søndag den 2. august 2015

første augustindlæg

Vejret er evel en smule mere imødekommende her i august, selvom solen stadigvæk overvejende glimrer med sit fravær. Indtil nu har kun høstet en lille håndfuld bittesmå tomater. På den anden side
stortrives deinanthe caeruleum i år og har aldrig før set så frisk og frodig ud. Den er lidt genert, så hvis man vil beundre blomsterne, må man enten ned at ligge eller løfte blomsterne op.
Allium carinatum pulchellum har en sjov javert, som især var påfaldende for 14 dage siden
                            
Sikkimense er et lille himmelblåt prydløg.

 Kirengeshoma koreana er altid den første månestråle, der springer ud.  Den er afgjort en af  favoritterne.    


Den hvidliggrønne foldblad har vi tre steder, men den blomstrer kun i køkkenhaven. Den er faktisk også berygtet for ikke at blomstre hvert år.


La rose des quatre vents vender sine blomster mod syd ind i sit bed og narrede mig næsten til at overse dens smukke blomstring. Den er udviklet af franskmanden Delbard, som er mest kendt for sine flerfarvede impressionistroser.


I skovhaven er den sidste rhododendron (prunifolium) omsider begyndt at blomstre.

I samme bed står en daphne med velduftende blomster.


I nabobedet lyser perle d'zur op  - den gør os den tjeneste at balancere helt ude i periferien af sin vært, sådan at vi virkelig kan nyde de blå farver både forfra og bagfra.6 kommentarer:

 1. Du har så mye spennende i din hage! Jeg har en annen Kirengeshoma palmata som står med knopper nå. Tenk at du har rhododendron i bomst nå! Det må være en helt spesiell sort. Daphne gar jeg heller ikke hørt om som blomstrer nå. Trodde alle de blomstret på våren.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, palmata blomstrer først om en månedstid. Rhod. prunifolium plejer at blomstre i juli, men er meget forsinket i år. Daphne tangutica har en lang blomstringstid, som starter forår og bliver ved lidt spredt hen over sommeren. Vores sommer i år er jo ret atypisk, måske er det, derfor sommerblomstringen er så stor.

   Slet
 2. Ja som altid spændende planter. Min deinanthe caeruleum, som jeg købte til Grundlovsdag er blevet begravet under en hortensia, den må nok flyttes igen. Flot foldblad min bliver spist af sneglene.
  Rosen kender jeg ikke, den ser smuk ud. Vi har haft sol det meste af dagen, lad os nu håbe på nogle gode sommerdage i den sidste sommermåned.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, hvis den skal blomstre, må den nok flyttes ud i lyset. Jeg kunne godt forestille mig, at foldblad er guf for sneglene. Ja, lad os håbe på sommervejr fra nu af.

   Slet
 3. Hej Marie

  Dejligt at der er så flotte Allium i blomst nu i august!
  R. prunifolium begejstrer jo altid med sin lækre farve!

  Ha en dejlig sommerdag

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak i lige måde, Karsten. Farven er behagelig diskret af en løvfældende rhododendron at være. Duften er også fin og gør sig gældende, når den springer mere ud.

   Slet