onsdag den 5. august 2015

almost in love

- kunne vist godt beskrive mit forhold til roguchi.

Som staudeklematis kan den vel godt bruges som bunddække, men mon ikke man så vil gå glip af synet af mange af de skinnende, små klokker.

Jeg ved ikke om det gælder for alle roguchier, men vores vokser lige op, indtil stativet slutter (180cm), hvorefter den altid fortsætter  med at vokse sidelæns, heldigvis uden at stænglerne knækker.

Vores nye seniorbed er blevet en favorit hos os begge to. De næste to billeder viser udsigten, når man bevæger sig derom, altså bagsiden eller baggrunden af bedet.


Det er blevet et selvstændigt rum i haven, som suger varmen til sig, hvis solen ellers gider skinne.


 Liatris pycnostachya er navnet på lampepudseren med den sjove vækstform. Hvis den bliver god i blomst, vil jeg prøve at så den til vinter, sådan at den kan fordeles rundt i hele bedet som kontrast til de mere afrundede stauder.

Skærmliljerne udvikler knopper utroligt sent i år, f.eks. havde jeg helt afskrevet at se blomster i den brogetbladede (silver moon), men nu har den to knopper.


12 kommentarer:

 1. Hej Marie

  Lækker Clematis roguchi - er jo glad for de mindre prangende typer.
  Liatris pycnostachya er spændende med sin slangede vækst - er den frøkonstant med denne egenskab?

  Ha en dejlig dag

  SvarSlet
  Svar
  1. Tja, det er jeg jo også lidt spændt på. Jeg har nemlig læst, at manglende sol kan give en forvreden vækstform, men den står faktisk så solrigt som overhovedet muligt.

   Slet
 2. Hej Marie.Flot clematis Roguchi du har.................minder da lidt om den Fascination jeg har.
  Er det stormhat du har i dit senior bed?
  Mine tre skærmliljer er også først ved at blomstre nu...................har to blå og en hvid.
  men tro de skal ompottes.Er det bedst i efteråret eller foråret?
  God dag Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, de to klematis minder meget om hinanden. Den blå staude er lige præcis en stormhat. Mon ikke man kan ompotte både efterår og forår, ligesom ens lyst og tid er til.

   Slet
 3. Det er noget af en højde den staudeclematis har, det er lige før, det ikke er en staude? ja det er det selvfølgelig, men den er lige så høj som klatrende clematis.
  Seniorbedet ser godt ud, det kan jeg godt forstå, I er begejstrede for. Ompotter du skærmliljerne ofte, jeg har læst, at de har det bedst med at være trængt, men der er kun en blomst i hver af mine skærmliljer i år.

  SvarSlet
  Svar
  1. Den er da høj af en staudeklematis, helt sikkert. Nej, jeg ompotter dem først, når det er blevet svært at vande dem for rødder, for det går helt sikkert ud over blomstringen året efter.

   Slet
 4. Det er en smuk blå clematis.

  Jeg kan godt forstå at I er glade for det nye seniorbed, hvor er det smukt og lækker plante sammensætning. Det første billede med orange dahlia m.m. med den rød/orange lade som baggrund, er noget af det smukkeste jeg længe har set :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, Gitte. Jeg er begyndt at acceptere laden som et element i billederne - det gjorde jeg ikke i starten; men sådan er virkeligheden nu engang.

   Slet
 5. Staudeklematis er veldig fine, og den du viser har en nydelig farge! Vet du noe om hvordan de tåler kaldere klima? Jeg har en integrifolia og den klarer seg fint her.
  Den liatris du viser der har jeg ikke sett før. Jeg har hvite Liatris spicata og de vokser litt på samme slyngende måte.

  SvarSlet
  Svar
  1. Roguchi er en krydsning, hvor integrifolia indgår, har indtil videre (4 år, mener jeg) overvintret helt problemløst. Du har for resten ret i, at den hvide liatris spicata har en lignende vækstform.

   Slet
 6. iiihhhh...så kan en staudeklematis da heller ikke blive mere yndig! Jeg er da helt pjattet med den, så den bliver lige skrevet op på en 'must have' liste.
  Og hvor er dine bede dog smukke:-)

  SvarSlet
 7. Tak for din kommentar, godt vi kan inspirere hinanden.

  SvarSlet