et blandet indlæg

Dagens indlæg handler om haven, dog med et enkelt juleindslag. Blomster i haven er næsten 100% lig med roser her i starten af december, og også roserne synger på absolut sidste vers. Rhapsody in blue er den flotteste. I collagen viser jeg nederst knopper af Munstead Wood ved siden af de sidste "knopper" i Sally Holmes - sådan kan det gå.


Cyclamen cilicium står i vores sandbed i en lille potte og har klaret det omskiftelige vejr rigtig flot.
Lady in Black viser stadigvæk masser af farve.
        

Den hvide peberbusk er efterhånden blevet stor og lægger an til en stor og langvarig blomstring

På frugtfronten er boiken æblerne næsten helt uberørte af fuglene, der indtil videre foretrækker nedfaldsæblerne.

Der er også en del figner på figentræet, men dem får vi ikke gjort noget ved og fuglene ej heller.

Forårstegn i form af skud i paeonia mlokosevitchii og trillium chloropetalum- på samme tidspunkt som de plejer at dukke op.

Jeg ved ikke helt, hvad jeg skal mene om denne gulbrogede benved, som står i udkanten af terrassen ud for køkkenvinduet? Er den for broget - på nordsiden er der f.eks. rent gule afsnit - eller er den forfriskende? Om sommeren blomstrer Multi Blue i kronen, og det ser helt godt ud.


Eva syntes, jeg skulle vise de små fugle, der lå til hende i julekalenderen. Racen er lidt svær at afgøre.

Kommentarer

 1. Rapsody in Blue er utrolig flott i fargen! Peberbusk, er det Daphne mezererum du mener? Jeg sliter litt med de danske navn, så derfor er jeg litt usikker. Vakre blomster på den i alle fall! Den rosa/lilla vokser vilt rundt her av den. Søte små fugler, ja :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det er Daphne mezereum album, og den rosa sår også sig selv flittigt heromkring.

   Slet
 2. Vildt godt billede af Rhapsody, min er gået i vinterhi.
  Den gulbrogede kan jeg godt lide, har en lignende en som er formet som en kugle ved indgangen til en af vores terrasser. Hvis du har flere rent gule planter i nærheden, så ville jeg synes at den er forfriskende.
  Nåh... der er nu noget over kalendergaver :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Sjovt så forskelligt vores roser opfører sig rundt omkring i haverne. Ja, måske skulle jeg prøve at understrege det gule på en eller anden måde.

   Slet
 3. I love Eva´s full colored birdies, tell her. Such fun to have still so many flowers around, especially the Rhapsody in Blue still looks wonderful. Here we had real frosty morning, this will be the end of the roses, but I have said that before.
  Have a great new week!

  SvarSlet
  Svar
  1. So have I, and there are stille roses to be enjoyed. I´ll let Eva know that you like her birds.

   Slet
 4. Mycket fint fortfarande att fånga med kameran, jag är ingen rosenfantast men måste erkänna att rosorna är fantastiska att stå emot både mörker och kyla. Här finns absolut inget kvar av sommarens grönska.

  Nu närmar sig julen och plötsligt är vi på andra sidan och allt börjar om igen.

  Allt gott Mari!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for din hilsen, Gunilla. Det er rigtigt, at det snart vender, og lyset vender tilbage - heldigvis for det.

   Slet
 5. Hej Marie.Som jeg lige har skrevet til Ulla, er jeg imponeret over at i stadig har roser i blomst..........har jo både Munstead Wood og Rhapsody in Blue.
  Kan nu godt li dit lille opstammede benved.Har den brogede flere steder i haven.Og min Bornholmske figen står da også og sover vinterlur.
  Og selvfølgelig skal Evas små fugle da med i dit indlæg.
  God advent Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg tvivler på, at Munstead Woods knopper kommer til at springe ud. Jeg gætter på, at de simpelthen falder af på et tidspunkt. Ulla har nok ret i, at benveden kunne have glæde af nogle gule naboer. Det vil jeg kigge nærmere på i vinterpausen.

   Slet
 6. Hej Marie

  Rhapsody har også haft en fantastisk eftersæson her - dejligt med så sund og flot en rose!
  Men ellers har jeg ligeledes mange roser med knopoper der langsomn syner hen.
  Imponerende hvad pæonens knopper kan tåle, m en de er jo også lavet til det:)

  Ha en dejlig aften

  SvarSlet
  Svar
  1. Det eneste minus ved Rhapsody in Blue er, at den udvikler nogle enormt lange ranker her sidst på sæsonen. Ja, de pæonknopper er bestemt til at stikke næsen over jorden nu uanset vejret.

   Slet
 7. Jeg forstår godt dine betænkeligheder med din benved, jeg synes bestemt, den er flot, men måske kan den godt blive lidt for meget.
  Forårstegn er skønt at finde, og de små synes også det er dejligt at finde kalendergaver. Men det er nu svært at finde noget, der ikke er alt for dyrt. Der skal jo også være til julegaver, og de har så meget i forvejen.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg vil prøve at give benveden nogle gule naboer til at skabe sammenhæng. Det kunne sikkert godt pynte. Vi giver børnebørnene en købt julekalender hvert år. Det er ikke voldsomt kreativt; men børnene er glade for dem alligevel, og jeg bliver mindre frustreret.

   Slet
 8. Åh, sådan et æbletræ uden blade, men med frugt er noget af det smukkeste jeg ved! Og så skal jeg da vist have en Rhapsody in Blue :-)
  God søndag aften til jer!
  Mange hilsner fra Nana

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg tænker på æbletræet som naturens julepynt. Rhapsody in Blue passer godt ind i forskellige bede med de forholdsvis enkle blomster. Også god søndag til dig.

   Slet
 9. Fine vækster du præsenterer.Ualmindelig smuk farve din Rhapsody in blue har,-min er noget bleg i forhold til din.
  Er det et figentræ I har på friland og hvorfor bruger I ikke frugterne?

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, Rhapsody in Blue har forbløffende nok holdt sin farve. Vi har to figentræer, et på friland og et i et drivhus, og det er det på friland, der står med frugter. Det, vi savner, er nok en rigtig god og krydret sylteopskrift, for rå figner smager af for lidt for vores ganer.

   Slet
 10. Det er så dejligt livsbekræftende med disse små forårstegn på en grå decemberdag. Planter med gulbroget løv er nok ikke så meget mig, men det er jo en smagssag.

  Hilsen Elna

  SvarSlet
  Svar
  1. Man får lyst til at dække skuddene med et lag blade; men det er sikkert ikke nødvendigt. Jeg jo også i tvivl om, hvor vild jeg i grunden er med det gulbrogede løv.

   Slet

Tilføj en kommentar