mandag den 21. september 2015

regn igen

I weekenden var vi til både 75 og 4 års fødselsdag, og vejret var helt perfekt begge dage; men i dag regner det så igen igen. Jeg nåede dog at få et billede af årets sidste anemonopsis white swan og årets første cirsium purpuratum næsten udsprunget.


En ganske almindelig solsikke fra nogle fuglefrø, der har sået sig selv.

Bidens aurea/ brøndsel er ny. Det spændende er, om den overvintrer og / eller sår sig selv. Dens nærmeste nabo er en molinia, i dag med regndråber.Med god plads er der også plads til kermesbær.

Vores trompetkrone væltede i Bodil-stormen i 2013, men der dukkede et uventet skud op den følgende juni. I år så det ud, som om skuddet var gået ud  - der stod kun en tør pind tilbage langt hen på sommeren - men pludseligt ser vi dette nydelige lille træ. Nu er det spændende, hvad der sker til næste år.Multi blue har blomster og knopper i alle mulige stadier.


Svalerodsensianen er blevet en kæmpestor staude og svær at indfange i sin helhed.


Lørdag formiddag beærede ræven os med et nyt besøg. Den var helt inde ved køkkendøren og kiggede ind ad vinduet, før jeg fik fat i kameraet.20 kommentarer:

 1. Så søt rev! Du fikk jo tatt et flott bilde av den. Vi hører stadig rev her, så de er i nærheten men jeg har bare sett en på de årene vi har bodd her.
  Flott multiblue og gentiana.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, jeg var heldig at få et par ok billeder af ræven. Vi spekulerer på, hvor den mon bor, for vi har ikke sen en rævegrav i nabolaget.

   Slet
 2. Det var da vildt med en ræv så tæt på, men flot er den.
  Multiblue i blomst - min er vist færdig for i år.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, den er både flot og sund at se på. Der var da ellers en overgang, hvor mange ræve døjede med skab. Vores multiblue startede sæsonen med forsinkelse, så vidt jeg husker.

   Slet
 3. Hej Marie. Hold da, tænk at ræven turde gå så tæt på. Det troede jeg ikke. Den er meget flot og ser sund ud. Du har da meget i blomst endnu. Den hvide er rigtig sød og sjovt med det træ, der besluttede sig for at gro til sidst.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hellere en ræv end en ulv ;-) Jeg synes også, den lille hvide blomst er køn. Vi får se, hvad trompetkronen gør til næste år.

   Slet
 4. Love the flower of the Anemonopsis white swan and I wish you good luck with the little Catalpa, I´m sure it will grow, it´s an easy one. So exciting to have a fox so near in the garden, mostly they are rather shy.

  SvarSlet
  Svar
  1. Catalpa is not completely hardy in Denmark and always gets off to a slow start in spring. I would love for it to flower.

   Slet
 5. Nå ja den var da godt nok tæt på den ræv, godt I ikke har høns.
  Ærgerligt med regnvejr i dag og godt vejr, da I var til fødselsdag.
  Heldigt med trompetkronen, træerne er ofte seje, så mon ikke den vokser sig større ad åre.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, der er ingen høns at hente, og sidste gang jog kattemor ræven ud af haven, så den virker ikke forfærdelig farlig. Jeg synes ikke, trompetkrone bliver vildt flot her i haven, så jeg forventer ikke for meget, selvom den nye er plantet et beskyttet og solrigt sted.

   Slet
 6. Det var da et spændende besøg - utroligt, at den turde komme så tæt på. I vores kvarter spadserer ræven pænt på fortovet ved midnatstide og er endnu ikke set i vores have, men det kunne da være sjovt, om den kiggede indenfor :) Min Multiblue har også et par blomster. Flot billede af Circium Purpuratum - kan det mon passe, at den hedder Bladhovedtidsel på dansk?

  SvarSlet
  Svar
  1. Vi giver kattene leverpostej på terrassen, og det er uden tvivl duften af leverpostej, der lokker ræven til. Jeg har ikke fundet et dansk navn på tidslen, men bladhovedtidsel passer i alt fald glimrende.

   Slet
 7. Hej Marie

  Dejligt at ræven ser så sund ud, flot i pelsen er den!

  Og flot er også billedet af græsset med regndråber på - lækkert!

  Ha en dejlig ny uge

  SvarSlet
  Svar
  1. Apropos ræv så kommer jeg til at tænke på, at du vist ikke har omtalt din svenske elgven i år.

   Slet
 8. :-) jeg bemærker også hvor flot og sund ræven ser ud, hyggeligt med sådan et besøg, igen:-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Man får næsten lyst til at stryge den hen over ryggen og halen.

   Slet
 9. Så mange smukke planter du har, og halvdelen har jeg aldrig hørt om før.... du må da være det man kalder en plantesamler.... og hvor er det dejligt at få udvidet sin horisont :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er nok rigtigt, at jeg er lidt af en plantesamler; men der findes helt sikkert mange samlere, som er meget større samlere end mig. Det er hyggeligt at få en kommentar fra dig.

   Slet
 10. Hej Marie.Sikke da en flot ræv.............og så så tæt på.En overgang havde vi også aften besøg af en rævemor med sin unge.
  Men smukke billeder du viser.Flotte Multiblue du stadig har....................min i drivhuset skal ud til foråret.
  God dag Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Vi diskuterer, hvor gammel ræven mon er, om den fra i år eller sidste år. Multiblue må også optage en hel del plads i drivhuset; men dens blomster er jo så smukke og varierede.

   Slet