søndag den 10. september 2017

septemberbilleder

Meget mere er der i grunden ikke at sige  - jo, for resten, vi har haft en del regnbyger i eftermiddag:-(

sensommerbed

clematis tangutica

tyggegummitræ/liquidambar styaciflua Gumball og tibetansk kirsebær/ prunus serrula

corydalis nobilis/ stor lærkespore

miscanthus sin. morning light


actaea pachypoda/ druemunke

tricyrtis/ tudselilje

24 kommentarer:

 1. Ja det er jo ikke noget nyt, at I fik en byge. Vi er sluppet i dag trods mørke skyer. Dit liquidambar er flot og helt anderledes end mit. Jeg går ud fra, at du holder det klippet, det ser godt ud. Mit er flerstammet. Det er ikke rigtigt til at se stammen på dit, jeg synes stammerne på min er ret flotte.
  Sensommerbedet er forrygende.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg tror altså, at det er to forskellige slags ambratræer, vi har. Vores med tilnavnet Gumball er sådan et lavt, stammet træ, og jeg holder det ikke nede med klipning. Jeg fjerner udelukkende visne grene og kviste om foråret, og om sommeren klipper jeg dog træet en smule ind, så plæneklipperen kan komme til. Ja, det er nu, sensommerbedet kommer bedst til sin ret.

   Slet
 2. Vi har det samme været her,og nå skal det regne helt til onsdag. Høsten er kommet!
  Flotte blomster hos deg, og hortensia lyser alltid opp. Tricyrtis har jeg aldri prøvd. Veldig fin.

  SvarSlet
  Svar
  1. Og et regnfuldt efterår for at det ikke skal være løgn. Hortensierne trives med alt det vand, vi får.

   Slet
 3. September er da slet ikke så ringe... :)

  SvarSlet
 4. Hej Marie

  Sikken et flot eksemplar af tibetansk kirsebær, den vil jeg prøve igen!
  Spændende med de hvide bær på druemunken, den vilde jeg har, den har sorte bær.

  Ha en dejlig ny uge

  SvarSlet
  Svar
  1. da vi plantede kirsebærtræet, var det stort set kun selve stammen, som havde den flotte bark, og nu er det en meget stor del af grenbygningen, der har det. Den sorte druemunke har jeg også plus to forskellige røde. Nu har jeg set en krydsning med pink bær, som jeg godt kunne finde på at prøve at få fingre i.

   Slet
 5. Hejsa...har set din mail men nu er der noget galt med login, så jeg vender tilbage når det er i orden igen...bare så du ikke undrer dig over hvorfor jeg ikke svarer.
  Her kom der også byger i går. På et tidspunkt regnede det på sydsiden af huset men ikke på nordsiden...ret spøjst at se på.

  SvarSlet
  Svar
  1. Så bliver det da ikke mere lokalt, må man sige.

   Slet
 6. Hej Marie!
  Så vackert i din trädgård, klematisen är stor och fin, och härliga hortensior. Bågen i häcken är ett fint blickfång bakom träden. Vackra färger. Växterna trivs.
  Ha en fin ny vecka /Marika

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for kommentaren, Marika. Den nye uge starter desværre meget vådt.

   Slet
 7. Skulle det være noget nyt, det med regnen :-)
  Dejlige billeder, selvom jeg bestemt ikke synes at det er særligt godt at det går mod efterår, tror jeg at farverne i efterårshaven, er dem jeg best kan lide.
  mvh
  Lene Bedstemorshave

  SvarSlet
  Svar
  1. Nej, det er på ingen måde en nyhed :-) Enig, der noget harmonisk og fredeligt over efterårsfarverne samtidig med, at de har masser af glød.

   Slet
 8. Hei Marie. Flotte bilder fra hagen din. Her har vi et veldig vær. Det blåser og det regner. Høsten har for alvor kommet. Fin dag til deg.
  Hilsen Hanne-Lise.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, Hanne-Lise. Ja, præcis sådan er vejret også her.

   Slet
 9. Sikke nogle smukke septemberbilleder, og hvor er det tibetanske kirsebærtræ flot, som det skinner i solen. Jeg plantede også et for flere år siden, men det trives ikke. Sensommerbedet er også imponerende og den gule klematis.

  SvarSlet
  Svar
  1. Mærkeligt med dit kirsebærtræ. Karsten har åbenbart haft samme oplevelse, mens vores bare har vokset derudaf, siden det blev plantet, Når jeg graver i jorden i nærheden af det, kan jeg tydeligt mærke, at rodnettet også er enormt. Klematissen har sådan set blomstret hele sommeren, samtidig med at den har udviklet sine flotte frøstande. Det er da imponerende.

   Slet
 10. Hej Marie!

  Tack för vackra bilder och speciellt för de stora gräsen, trädgårdens dansörer vid denna tid på året. Jag tycker mycket om gräs, deras form och den något anspråkslösa uppenbarelsen som inte omedelbart kräver uppmärksamhet. Såå vackert att beundra lite så där på avstånd.

  SvarSlet
 11. Ingen tvivl om, at græsserne giver noget elegance til omgivelserne og gør sig godt set på afstand.

  SvarSlet
 12. Jeres septemberhave er smuk. Jeg kan især godt lide billedet med sensommerbedet, det er noget næsten pompøst over det med de høje stauder og græsserne.

  Hilsen Elna

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, Elna. Sensommerbedet er også specielt højt i år.

   Slet