nethandel m.m.

Det kan godt opleves som banalt og overfladisk at lave et blogindlæg om hverdagslivet med haven, når man har bevidstheden om Jettes store tab i baghovedet. På den anden side er det her, vores blogfællesskab har sit udspring, og gennem årene synes jeg, det har vist sig, at haven og bloggen under store personlige omskiftelser nærmest kan have en terapeutisk virkning.Jeg har ikke tal på, hvor mange gange jeg har handlet planter og løg og frø online med danske og udenlandske firmaer, og det er yderst sjældent, at noget går galt. Det gjorde det dog i sidste uge, da jeg modtog nogle klematis fra det tyske firma Westphal. I stedet for coactilis, som jeg er 100% sikker på, at jeg bestilte, fik jeg tilsendt integrifolia baby white. Billederne herunder er fra firmaets hjemmeside.
 coactilis

baby white

De er kønne begge to, men for mig har coactilis i den grad wow-faktor, så jeg mandede mig op og sendte en mail, hvor jeg klagede over fejlen. Dagen efter fik jeg en mail tilbage, hvor de beklagede meget og tilmed lovede at sende coactilis uden beregning. Allerede i dag ankom den med posten. Det kalder jeg kundepleje.


I år avlede vi for første gang de dekorative hokkaido græskar i køkkenhaven, og på nettet fandt jeg denne lækre og enkle opskrift på græskarsuppe, som jeg har brugt adskillige gange og varieret ud fra, hvad vi ellers har i køkkenhaven. Peter er hjemme på juleferie, og fordi han har gang i en veganerkur, blev fløden i dag skiftet ud med kokosmælk, hviket bestemt ikke gjorde resultatet ringere.


Søren ønsker sig et vildtkamera i julegave, og hvis 😉 han får sit ønske opfyldt, kan vi vel få opklaret, hvad det er for nogle dyr, der vandrer rundt om natten og efterlader deres visitkort på "vores" stier.

Kommentarer

 1. Du har jo helt ret, det er her vi skriver sammen og har lært hinanden at kende, men vi har nok alle tænkt en del på Jette de sidste dage.
  Servicen hos Westphal er i top, det har jeg også oplevet, når noget af tilsendte er gået ud, hvis man skriver det til dem, får man straks nyt tilsendt, det er god kundepleje. Jeg må give dig ret i, at coactilis har noget mere wow-factor.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ingen tvivl om, at Jette vil være i vores tanker hen over julen. Jeg skrev også tilbage til Westphal og takkede for den gode service.

   Slet
 2. Hej Marie

  Kloge betragtninger omkring Jettes tragiske tab!

  Dejligt at opleve denne parathed og gode service, Westphal er da også yderst velrenomerede. Og jeg forstår iøvrigt godt at det var coactilis du havde bestilt!

  Sjovt med et vildtkamera, kvaliteten er måske ikke alktid super på billederne men som oftest kan man genkende synderen.

  Ha en dejlig aften

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er i så fald ikke ubegrundet, at Westphal er velrenommeret. Der går jo sikkert nogle år, før min coactilis bliver lige så fin som den på billedet. Vi har mår i et af udhusene, og det er dem, Søren vil starte med at holde øje med.

   Slet
 3. Jeg er helt enig med Karsten. Det meste blir bagatellmessig i forhold det hun har opplevd.

  God kundebehandling, og de var veldig fine begge to. Baby White ble en ny favoritt på min liste :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, ordet bagatelagtig rammer plet. Sjovt at du foretrækker baby white.

   Slet
 4. Det er jo netop i skriverierne her på kommentarfelterne og historierne på bloggere at vi lærer hinanden at kende og dermed føler med dem der har det svært og oplever sorg. Uden tvivl tænker vi alle på Jette i disse dage. Fin service fra Westphael, som jeg også har handlet ved en enkelt gang. Begge de nye clematis er fine, synes jeg.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det er også sådan, jeg oplever vores lille blogverden. Som ærkejyde kan jeg ikke lade være med at godte mig lidt over, at den ene klematis har været gratis:-}

   Slet
 5. Utrolig smukke rimfrostbilleder Marie. Det var godt at du fik erstattet fejlleveringen, du har ret i at coactillis har wow-faktor.
  Vi tænker på Jette, det tror jeg også at hun ved.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, Lisbeth. Det bliver spændende at se, hvordan coactilis udvikler sig.
   Jeg håber og tror, at jette ved, at vi tænker på hende.

   Slet
 6. Hej Marie!

  Mycket vackra rimfrostbilder, gräsen är så vackra även vintertid om inte blötsnön förstör dem.

  Den var söt, den lilla coactilis! Jag visste inte att det fanns namnsorter av den. Har en planta sedan många år tillbaka men blommorna är inte lika vita som på `Baby white´

  Ha en trevlig helg!

  SvarSlet
  Svar
  1. Rimfrosten gør en verden til forskel. Baby white er en integrifolia, og jeg tror som dig ikke, at der findes varianter af coactilis.

   Slet
 7. Skønne clematis du har fået,både den rigtige og forkerte.
  Vildtkamera har vi haft glæde af i nogle år, men ikke alle er lige brugervenlige for sådan nogle novicer som os. Den første var ikke vandtæt, den næste passede meny og brugsanvisning(ikke på dansk)ikke sammen og den sidste er sendt til rep. efter 5 mdr. Vi har meget glæde af et ene vi har:rådyr,dådyr,krondyr,grævling,hund,kat,ræv og...krybskytte, som stjal det første vi satte op.....
  Et nærbillede kunne måske ID 'gæsten' i haven.
  Hilsen
  Anne Marie

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for at du deler jeres erfaringer med os. Vandtæt skulle den, vi har bestilt, være ifølge beskrivelsen, men hvordan menu og apparat passer sammen, har vi jo til gode at finde ud af.

   Slet
 8. ...har bestilt - Jamen så får Søren jo sit ønske opfyldt.
  Du viser nogle meget flotte rimbilleder.

  Hilsen Elna

  SvarSlet
  Svar
  1. Det gør han nemlig. Rimbilleder kan næsten ikke mislykkes.

   Slet
 9. Hej Marie.
  Wauh, et vinterbillede du viser til sidst. Hold dog op, hvor er det smukt. Der er bare ikke noget, der slår græsser her om vinteren. Jeg forsøger også, at plante flere og flere græsser, imellem mine stauder og roser. Dog er jeg bange for, at de hurtigt kommer til, at fylde for meget, og at de bliver for massive til, at jeg selv kan grave dem op, når de skal reduceres. Derfor er jeg forsigtig med de store græsser. Men måske er jeg for forsigtig. Jeg gad virkelig godt have sådan et skue, som du viser her.
  Sikke dejligt et ønske, din mand havde til jul. Det må være dejligt, at kunne dele din have og natur interesse med ham. Min mand gemmer sig mest bag sin computerskærm. Han spiller. Hver sin fornøjelse, siger jeg bare!
  Til gengæld har jeg enevælde i haven, og han hjælper gerne, hvis jeg beder ham om det, når der er noget jeg ikke kan selv.
  Knus
  Malene

  SvarSlet
  Svar
  1. Der er ingen tvivl om, at elefantgræsserne kræver noget plads og ikke tager hensyn til naboplanterne, så jeg synes, det er klogt af dig at være varsom med plantningen af dem. Molinia er ikke så dominerende, og staudehirserne er det slet ikke. Til gengæld ser de ikke ud af meget på sådan et vinterbillede, men er utroligt elegante i sæsonen. Det er da fedt, at din mand gerne vil hjælpe dig, hvis han bliver spurgt.

   Slet
  2. Hej Marie.
   Tak for svaret:-) Så må jeg lige arbejde lidt videre med det.
   Tak.
   Ja, han er dejlig. :-)

   Slet

Tilføj en kommentar