Hej Marie.Ja !!! det var betemt stærke billeder.Men meget smukke. Det gælder da bare om at nyde det skønne vejr vi har haft i dag. Her faldt der godt nok en lille byge midt på dagen. Min favorit i dag er nr.2..........rigtigt smukt med din flotte acer med violfrøstjerne der tårner op over. Godaften Jette
Nogle gange bliver man bare vildt skuffet over resultatet, når man tager billeder på sådan en smuk dag. Vores øjne er altså et fremragende redskab, det må man konstatere.
Det er simpelthen ekstremt herligt at opleve sol og sommer igen. Det er sjovt med en kommentar fra det høje nord- man kan virkelig fornemme de klimatiske forskelle.
Solskinsbilleder og knald på farverne - herligt! Det ser smukt ud på dine stærke billeder - og også på de mere afdæmpede:-) Jeg er vild med den der anemonopsis!
Egentlig holder jeg jo mest af foråret (maj måned), da det blot er starten på en dejlig havesæson...hvor august måned fortæller at det snart bliver efterår...og vinter...uf....men samtidig er jeg helt vild med alle de kraftige farver, der dominerer her i august/september. Tak for nogle skønne billeder :)
Narcisserne kan vel i grunden også brage igennem om foråret; men ellers det jo mest de sartere farver, der dominerer. De kraftige farver, vi har lige nu, lægger på en måde også op til efterårets flotte løvfarver.
som Nana i /droemmehaven er jeg vel ikke gået; men jeg foretog i hvert fald et impulskøb i dag, Afskårne blomster og grene siger mig ikke voldsomt meget; men jeg faldt pladask for denne busk, da jeg på lang afstand fik øje på dens hvide blomster og charmerende grene og vækstform. Det er en fuji dværgkirsebær - det afslører blomsterne også, når man zoomer ind. I haven faldt jeg for dette lidt pudsige fuglemotiv. På opfordring af Søren skød jeg op i cornus mas, som er fyldt med knopper, der er lige ved at briste. De tidligste krokus er lidt forpjuskede. I stalden springer den lille soldanella mere og mere ud. Det bedste i dag var dog de pjevsede, grågrønne skud herunder. Det er nemlig helleborus thibetanus, der er begyndt at røre på sig. Da jeg spurgte en meget havekyndig bekendt, hvordan jeg skulle plante den, fik jeg det kyniske svar, at det var ligegyldigt; for den ville gå ud under alle omstændigheder. Derfor min j...
Jorden er stadigvæk for kold og tung til, at det er en god idé for alvor at gå i kast med havearbejdet; men en let omgang oprydning i det fine vejr blev det da til i dag. Det er en hyggelig sport samtidig at undersøge, hvor langt fremme i udviklingen de forskellige forårsplanter er. Pachyphragma macrophyllum er sprunget helt, mens pæonen og lungeurten står med store knopper, som bestemt også er dekorative. Den mørke pil stod med sine sølvgæslinger op mod en blå himmel, under nøddehækken var en lille gruppe tete a tete s prunget ud, og de første lærkesporer viser farve. Indlæggets påskeklokker udgør det, vi kalder for buen, set fra siden. Dagens favorit er helt klart de forskellige grupper med krokus. Man bliver simpelthen i godt humør, når de åbner sig mod solen og får besøg af insekter. Samtidig er det morsomt at se, hvordan de krydser sig med hinanden og danner nye varianter. Hvilken fed dag, det har været!
Bedst som det var begyndt at smage af forår, vendte nattefrosten tilbage, og selvom solen skinnede i formiddags, var det fristende at rykke ind i det lune drivhus, hvor ferskentræet er sprunget ud. Jeg hørte en flue summe derinde, så bestøvningen kommer sikkert til at gå helt af sig selv. Desuden var der en lille buket af den brune fritillaria med gule rande. I efteråret kunne jeg ikke lige finde et sted i haven, hvor den kunne skrues ned. Derfor havnede den i drivhuset. Ellers er det kamelierne vi holder øje med. Mærkeligt nok er det vores ældste kamelia, som vi plantede ud i haven for en del år siden, der først er sprunget ud i år, mens der kun er lidt farve at skimte på dem, der står i drivhuset. Kobjælde/pulsatilla ligner grangiveligt små, forpjuskede fugleunger på det stadie, de har nu. Der er nogle fugle, som nipper af dem. Derfor har jeg beskyttet dem med et net. Endnu en påskeklokke. Cornus mas blomsten lægger jeg normalt ikke mærke til. Det er mest de små runde, knopper,...
September er en fin måned at plante om og ud, især nu hvor det også har regnet og vil regne. Mit første billede skal vise havens guld, som vi henter omme bag ved den gamle bøgehæk, og som godt nok ikke skinner, men er guld værd i et plantehul. Berberis thunbergii admiration fik f.eks. et par skovlfulde, da den blev plantet. Det er en dværgbusk med et fint farvespil. Jo mere sol, jo flere røde blade, og jo tydeligere bliver den limegrønne bladrand. September er også ensiantid. Gentiana eugens allerbester får dobbelte blomster og har de typiske, stribede blomsterknopper. Efterårsensian har jeg svært ved at få til at trives i haven, så denne gang har de fået en krukke at vokse i. I fredags kom der en pakke med planter fra et tysk firma, som jeg aldrig har handlet med før, nemlig zauberstaude.de . De har et stort udvalg og er pænt billige. Aster umbellatus, som græsser.dk vil have 70kr for, sælger de således til 2,20 euro. https://gobotany.newenglandwild....
En lille rundtur på den sidste lørdag i marts startede i skovhaven, hvor de mange påskeklokker fortsat skaber farve i skovbunden med deres langtidsholdbare dækblade. I stedet for vintergækker og erantis er påskeliljerne begyndt at blomstre. I den øverste runding står camellia Les Jury med perfekte blomster. Vi har nemlig ingen nattefrost haft, som har kunnet ødelægge dem. I et hjørne af surbundsbedet danner denne lave pileurt et diskret bunddække. Jeg plejer at kalde den persicaria tenuicaulis, men det ser ud til, at den nu mere kendes som bistorta tenuicaulis. Her kommer et reklamefremstød for dorothealiljens nære slægtning inden for hvidblomeslægten. Leucojum aestivum hedder den på latin, på dansk sommerhvidblomme. Den minder meget om en vintergæk, men bliver 40-50 cm høj. Modsat dorothealiljen er den strunk og opret i væksten. Den sidste påskeklokke til at springe ud i år har været den gule med røde prikker. Jeg kan oplyse, at den stammer fra planteskolen Barnhaven i Nord...
Hej Marie. Det var stærke og også skarpe billeder. Sikken nogle dejlige motiver. Tak for det.
SvarSletVelbekomme. Det var herligt at se solen igen og blive varmet igennem.
SletHej Marie.Ja !!! det var betemt stærke billeder.Men meget smukke.
SvarSletDet gælder da bare om at nyde det skønne vejr vi har haft i dag.
Her faldt der godt nok en lille byge midt på dagen.
Min favorit i dag er nr.2..........rigtigt smukt med din flotte acer med violfrøstjerne der tårner op over.
Godaften Jette
Lige det billede synes jeg også er ret sjov. Øv, at I lige skulle belemres med endnu en byge. Vi har nydt sommervejret hele dagen.
SletJa solskin er vi ikke forvænt med, så det var stærke billeder med gode farver. Din anemonopsis er så fin. Mon ikke vi alle har nydt solen i dag.
SvarSletJo, vi nød sommeren; men Jette fik lige en byge.
SletWe also had a lovely sunny day today. That Anemonopsis is a real beauty but that group of Lilies are magnificent too.
SvarSletRegards, Janneke
I like them both as well. They are both very nice and very different at the same time.
SletDeilige bilder! Sol og vakre blomster er jo helt supert :)
SvarSletJa, så bliver det ikke bedre.
SletJeg klarede lige mosten... Skønne billederaf hvor er det en flot græs du har på billedet i midten.
SvarSletDet var godt - ja, det er den høje molinia windspiel, der vajer i vinden.
SletUuuuh det skarpe lys!! Mine øjne er ude af vanen!!! Fine fine billeder - fint med Acer og liljeskoven. Og anemonopsis er virkelig elegant . Hilsner..
SvarSletOg så fortsætter det fine vejr oven i købet i dag. Ja, det er ikke kun blomsten, men hele anemonopsisplanten, der er fin i år.
SletSkønne billeder, elsker når solen får det hele til at træde frem på den måde:-)))sådan er dagen, i dag, også startet her-så kameraet skulle luftes.
SvarSletNogle gange bliver man bare vildt skuffet over resultatet, når man tager billeder på sådan en smuk dag. Vores øjne er altså et fremragende redskab, det må man konstatere.
SletHej Marie
SvarSletJeg er nysgerrig efter hvad det er for en plante du viser på billed 4 - den rødlilla med de svævende blomster-duske.
hilsen Berit
Det er origanum herrenhausen - sommerfuglene er fuldstændig vilde med den.
SletTak - har lige tjekket at det var ens staude og den er nu kommet på efterårets indkøbsliste. Tak for inspiration.
SletNemlig, det er en staudeoregano. Jeg kan ikke huske, hvor gammel den er; men vi er i hvert fald oppe i de tocifrede tal.
SletHej Marie
SvarSletDejlig sol! Jamen det ser da bare super ud - og sikken liljerne viser sig!
Heroppe skal Leslie lige til at springe ud...
Ha en dejlig dag
Det er simpelthen ekstremt herligt at opleve sol og sommer igen. Det er sjovt med en kommentar fra det høje nord- man kan virkelig fornemme de klimatiske forskelle.
SletSolskinsbilleder og knald på farverne - herligt! Det ser smukt ud på dine stærke billeder - og også på de mere afdæmpede:-) Jeg er vild med den der anemonopsis!
SvarSletJa, knald på det hele ville nok blive for meget. De douche farver har vi også behov for.
SletEgentlig holder jeg jo mest af foråret (maj måned), da det blot er starten på en dejlig havesæson...hvor august måned fortæller at det snart bliver efterår...og vinter...uf....men samtidig er jeg helt vild med alle de kraftige farver, der dominerer her i august/september.
SvarSletTak for nogle skønne billeder :)
Narcisserne kan vel i grunden også brage igennem om foråret; men ellers det jo mest de sartere farver, der dominerer. De kraftige farver, vi har lige nu, lægger på en måde også op til efterårets flotte løvfarver.
Slet