ingen julerier

- så er I advaret.  Først dagens blomsterhøst - vi er ovre i småtingsafdelingen. Rosen er nostalgi, og den lille primula hedder frondosa.

Den gule lewisia står i drivhuset.

Stipa tenuissima pony tail er ikke vinterhårdfør hos os. Til gengæld sår den sig selv i pikstensstierne.

Dette rektangulære bed har jeg vist ikke vist i sin helhed før. Det er først og fremmest tilplantet med planter, der kan tåle at stå fugtigt, for det er det fugtigste sted i haven.

Dernæst er planterne valgt ud fra deres bladformer, dels storbladede stauder som bronzeblad og en gunnera, der nu er pakket væk i det ene hjørne, dels  nogle græsser, en bambus og tre stynede og flettede piletræer, allesammen lette og flagrende planter som kontrast til de tunge stauder. 
Rådyrene har desværre fejet eller skrællet en del af den smukke, gule bark på den ene flettede pil.                                                                

                                                                           Ca. 1. juni.

Bambussen er valgt, fordi den efter sigende ikke breder sig uhæmmet, og fordi den med tiden udvikler flotte, stribede stokke. Navnet er Phyllostachys aureosulcata 'Spectabilis' / gulfuret bambus, og den kan blive 6 meter høj. Inspirationen er hentet her og her.
                

I går gik vi en tur ved fjorden og stødte på dette træ, som på en eller anden måde gjorde opmærksom på sig selv.

Kommentarer

 1. Dejligt med indlæg uden julerier. Her har vi aflyst hele dette halløj og planter for fuld tryk i det nye aboret. Kunder kommer også i jævn strøm og henter planter. Lige nu venter jeg på besøg fra Landbohøjskolen.
  Den gulfuret bambus fik vi sidste sommer og i år er den 4m høj. Det er da noget der vil noget!! Træet som kunstværk på den åbne mark. Lige et motiv til at indramme og hænge på væggen.
  Hav en god dag.
  Anne Marie

  SvarSlet
  Svar
  1. Skønt at du ikke blev skuffet over manglende juleindslag. Den gulfurede bambus er jeg bestemt også glad for. Den vokser godt til uden at blive invasiv og har smukke farver. Ja. træet indtager lige scenen.

   Slet
 2. Godt å se noe uten jul på ;)
  Jeg kjenner at jeg er mindre og mindre begeistret for hele julen, for det fortoner seg som stress og intet annet.
  Vakre planter du viser! Bambus er så fine når de ikke blir så store. Jeg har kun en og den har svarte stilker. Den fryser mye ned hver vinter, så størrelsen er ikke noe problem her. Lekkert med den gule stammen på den.

  SvarSlet
  Svar
  1. Når man er kommet op i alderen, synes jeg godt, man kan skære ned på juleforberedelserne; men jeg må tilstå, at det giver mig en snert af dårlig samvittighed. Denne bambus fryser ikke ned, men vokser stille og roligt, og jeg glæder mig til at se den i fuld størrelse.

   Slet
 3. Skønt med lidt blomster også selv om de er små. Jeg har været i haven hele dagen og glemt alt om julen...herligt med havedage her midt i december.

  SvarSlet
  Svar
  1. jeg har også været i haven i dag og nød det i fulde drag.

   Slet
 4. Det gør ikke noget at du ikke viser julerelaterede dekorationer m.m.Det er spændende planter i det viste bed,- de flettede piletræer er meget dekorative.Det syntes rådyret åbenbart også,-ser i ofte dem i haven?
  Den storbladede Gunnera er imponerende,men kræver en stor have som jeres.Det lyder som et perfekt match med de graciøse vækster og den mere bombastiske.Jeg kunne godt tænke mig at se et sommerfoto af bedet.

  SvarSlet
  Svar
  1. I 2016 har vi haft en del besøg af rådyrene, men det sker mest om natten. Du har ret i, at vi bedre kan rumme de store planter, end man kan i en parcelhushave. Jegvil bestræbe mig på at huske at tage billeder af bedet, når planterne er sprunget ud.

   Slet
 5. Hej Marie

  Jamen ja, lidt har også ret, og det er da mere end hvad jeg så i egen have!
  Spændende bambus! De er vist ved at få noget af en genkomst, nu er det jo også mange år siden den klassiske havebambus blev udraderet.

  Ha en dejlig aften

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, man skal være glad for selv bittesmå blomster i disse decemberdage. Bambus er jo graciøse planter og giver et vist eksotisk anstrøg til sine omgivelser.

   Slet
 6. Træet gør bestemt opmærksom på sig selv. Det er et smukt træ, der næsten beder om at blive fotograferet. Mon det er selvsået?

  Hilsen Elna

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, jeg gætter på, at det er selvsået, og så har kreaturerne mirakuløst sparet det.

   Slet

Tilføj en kommentar