok kjøpe de på nytt til høsten. De er også så fine med sin nesten sorte farge.
    Flotte Rodgersia du viser. De er så dekorative med sine nye blader. Storkenebb er en av de få planter jeg ikke har hatt dilla på, men den kommer vel en gang den også ;)

    SvarSlet
    Svar
    1. Frøplanterne er skam nogle, jeg selv har sået - jeg følte mig bare så rig, da jeg så, at de var 50 kr. værd. For år tilbage havde jeg helt sikkert dilla på storkenæb, og jeg holder stadigvæk meget af dem.

      Slet
  2. Ja hvor de pæoner fine, jeg har jo "kun" lyserøde, men dem er jeg også glad for. Snart kommer Emodi også her, knoppen vokser da, nu er den hvid.
    Min Fritillaria camschatcensis er godt nok kommet op, men ingen blomst i år.
    Man kan tydeligt se, at I ikke har snegle, så flot som din foldblad står.

    SvarSlet
    Svar
    1. Ja, de lyserøde er noget så fine. Der kan jeg vist ikke være med. Vi har sådan set mange snegle af dem med hus; de kan sidde højt oppe på stænglerne; men de skader jo overhovedet ikke i samme grad som dræbersneglene. De laver højst små huller her og der.

      Slet
  3. Godaften Marie.Skønne pæoner du viser................af mine 7 er der slet ikke nogle der har blomstret endnu.Men mine ene træpæon har da en smuk blomst.
    Og bronzeblad har jeg også et par steder i skyggen............synes den har rigtig flotte blade.
    Flot storkenæb du har.Det er bare en dejlig staude.
    Rigtig god pinse Jette

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak i lige måde, Jette. Pæonsæsonen er heldigvis lang - vi har masser at se frem til. Jeg synes også, at bronzeblad er en smuk bladplante. I den varme sommer sidste år var blomsterne faktisk også ganske dekorative.

      Slet
  4. Flotte træpæoner du har hvilket også er et af mine helt store ønsker, men ind til nu har jeg ikke turde at kaste mig ud i dem. Din Maccrorrizum spessart er godt nok langt fremme, min har set ikke vist blomster endnu.
    God aften og tak for de dejlige billeder du deler med os.
    Mange hilsner
    Anita

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak for din kommentar, Anita. Vi har været meget omhyggelige med at give træpæonerne et egnet voksested og forbedret jorden ud fra deres behov, og så har vi vinterdækket dem med grangrene eller andet, mens de var små. Belønningen er jo de smukke blomster, som jeg synes er det hele værd.

      Slet
  5. Lækker, lækker den gule Pæon.

    SvarSlet
    Svar
    1. Enig - første blomst efter en del års venten. Første år kom jeg til at træde på planten, næste år skulle den flyttes, og så har vi ellers ventet år efter år - indtil 2015.

      Slet
  6. Hej Marie

    Min første rockii kom også idag - men ellers er du da stadig vildt foran!
    Fritillaria camschatcensis findes i termmelig mange forskellige kloner - min har hidtil delt sig i 2 hvert år.
    Podophyllum aurantiocaule ser godt ud - endnu en lækker fra den slægt!

    Ha en dejlig aften

    SvarSlet
    Svar
    1. Jeg har en fyldt version af fritillariaen, og den ser ud til at formere sig mere end den enkelte. Desværre er podophyllummen nok for lille til at blomstre - får ellers en køn hvid blomst.

      Slet
  7. Pæonerne er noget så flotte. Jeg har også set billige frøplanter af mlokosevitchii. Så er det til at leve med, hvis de får lyserøde blomster i stedet for gule.
    Flotte, frodige skovplanter du viser. Jeg kan lide dem alle :)

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak, Ulla. Jeg kunne faktisk godt tænke mig en lyserød mlokosevitchii, selvom det er den gule, der er den ægte. Store planter, som trives, skaber frodighed -det kan jeg også rigtig godt lide.

      Slet

Send en kommentar

Populære opslag fra denne blog

blomsteramok

Hvor stammer ens haveglæde fra?

"Julepynt"

Decembers udfordringer